Ще успее ли Ваня Григорова да навакса разликата на балотажа в неделя?

"Сглобката" няма да се раздели поне до европейските избори, смятат политолози
30 окт 2023 21:50, Красимир Ангелов
210

Васил Терзиев и Ваня Григорова ще определят кой ще бъде новият кмет на София. Кандидатът на ПП-ДБ е с близо 10% преднина от първия тур, но сигурна ли е победата му на балотажа?

"Васил Терзиев е подкрепен партийно. Ако госпожа Григорова иска да спечели, трябва да говори на различни езици, с различни послания", заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Разликата е преодолима, ако Ваня Григорова продължи и засили посланието, че тя е кандидатът, който ще се противопостави на "сглобката". Това е политическата трактовка, която смятам, че тя ще представи на гражданите", добави политологът Слави Василев.

Още по темата
По думите му, ако Ваня Григорова стане кмет на София, това ще е, "страхотен удар за Бойко Борисов и "Продължаваме промяната". "Тази политическа трактовка има голяма възможност да се развие. Този синдикализъм, с който тя се представя пред обществото, не може да хване мнозинството в София, не левите убеждения я докараха до втори тур, а нейните убеждения против сглобката", добави Василев.

"В БСП нещата не са съвсем подредени. Хората, които са контрапункт на Нинова, това са повечето социалисти. Корнелия Нинова здраво е хванала властта и няма да я пусне просто така", каза Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стойчев посочи, че ГЕРБ не са избрали лош кандидат. "Човек извън партията, който е разпознаваем, формира гръбнака на софийската общественост", смята политологът. Според него кандидати като Вили Лилков са "малко архаични". "Новото поколение има друг дневен ред", категоричен е Стойчев.

"София е на прага на голяма промяна, защото вече няма да бъде Фандъкова. Това е генерална промяна в българската политика. Младите хора напъват в политиката, няма Бойко Борисов вечно да държи властта", коментира Василев.

Двамата политолози са на мнение, че "сглобката" няма да се раздели или реформира поне до европейските избори, защото няма предпоставки за това. "За това мнозинство, което стои зад тези партии, това е най-доброто управление", посочи Стойчев.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дай Боже да успее! Иначе в София ще има ЛГБТИ+ диктатура.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 13...Той и Радеф бе беше от БСП....Така че...не ни пробутвайте тия Митрофанова номера.
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега трябва да докажем,че не АМЕРИКАНЦИТЕ редят изборите,а БЪЛГАРСКИЯ народ решава!!! Да подкрепим Ваня,да докажем,че сме силни!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Герб и ПП направиха този път Ала Бала с народа,едните взеха София а другите почти цяла България. В тази сглобка има още много живот.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малкото дс съединителче, няма никакви шансове, колкото и да го побутват.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя не е БСП, така че ако успее ще е чудесно за всички. ДС ни мъчи от както уж сме в "демокрация", бодигардове, деца, внуци все тяхната рода. България не се оправя точно заради това котило, те си крадат, а народа страда. Трябва да се срине тази опорочена система. Тук не е въпрос на партии, а кое ще разруши досегашните ала-бала.
12
8
 
1
 
! Отговори
отговор преди 10 месеца
Не, няма да успее! Послепис - сайтът ви бъгляви яко.
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ченгеджийски държава сме .Няма закони Няма правила Излизат едни ченгета и казват.Днес няма да гласувате защото ние така смятаме.Без аргументи.По ,,Путин ски"...
10
6
 
11
 
! Отговори
Няма да успее преди 10 месеца
Сега ,,Умните и красивите" ще се активизират под надзора на посолството! За американците няма нищо недопустимо,ако трябва не само митинги, мерзки похвати,лични нападки и измислени компромати,но и,,капачките" и ще подменят,само и само да не успее.....
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако цирка се повтори , тоз път за бюлетините , как ще спечели Григорова С вдигане на ръце гласувал ли.Затова всичко в тая държава зависи от ДАНС ..Като ви казах , че сме ченгеджийски държава не повярвахте...Ами и сега ли...
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НЯКОИ СА РОДЕНИ ДА СЪЗДАВАТ, а ГОРБАЧОВ СФОРМИРА БСП ЗА ДА ОГРАБЯТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И СИСТЕМАТИЧНО ДА Я РАЗРУШАВАТ
7
6
 
12
 
! Отговори
Дали ще успее?? преди 10 месеца
Ами трябва да попитаме Галя от Посолството
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надявам се да успее Ваня. София не искам да се управлява от ***.
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако е петък ЦИрК вземе решение да не се гласува с бюлетините, с какво ще гласуваме .С вдигане на ръка по площадите ли?...хихихихихи
4
6
 
34
 
! Отговори
i'm преди 10 месеца
Искрено се надявам Григорова да стане кмет. Ако народа продължава да грасува така безотговорно за тая жалка сглобка, сам ще си е виновен. Щом Пеевски изпълзя от дупката и взе да се разпорежда публично, нещата не са добре. Но за това разира се, сглобката има пълната заслуга.
3
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Умна ,амбициозна и харизматична жена! Вярно комунистка е,но какъв е Васко? Тя поне не се е пребоядисала,за разлика от Мекотелото създадено от ДС!
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ako София не пълна п..е..си, ще успее.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зависи от ДАНС