Нинова: Не съм очаквала, че господин Борисов е толкова голям лъжец

Лидерът на БСП отрече да са се договаряли с министрите за първия мандат
6 юни 2023 19:00, Йоана Цонева
78
Нинова: Не съм очаквала, че господин Борисов е толкова голям лъжец
Снимка: БГНЕС

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отрече да са били договорени министрите с първия мандат. Попитана дали е имало постигната договореност за постове в Министерски съвет, отговори с „не, лъжа е“. "Господин Борисов, знам, че сте лъжец, поне от седем години го знам, но че сте толкова голям не съм вярвала", коментира тя пред журналисти в парламента.

„Аз ги слушах колегите от другите партии, просто не исках да се карам допълнително с тях, защото до вчера се наричахме партньори и, ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат. Примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата“, каза по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че изведнъж като не се е получило, с втория мандат има редовно избрано правителство.

Още по темата
Нинова уточни, че когато са водели разговори за правителство, изобщо не е ставало дума за Гешев.

Тя коментира, че Христо Иванов се е върнал в политиката, „акостирайки с една лодка на Росенец да се бие там с НСО пред дома на Доган“. Вчера и днес се прегръща с Делян Пеевски за конституционна реформа, добави Нинова. Тя отбеляза, че „Продължаваме промяната“ – създадени, за да се борят с модела ГЕРБ, сега си пазят гръб в гръб Кирил Петков и Бойко Борисов имунитетите.

Попитана дали ще даде поне сто дни толеранс на новото правителство Нинова отговори с „не“. По думите й България няма сто дни да чака. Толкова кризи са се натрупали, не може другата седмица да внесат бюджет, в който замразяват доходите на хората, замразяват социалните плащания при този ръст на цените и при тази инфлация, и ние да чакаме да изтече стотния ден, за да им кажем, че така няма да стане, добави Нинова пред БТА.

На въпрос за имунитета на Кирил Петков, тя каза: „Да си дадат имунитета, нали са мъжкари“. Ако твърденията им, че са невинни са верни, да ги дадат, прокуратурата не издава присъди. Има съд накрая, той ще каже дали са невинни или не, посочи Нинова. То е очевидно, че се крият зад тези имунитети. Аз бих предложила на Христо Иванов, защото чух, че ще ни покани на някакви разговори за Конституция, в тези промени да махнем депутатския имунитет, каза още тя. По думите й, ако бъде внесен в зала, ще гласува „за“ да се отнеме, не защото е Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво може един комунист? Може да краде и да лъже. От средата на миналия век все се старае да го доказва. Ето затова бившите *** аристократи и техните наследници си я харесват. Въпрос на манталитет. Затова Европа ни побутва с отвращение. Факти - дал Бог
39
9
 
23
 
! Отговори
луди за власт преди 1 година
Г-жа Лудата направо превъртя!
38
10
 
19
 
! Отговори
Ставрев преди 1 година
Тая отново лъже и то на едро - няма срам тая закоравяла комунистка,пребоядисала се в социалистка ! Тази жена отдавна няма мястго в полоитическия театър на страната ни и защо й се дава трибуна не разбирам ?! Нинова за повече от седен години се доказа,че не става за никакъв политик - тя само критикува и няма никаква свястна инициатива ?! За брак е и на политическото торище !!!
37
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожа Лъжа-Нинова, упреква някой в лъжа?! Смях.
36
5
 
21
 
! Отговори
от бузлуджа преди 1 година
и това го казва госпожа лъжа :) ами смешно е !
35
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе лъжа лъжа, аме 9 пъти репетирана си става истина. Мъдомета на Бройко засъхна, А онова копеледето заташак нестава намето да му фелацира е зинал уста до сами ланомета. Серибаце са ти е паднало тоя мислиланото за какао!
34
3
 
22
 
! Отговори
К преди 1 година
Лъжарката е в левия ъгъл.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ой милата - направо откачи че не успя да стане патерица. Ама кьорав- карти не играе:)))))))))))
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това го казва Г-жа Лъжа
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртата му ликвидаторка! Не вземат склеритата от провинцията на следващите избори да те изгонят! Заедно с ИБ и НС,които не усещат или не разбират, че са жертвените агнета на стрина Корни! Та нейната задача беше да ликвидира БСП - мъжът й шеф на дирекция при Малкия Клюн, синът й - на високоплатена работа в САЩ.
30
3
 
26
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
Ти не се обаждай да не привлечеш вниманието на Прокуратурата .... Какво прави мъжленцето ти и що не обясниш как от редово митничарче мъжът ти стана шеф във Лукойл с 30 бона заплата ..... А джипа дето го кара в София .. още ли няма гражданска и не е деклариран ... И къде е стария Варбург който присъства и тази година в имотната ви декларация ? Карате ли го още ? И къде спи ГешеФ че не се е самосезирал до сега ? Да не се окаже че недекларираните ви имоти са ПОВЕЧЕ от кокото на Банкянския пъън.
29
2
 
24
 
! Отговори
крадец преди 1 година
дръжте крадеца!
28
3
 
29
 
! Отговори
иСбирател преди 1 година
Начи, др0гарката Техно Им пексова иска цялата власт!
27
1
 
22
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Доня Корнелия Де Ла Крушовица - рицарката на печалния образ е много тъжна щото няма министерство за нея. И наистина не е очаквала някой да може да лъже повече от нея, защото знае колко е добра в това.
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази жена може би втори път влиза в критическата възраст,когато всички хора и партии са й виновни?!
25
6
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Казват ,че след 9.09 .1944. комунистите изтрепали елита на нацията .Ако и тогавашният ,,елит" е бил като днешния моето мнение е ,че малко са трепали !
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни я кажи , кой ти каза да издигнеш Радев, май не беше решетников , от посолствТО дето и на Киро и Асен шептят в ухоти
23
8
 
8
 
! Отговори
Борислав преди 1 година
Добро утро, чак сега ли разбра? Имаше 5 поредни избори точно заради ГЕРБ и ПП. Накрая се разбраха. Казах, че са едно и също, ама само умните хора ме разбраха, а мнозинството не ме разбраха, защото са да не кажа какви. Сещате се...
22
3
 
22
 
! Отговори
Ха! Ти да видиш! преди 1 година
Тъй рекла г-жа Лъжа!
21
3
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Г-жа лъжа нарича друг лъжец !