Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал

Властта не е самоцел, заяви той
28 май 2023 20:13, Нели Христова
509
Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал
Снимка: БГНЕС

На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания, като съгласуването за службите или промените в държавната администрация. Абсолютно заставам зад думите си. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Той заяви, че това са думи, които самият той е казвал на избирателите си. Помолен да оцени записа, той заяви: "Това не трябва да го оценяваме ние, а всички български граждани, след като изслушат записа".

Асен Василев припомни, че акад. Николай Денков е оторизиран да води преговорите, а от другата страна е Мария Габриел. Те двамата да продължат, когато могат, каза още съпредседателят на ПП.

"Властта не е самоцел. Ако слушате записа, това е основното нещо, което се обсъжда там. Властта е да се свършат полезни за държавата неща", каза той и даде за пример членството в Шенген, еврозоната и реформа в съдебната система.

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки, той заяви, че "ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има".

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер. Според Василев има интереси, които не искат да има правителство. Това са интересите, които ни докараха дотам, че не сме пълноценни членове на ЕС и НАТО, каза още той и заяви, че в България службите се занимават с интриги.

Представете си, че имаме една държава, в която компютрите на министерство се използва за плацдарм за хакерски атаки от Русия към партньорските службите. Представете си, че имаме една държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна. Как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната, попита Асен Василев.

Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрахме от записа, че Промяната ще прави промяна.
31
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали беше фалшив записа. Сглобен от реплики в тоалетната хола и спалнята? Извадени от контекста.
30
3
 
46
 
! Отговори
София преди 1 година
Човек, тия са дъното на дъната. Едно време смятах, че ГЕРБ са най-големото дъно. Е, вече има по-големо дъно в лицето на ПП (провалената партия).
29
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асене, като заставаш толкова категорично зад думите си, поне кажи посолството за синхронизация. Гръмко и ясно. Не е онова, от което изгонихте 70 човека (по-късно наричайки ги с обиден епитет). Друго голямо посолство, нали?
28
37
 
3
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Браво на Асен! Промяната дойде и ще се случи, напук на масата *** и платени пишещи тук
27
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен, ти си перде. На всичко отгоре за капак се гордееш от записа. Ти си за психиатър, Асене.
26
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посррания Боко се върти и не знае какво да прави. Уловен е в мрежата на Гешев, САЩ, Урсула. Пляска в мрежата, мафиотите му го предават и разобличават. Какво да прави? Ни напред, ни назад. Няма правилен ход. Няма изход. Входът към затвора само е отворен.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Варна нищо не казаха кога ББ каза че за два дена е ходил четири пъти в американското посолство. И от Правец нищо не казаха.
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То па другите колко са свестни,мале,мале!Хвани едните,удари другите.
23
4
 
36
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
И си признаваш кош долен,? Законно или незаконно? Бегай да ядеш шкембе чорба( слушалите докарай записа ще ме разберат) Службите ще ги овладееш само в мокрите сънища със спеца!!!!! Ала бала е работата братче!
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България подкрепя тероризма!Българите са Садисти!
21
3
 
43
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
На следващите избори под 4%.... айде довиждане.Къде са сега върлите Ви привържаници?Да кажат колко достойни и честни хора сте???Видяхме Ви промяната - пълно нищо.Та къде са Ви верните избиратели сега - май потънаха в земяна от срам?!И не ми минавайте с лафа - то виж ги другите какви са?След големите Ви приказки невърви.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руди гела премиер , вице Йоло Денев..от квотата на Възраждане
19
3
 
41
 
! Отговори
гешев преди 1 година
Асене това пред съда ще го повториш ли . Или ще се отречеш пак?
18
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне си признава, че записът е автентичен, а не както Кире каза изначало каза да очакваме манипулиран запис.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Записите едно време с ББ къде отидоха
16
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мортен Лунд съдружник на Асенчо преди 2г. ви каза: "Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Откраднал интелектуална собственост. Осъден за което, но се отървал със съдебно споразумение. Фалирал собствената си Everbread, дължи един вагон английски лири. Задлъжнял до мозъка на костите си и с финтове се измъкнал, и от това. Асен е изпечен измамник. На черното бяло ще казва, за да отърве затвора за държавна измяна.
15
47
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Уникален и пример за подражание! Браво на Асен. Подкрепям го. Хледах интервюто с Лора, прекъсваше го, беше нагла...Но Асен беше непоклатим. Респект и късмет в явно предстоящите избори
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . . акад. Николай Денков е оторизиран . . . . . Учете български или си го пишете директо на английски! Оторизиран е на български авторизиран, защото може да бъде автор на изказване, а не Отокар! За знаещите чужди езици го пиша, а 80%-те (чети нег ра мотните) да си траят!
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия да се махат! Руди гела премиер, вице Йоло Денев