Ще успее ли Ваня Григорова да навакса разликата на балотажа в неделя?

"Сглобката" няма да се раздели поне до европейските избори, смятат политолози
30 окт 2023 21:50, Красимир Ангелов
210

Васил Терзиев и Ваня Григорова ще определят кой ще бъде новият кмет на София. Кандидатът на ПП-ДБ е с близо 10% преднина от първия тур, но сигурна ли е победата му на балотажа?

"Васил Терзиев е подкрепен партийно. Ако госпожа Григорова иска да спечели, трябва да говори на различни езици, с различни послания", заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Разликата е преодолима, ако Ваня Григорова продължи и засили посланието, че тя е кандидатът, който ще се противопостави на "сглобката". Това е политическата трактовка, която смятам, че тя ще представи на гражданите", добави политологът Слави Василев.

Още по темата
По думите му, ако Ваня Григорова стане кмет на София, това ще е, "страхотен удар за Бойко Борисов и "Продължаваме промяната". "Тази политическа трактовка има голяма възможност да се развие. Този синдикализъм, с който тя се представя пред обществото, не може да хване мнозинството в София, не левите убеждения я докараха до втори тур, а нейните убеждения против сглобката", добави Василев.

"В БСП нещата не са съвсем подредени. Хората, които са контрапункт на Нинова, това са повечето социалисти. Корнелия Нинова здраво е хванала властта и няма да я пусне просто така", каза Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стойчев посочи, че ГЕРБ не са избрали лош кандидат. "Човек извън партията, който е разпознаваем, формира гръбнака на софийската общественост", смята политологът. Според него кандидати като Вили Лилков са "малко архаични". "Новото поколение има друг дневен ред", категоричен е Стойчев.

"София е на прага на голяма промяна, защото вече няма да бъде Фандъкова. Това е генерална промяна в българската политика. Младите хора напъват в политиката, няма Бойко Борисов вечно да държи властта", коментира Василев.

Двамата политолози са на мнение, че "сглобката" няма да се раздели или реформира поне до европейските избори, защото няма предпоставки за това. "За това мнозинство, което стои зад тези партии, това е най-доброто управление", посочи Стойчев.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
8
 
! Отговори
Въпроска ? преди 10 месеца
За София и жителите най-важния проблем е кой ще събори " оня " паметник , нали ?
117
25
 
11
 
! Отговори
копейката Ваня преди 10 месеца
София не може да се управлява от русофилка!
116
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ваня няма как да е смислен избор.Леконравна и недостатъчно зряла.Що за народ сме.Що за хора. Нищо не разбираме от хора.
115
9
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
няма да успее нито е лява нито бсп е лява тя е човек на подкрепа която съсипабългария и ако имаше акъл нямаше да се хване с тази работа а не излиза ибиографията и
114
5
 
17
 
! Отговори
Чит преди 10 месеца
На фона на Ваня,Терзиев е неглиже - едно момче изпрало МНОГО пари благодарение на потеклото си.Нищо ново.Проблема е,че никой няма нужда от истина,а истината е,че Ваня е смисления избор.Ерго,отговора е очевиден.10 пункта са много,няма да успее.
113
5
 
16
 
! Отговори
SLIVA MIRIZLIVA преди 10 месеца
не няма да успее.защото софиянци се оказаха наи-тъпите хора в бг
112
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
София гласува за промяна на управлението и купища обещания за строителство и контрол на това което се прави. Но ще видим какво ще стане когато почнат да изпълняват обещанията си - дали са в състояние да се справят с номератата "баш майстора". ГЕРБ се справяха до някъде.
111
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колкото Терзиев е десен, толкова Григорова е комунистка. Терзиев е не само дете на БКП, но и на ДС. Той няма вина ,че родата му е такава, но това е предопределило целия му живот, успех, възможности, връзки, мислене и т.н. Само гл*пак може да храни илюзии за промяна. Не може да има такава. А Григорова е рационален човек с ляво мислене, защото най- бедната държава ЕС има нужда и от такива лидери, за да не станем истинска бананова държава, накъдето отиваме.
110
15
 
7
 
! Отговори
Живял-видял преди 10 месеца
Ваня Григорова ще успее на нас по-старите да ни припомни Комунистическия манифест, а по-младите ще се запознаят с него. Някои могат и да клъвнат на това безумие.
109
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано ванчето успее да загуби с достойнство
108
0
 
14
 
! Отговори
Public enemies преди 10 месеца
Печели, държеше всички големи градове с изключение Русе, Перник , а сега ги губи половината. Огромна загуба за Борисов на тези избори, защото дори и да държи половината началото на края на ГЕРБ е положено.
107
3
 
23
 
! Отговори
Peter преди 10 месеца
Като ИТ хоум офис работещ, този мъж не е подходящ за кмет, той не е излизал да види какво представлява София , само с гледане в монитора нестава !
106
11
 
5
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 10 месеца
С машинки и без машинки Борисов все печели. Това е резултат от неговата работа.Същото се отнася и за старите кметове , които спечелиха на първия тур. Народа оценява по свършената работа.
105
20
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 10 месеца
С идеите си Терзиев е много по-близък до съвременния жител на град София който работи в IT сектора, областа на комуникациите, с крайно левите си идеи и стремежа да ги наложи Григорова е подходяща за кмет на София но не днес а през 50-те години на миналия век.
104
10
 
2
 
! Отговори
Public enemies преди 10 месеца
Глупостите на пароноици с ДС, всичките кандидат кметове като цяло са лоши, от всички лоши Терзиев е с най-положителни черти и малкото хора не знам дали има 30 % активност от всичките лоши варианти избират най-малко лошия, ДС в София на избори не може да събере повече от 1 000 избиратели.
103
2
 
13
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 10 месеца
на умния красивитет сега гласовете ще скочат от машините, извад - машините са хакнати или умния красивитет е НЕГРАМОТЕН И НЕ УМЕЕ ДА ПОПЪЛНИ ПРАВИЛНО ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА. ЗА МЕН ДОСТАТЪЧЕН МОТИВ Е ЗАПИСЪТ С АЛАБАЛАТА И С ПРИЗНАНИЕТО НА КИРО КАНАДЕЦА ЧЕ РЕАЛНО ПРЕДСТАВЛАВАТ ПЕТ ДО СЕДЕМ ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, САМО ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТ А ОСТАНАЛИЯ НАРОД С ЛЪЖИ ИСТЕРИИ И МАНИПУЛАЦИИ ГО ЗАБЛУЖДАВАТ ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ. ВЪН ДЕСАРСКАТА ПАРТИЯ ПП ОТ ПОЛИТИКАТА И ДА СИ ХОДЯТ В КИЕВКМЕТ
102
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От 60годишен опит знам, че добрите на приказки, не стават за работа!
101
2
 
8
 
! Отговори
Off преди 10 месеца
Кмета не е толкова важен - общинския съвет, ако не е от партията на кмета, може да му направи работата почти невъзможна. Та григорова няма интерес с този общински съвет да спечели изборите, защото няма как да си изпълни обещанията.
100
7
 
6
 
! Отговори
Да бе преди 10 месеца
Кмет, бюрократ от синдикат! Чакай да работи! Само ще се излива в тв студията!
99
4
 
4
 
! Отговори
Може преди 10 месеца
Викайте Тренчев да пали партийния дом!