Разследването срещу Велико Желев е за изнудване и телесна повреда

Касае се за престъпление извършено от трима души
Обновена: 7 мар 2023 11:26 | 7 мар 2023 11:26, Нели Христова
49
Разследването срещу Велико Желев е за изнудване и телесна повреда
Снимка: БГНЕС

СРП наблюдава разследване, образувано за телесна повреда от органите на МВР.

Първоначално разследването е било за телесна повреда, като в момента е преквалифицирано и се води за изнудване, обяви на рифинг Борислав Георгиев, заместник районен прокурор при Софийската районна прокуратура (СГП), относно разследването срещу строителния предприемач Велико Желев.

По думите му в снощните часове са извършвани претърсвания и обиски, като са иззети веществени доказателства - документи и компютри.

Касае се за престъпление извършено от трима души, заяви Георгиев. МВР в момента ги издирва.

Още по темата
"Принудата, причинена на пострадалия, е по повод имуществено разпореждане, поемане на задължения", обясни той и добави, че става дума за дружествени отношения с бивш служител на Желев. Засега става дума за лека телесна повреда, но предстои още едно разглеждане на медицинските документи. Служителят е бил принуден и да подпише документ с невярно съдържание.

Снощи, около 22.30 ч., беше задържан известният строителен бизнесмен Велико Желев. Час и половина преди това полицаи започнаха обиск на офисите на Желев, които се намират на бул. „Цар Освободител“ №6, в центъра на столицата. Желев беше отведен от полицаите без да прави изявления. Служителите на реда също отказаха коментар за задържането му.

Снощи служители на МВР претърсваха и други офиси на Велико Желев, включително и негови имоти в София и Варна.

Велико Желев е бивш директор на Агенция "Пътна инфраструктура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо този така добър ,невинен и честен бизнесмен ходи с 10 горили охрана?
11
10
 
2
 
! Отговори
К Петков преди 1 година
Честита Промяна!
10
4
 
2
 
! Отговори
Чак пък преди 1 година
Той Желев е доста слаб и не с някаква внушителна физика, чак пък да нанесе телесна повреда, виж охраната му, ако има такава, по-скоро те, ама той, няма такава физика да пребие някой. Хич не е за вярване. Иначе уж така културен, вежлив човек изглеждаше, работлив долу горе, а гледай ти какво чудо стана. После работи с държавата, с кеф ще си харчиш парите, в затвора! Туй ако е работа!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред изборен прах в очите на хората хайде сега тоя да изпее за парите в чекмеджето от къде са, ама друг път само празни приказки аз се чудя защо въобще се хабим и да коментираме, какво стана с паветата,автобуса и много много други НИЩО.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 1 година
Достоверен източник обяви, че става въпрос за злоупотреби при строителството и последвали ремонти на сградата на БФС. Желев се е споразумял Б. Михайлов БФС да му изплаща суми, зад които не стоят никакви реално извършени СМР. Желев е принуждавал от своя страна бивя свой директор за подписва въпросните документи, за да се усвояват мангизите. Абе, посната схема от зората на демокрацията.Друите двама които се издирват сса охранители на Велико Желев,които пряко са малтретирали въпросния бивш служител
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис - Те и от небългарски прозиход станаха такива повечето. В България гледат чужди представители на фирми и ги бърат за бизнесмени. Ще кажа само, че познавам чужденци, които мнго бързо се адаптират към "нашените методи". Преди работих за двама - французин и портогалец. За 2 години си научиха подкопите, хемите, натиска ... И питах французина, как така бе ... Той ми вика - "Във Франция, да не мислиш, че го няма това? По-скрито е просто!"
6
0
 
12
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Забъркаш ли се с "ДОБРЕ ОБЛЕЧЕН БИЗНЕСМЕН" спасение няма. То други бизнесмени с български произход има ли?
5
11
 
4
 
! Отговори
Кирил Петков преди 1 година
Честита промяна!
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По думите му в снощните часове са извършвани претърсвания и обиски, като са иззети веществени доказателства - документи и компютри." - Компютри, които искат парола, която е вчено забравена, както и документи, за които някоя 20 годишна сутдентка, се кълне че "грешно" е разпечатала, а после освен на лицето на шефа, дупето и сяда и в нов мерцедес.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бизнесмен" бие и тормози? Не мога да повяравм!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за барабаТь .Аз да съм служител и ЦРР няма да му помогне ако посегне родата няма да го познае
1
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Така се получава като не се отчете човек на когото трябва преди изборите.

Спонсорирани публикации