Нинова: Не съм очаквала, че господин Борисов е толкова голям лъжец

Лидерът на БСП отрече да са се договаряли с министрите за първия мандат
6 юни 2023 19:00, Йоана Цонева
78
Нинова: Не съм очаквала, че господин Борисов е толкова голям лъжец
Снимка: БГНЕС

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отрече да са били договорени министрите с първия мандат. Попитана дали е имало постигната договореност за постове в Министерски съвет, отговори с „не, лъжа е“. "Господин Борисов, знам, че сте лъжец, поне от седем години го знам, но че сте толкова голям не съм вярвала", коментира тя пред журналисти в парламента.

„Аз ги слушах колегите от другите партии, просто не исках да се карам допълнително с тях, защото до вчера се наричахме партньори и, ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат. Примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата“, каза по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че изведнъж като не се е получило, с втория мандат има редовно избрано правителство.

Още по темата
Нинова уточни, че когато са водели разговори за правителство, изобщо не е ставало дума за Гешев.

Тя коментира, че Христо Иванов се е върнал в политиката, „акостирайки с една лодка на Росенец да се бие там с НСО пред дома на Доган“. Вчера и днес се прегръща с Делян Пеевски за конституционна реформа, добави Нинова. Тя отбеляза, че „Продължаваме промяната“ – създадени, за да се борят с модела ГЕРБ, сега си пазят гръб в гръб Кирил Петков и Бойко Борисов имунитетите.

Попитана дали ще даде поне сто дни толеранс на новото правителство Нинова отговори с „не“. По думите й България няма сто дни да чака. Толкова кризи са се натрупали, не може другата седмица да внесат бюджет, в който замразяват доходите на хората, замразяват социалните плащания при този ръст на цените и при тази инфлация, и ние да чакаме да изтече стотния ден, за да им кажем, че така няма да стане, добави Нинова пред БТА.

На въпрос за имунитета на Кирил Петков, тя каза: „Да си дадат имунитета, нали са мъжкари“. Ако твърденията им, че са невинни са верни, да ги дадат, прокуратурата не издава присъди. Има съд накрая, той ще каже дали са невинни или не, посочи Нинова. То е очевидно, че се крият зад тези имунитети. Аз бих предложила на Христо Иванов, защото чух, че ще ни покани на някакви разговори за Конституция, в тези промени да махнем депутатския имунитет, каза още тя. По думите й, ако бъде внесен в зала, ще гласува „за“ да се отнеме, не защото е Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
До ами не знам преди 1 година
Стига си плакал / а на чужди гробове бе аб-дал
19
4
 
6
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Е как не си очаквала, той нищо друго не прави. Лъжата му е втора природа и вече лъже машинално. Но пък и ти щото си една искрена и морална праведница, гледай да не се разплачеш от възмущение
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя, Ниновица, така си говори. Нито един патрон не бил пратен в Украйна, ама друго излезе. Сега пък се уплаши, че някой ще я надмине в лъжите. Споко, Нинова, Борисов и на малкия ти пръст не може да стъпи! Ти си първата!
17
5
 
18
 
! Отговори
Ами аз не знам преди 1 година
Дали ББ е лъжец, но знам че другарката закопа една 100 годишна партия за по малко от 5 години, до там че да станат 4ти. Имена може да не са били договаряни, но е договорена подкрепа! И е жалко, защото БСП ги чака устремно необратимо потъване! Да загубиш избори 5 пъти за 2 години е толкова нелепо колкото да те бият 9 пъти от една партия като СтаниШеф! И да твърдиш че си се представил достойно! ББ ви показа среден пръст, за пореден път!
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожа Лъжа се изненадала, че някой може да лъже повече от нея.
15
4
 
20
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ха ха ха, кой го казва? Нинова от теб по голям лъжец няма! То всички лъжете, ама ти държиш палмата!
14
1
 
26
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Не знам тази жена добре ли е с главата? Постоянно говори за някакви ***, идеологии, които ги няма в училищата, днес и за изкуствения интелект. Преди няколко седмици беше обявила в парламента изкуствения интелект за световен враг на човечеството, а тази сутрин му задала задача да пише за корупцията и задкулисието в България. Не е добре нещо тази жена?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Б. Е корни нали си мъж...к.в.о не разбираш...те се прави
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига мъ. За цели 12 години неможа да го разбереш чее паталогичен лъжец? Че той кога е говорил истината?
11
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ще се бори жената със зъби и нокти така както виждам ще се докопа поне една депутатска пенсия ще удари хахаха. Лошо лъжеца направи сметки. И с нея и с него все сме в киреча....
10
1
 
27
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Нинова кой те бръсне вече за слива теб. Дотук беше. Влезе в правителството на Петков само и само и ти да му правиш като Славчо саботажи с хартиени бюлетини, оръжия за Украйна и други. И за да вкараш във властта тясно партийни функционери на БСП. Но вече няма нито да участваш в правителството, нито да си министърка и вицепремиерка, партията ти продължава да се цепи, разпада и лети надолу. Скоро няма да влезете в парламента. Нинова, най добре си отивай в Крушовица и ни освободи от присъствието си.
9
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
току-що изгледах гостуването й при Оризовата..Не видях ,въпреки че се стараех, някакви "пропуквания" в коментарите й..С изключение на неразбираемата мантра за "вината" на Радев..
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съединените Щати Правят Силата
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М.а радо гела си фъфля....*** днес от злоба нищо не му се разбираше
6
3
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Корни говори си на изкуствения интелект....избрала си го по твоето IQ ..ще се разбирате като мъже
5
9
 
9
 
! Отговори
Бивш ГЕРБЕР преди 1 година
И аз,затова никога повече глас за Тиквата.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея ще ни вкарат във войан,затворят тецовете, продадат тръбите за газ на американски фирми и после като ги изгоним ще сложат другия американски проект на Радев който сега го играе опозиция
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
боли нали, другарко ? евро, шенген и подкрепа за украйна хахахах
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае нинова преди 10 дни се беше разбрала з аминистри с боко и дпс и итн, се лъжец бил ми къв да е, 12 години му игра удобна опозиция и крадахте заедно , ся ми се праи на опозиция
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, от Луната ли падаш. Дори пеленачетата в България знаят, че Тулупа сутрин, казва едно, по обед друго и вечерта вече мнението му е на 180 градуса. Тоя човек е патологичен лъжец. Радвам се, че са в коалиция с Киреца, защото до няколко месеца ще си го сложат един на друг и от цялата работа ще остане само едната партия, а другата ще изчезне както НДСВ и друго подобни отпадъци.