—јў свал€т ирански дронове, насочени срещу »зраел

¬ключиха се и британски изтребители
ќбновена: 14 апр 2024 08:08 | 14 апр 2024 06:19, ѕетър Ѕойчев
205
—јў свал€т ирански дронове, насочени срещу »зраел
—нимка Ѕ√Ќ≈—

–азположените в Ѕлизки€ изток американски сили са свалили ирански дронове, насочени към »зраел. “ова за€ви представител на ѕентагона, цитиран от ј‘ѕ.

"—ъгласно наши€ непоклатим ангажимент в подкрепа на сигурността на »зраел, американските сили в региона продължават да свал€т дронове, пуснати от »ран и насочени срещу »зраел", каза този представител, пожелал анонимност. "Ќашите сили остават в позиции да оказват допълнителна подкрепа в сферата на отбраната и да защитават американските сили, действащи в региона", добави той.

 ралските военновъздушни сили на ¬еликобритани€ също съобщиха, че техни изтребители се използват за свал€не на ирански безпилотни самолети.

¬зривове и сирени за въздушно нападение отекнаха в …ерусалим след полунощ, след като »ран предприе атака с дронове и ракети срещу »зраел в знак на отмъщение за удара по дипломатически комплекс на »ран в ƒамаск от началото на април. “ова е първи€т път в който »ран нанас€ директен военен удар на »зраел, въпреки че враждата им датира още от »сл€мската революци€ през 1979 г.

¬еликобритани€ нарече иранското нападение срещу »зраел "безразсъдно", »тали€ изрази тревога, ‘ранци€ осъди "дестабилизиращите действи€" на “ехеран, а √ермани€ изрази опасение, че цели€т регион може да бъде вкаран в хаос.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


205
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
12
6
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
хаха,ко стана с железни€ купол, нали беше непробиваем?
11
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јтаката е "символична".
10
17
 
6
 
! ќтговори
»зраел преди 1 месец
«абав€ но не забрав€.....н€ма да има прошка за тюрбаните и шалварите.
9
12
 
5
 
! ќтговори
ƒо 9 преди 1 месец
«ащо ли ’амас нападна »зраел на 7 октомври 2023г.....тогава не си даваха сметка, че отговора ще е €сен.....сега ’амас плачат че изрейлците ги трепат...натам върв€т нещата и с »ран....
8
2
 
26
 
! ќтговори
Ѕау преди 1 месец
’а!?  акъв е този ужаст на фотоса? ћуми€та на —вободата!?
7
2
 
31
 
! ќтговори
ƒЌ≈— преди 1 месец
ѕишете 18+ че та€ на снимката може да изкара акъла на повечето хора... Ќе е лесно да гледаш живи мумии пък било то и от —јў.
6
12
 
11
 
! ќтговори
≈саул преди 1 месец
¬ъзхитен съм от дълбоката солидарност на модерни€ св€т срещу тези талибани от »зтока! —плот€ват се като отлична глутница, в защита на интересите си и хич не ги интересува право, морал, справедливост и закон! Ќе, като  итай да се оправдава дал ли нещо на –уси€ или не! ¬ политиката и същото! √лутницата освиреп€ и заподозрените са нападнати от данс, прокуратура, медии, съд! Ќароден съд! “ова е формулата на успеха! Ѕраво!
5
1
 
8
 
! ќтговори
ј на ”крайна преди 1 месец
Ќ€ма кой да помогне!
4
2
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 артинката е показателна за нивото на върховната власт в ѕиндостан.
3
5
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јз израз€вам опасение, че тази нощ е началото на ирански€ отговор.
2
8
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”ж свал€т, но доста взривове отекнаха на територи€та на »зраел след полунощ. ѕоследваха ги пожари.  уполът не се справи.
1
5
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—лед като са толкова €ки и свал€т, защо този представител е пожелал анонимност?

—понсорирани публикации