Ще успее ли Ваня Григорова да навакса разликата на балотажа в неделя?

"Сглобката" няма да се раздели поне до европейските избори, смятат политолози
30 окт 2023 21:50, Красимир Ангелов
210

Васил Терзиев и Ваня Григорова ще определят кой ще бъде новият кмет на София. Кандидатът на ПП-ДБ е с близо 10% преднина от първия тур, но сигурна ли е победата му на балотажа?

"Васил Терзиев е подкрепен партийно. Ако госпожа Григорова иска да спечели, трябва да говори на различни езици, с различни послания", заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Разликата е преодолима, ако Ваня Григорова продължи и засили посланието, че тя е кандидатът, който ще се противопостави на "сглобката". Това е политическата трактовка, която смятам, че тя ще представи на гражданите", добави политологът Слави Василев.

Още по темата
По думите му, ако Ваня Григорова стане кмет на София, това ще е, "страхотен удар за Бойко Борисов и "Продължаваме промяната". "Тази политическа трактовка има голяма възможност да се развие. Този синдикализъм, с който тя се представя пред обществото, не може да хване мнозинството в София, не левите убеждения я докараха до втори тур, а нейните убеждения против сглобката", добави Василев.

"В БСП нещата не са съвсем подредени. Хората, които са контрапункт на Нинова, това са повечето социалисти. Корнелия Нинова здраво е хванала властта и няма да я пусне просто така", каза Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стойчев посочи, че ГЕРБ не са избрали лош кандидат. "Човек извън партията, който е разпознаваем, формира гръбнака на софийската общественост", смята политологът. Според него кандидати като Вили Лилков са "малко архаични". "Новото поколение има друг дневен ред", категоричен е Стойчев.

"София е на прага на голяма промяна, защото вече няма да бъде Фандъкова. Това е генерална промяна в българската политика. Младите хора напъват в политиката, няма Бойко Борисов вечно да държи властта", коментира Василев.

Двамата политолози са на мнение, че "сглобката" няма да се раздели или реформира поне до европейските избори, защото няма предпоставки за това. "За това мнозинство, което стои зад тези партии, това е най-доброто управление", посочи Стойчев.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП, Възраждане, ИТН. Няма какво да ви дадат. Няма какво да ви предложат. Това са хрантутници, свикнали за издържанка. Свикнали на готови пари. Вечно спасяване на провалените им бизнеси. Нямат идеи, как да привлекат свежи пари стъпвайки на производства на продукти и услуги! Знаят само готовото и да обикалят по света. И искат останалите просто да гласуват за тях и да им слугуват за копейки и трохи. Не става така.
137
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахаха, че едни от най-големите богаташи, феодали, бирници, с хотели и милиони са в БСП! Пребройте колко хотелиери и деца на хотелиери са в кръговете на БСП и президенството! Пребройте ги! Правят се на християни, но ограбват своя народ. заедно с ДПС и ГЕРБ.
136
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гласувайте срещу краварския окупатор.. Никакви комунисти и руснаци няма в България ..Колония сме на краварите..
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Васил Терзиев от семейство Дъжавна сигурност..
134
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не вярвайте на БСП. Нито срещу кебапчета, нито срещу кафенца. Вижте ги на снимките, как се снимат един до други. И как пробутват новите деца на ченгетата от мафията.... Край няма тази пародия. Само хората може да сложат край на тази неправедливост и тази мафиотска организация ала Капоне.
133
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ваня картечарката ще започне отстрелването на богаташите с Васил Трезиев!
132
11
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 10 месеца
Няма да може и не бива.София трябва да бъде Европейска столица , а не Евразийска.
131
9
 
1
 
! Отговори
Има надежда преди 10 месеца
И тя е, че трябва да четете и да бъдете силни. Да не оставяте никой да ви казва как да мислите и какво да правите. Точно те ви искат слаби. Излезте и гласувайте, без да оставяте някой да ви казва за кого. Вие сте личности, направете своя избор. Не бъди овчица на БСП, ГЕРБ или Възраждане.
130
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шарлатаните с пидирастката пропаганда. Хайде вижде устава на БСП неграмотници ли сте? Не можете да четете ли? Нямате достъп до интернет ли? Влезте, отворете и четете устава на БСП! Да им видите пропагандата. БСП нямат никакви претенции и възражения срещу пидирастити. Даже съвсем ясно си подкрепят и инстамбулската конвенцийка, колкото и в България да лъжат. Четете, четете. Каква е културата на БСП? Да ограбиш своите и да вдигнеш хотел. Пък прави се после на социалист. Ще си караме яхтата на морет
129
1
 
10
 
! Отговори
Вако ТъПКАТА преди 10 месеца
До Васко ТръткатаЦитат: "Червената заплаха отново надвисна над София. Комунизмът си бил отишъл? Отишъл си е ама друг път!"Напълно съм съгласен - ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ пак ще управлява София. Пътя е прокаран вече от продължаваме предателството и надеждно смазан от Доган в лицето на "честния" Пеевски.ДА НИ ЧЕСТИТО - бая се постарахме за последните 35 години, НО МОЖЕ И ОЩЕ както е видно.!!
128
3
 
6
 
! Отговори
Надежда ИМА !!! преди 10 месеца
Разбира се че има! И то много големи !!!Единственото условие е повече хора да излязат и да гласуват на втория тур.По този начин лено ще бъде преодоляно кресливото, невежо и силно заблудено МАЛЦИНСТВО с ясно изразена активна джендърска гражданска позиция, формирало същата позиция чрез прекомерна употреба на социалните медии и зомбирано от Холивудската чалга кутура.
127
4
 
10
 
! Отговори
Васко Трътката преди 10 месеца
Червената заплаха отново надвисна над София. Комунизмът си бил отишъл? Отишъл си е ама друг път!
126
13
 
1
 
! Отговори
33 преди 10 месеца
Нека да гласуваме за Терзиев! Той е един от нас, от народа. Виждам го всеки ден в метрото и в трамвая. Човекът изглежда добре. Млад е. Цял живот е работил почтено. Започнал е от нулата, с никаква помощ. И никога не е излизал от България, а Бахамите е виждал само на картички.
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако сте запознати с историята на БСП и партийната и структура, никога няма да гласувате за тях. Това са децата на ченгета, военни, политици и прочее. Шайка от престъпници, милионери с хотели, които се правят на социалисти. Въвели плоския данък, БСП, с който ограбват най-засегнатите по време на кризи. И заедно с ГЕРБ източват държавата и насочват парите към своите хотели и бизнеси. Само безумец или лице, което има паричната полза от тях, или е криминално проявен и оневинен, гласува за тях.
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
всички ще гласуват против краварския окупатор , против предателите на посолството
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма да гласувам за ДС Б! Дедо ще се обърне в гроба!
122
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шансовете й са големи.Терзиев няма повече електорат.Герберите едва ли ще го подкрепят. Електоратът на ДБ в София е 100 000 и те излезнаха всичките. ПП вече не съществува.
121
4
 
8
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 10 месеца
Боко ще удари едно рамо на Ванчето. По малкото ЗЛО! И ще нагрие носа на ППДБ като ги остави без Кметове в БГ! Не само в София, в цяла България! Нула кметове ще имат ППДБ!
120
2
 
4
 
! Отговори
Говорит Москва! преди 10 месеца
Има поне три условия, за да спечели. Първо, да не говори против другия кандидат, а да представи добър проект за управление на града. Второ, да се изчисти от газпромско-русофолското си минало (това ще е най-трудно). И трето, да се заяви като диалогична и готова да работи с всички, мислещи за доброто бъдеще на София. Има и две други условия, независещи от нея: Б. Б. да си премълчи, а разните леви коментатори да се скрият някъде. Иначе ще подбудят десните избиратели да гласуват за недолюбвания ДСев
119
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще излезе, че демократичните софиянци без ДС и нейните метастази не могат.