Титла за България на световното по борба

Елис Гури спечели златен медал в класическия стил в Истанбул
Обновена: 13 сеп 2011 15:01 | 13 сеп 2011 07:04, Красимир Ангелов
98
Титла за България на световното по борба
Снимка: Reuters

България отново има световен шампион по борба! 

Елис Гури спечели златото в категория до 96 килограма на класическата борба от световното първенство в Истанбул.

Във финала българският състезател  надви с 2:0 части (1:0, 1:1) шведа Джими Лидберг, който е бронзов медалист от последното световно първенство.

Малко преди това в полуфиналната схватка Гури надви и с египтянина Мохамед Абделфатах, който е златен медалист от световното първенство в Гуанджоу.

Титлата на шампионата на планетата осигури на България и първата квота в борбата за олимпийските игри в Лондон през лятото на 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчета в Албания има доста голямо българско малцинство и въпреки,че имената им не звучат като нашите те се чувстват такива!! Чували ли сте за Голо Бърдо, за горяните в Косово?!!В университета имах колеги от Албания, Македония,Бесарабия които си казваха ,че са българи недейте така да плюете!! Това е много добър начин да ги приобщим към нацията и да дадат своя дан за нейното развитие!
66
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие сте най злобното племе на балканите момчето е вдигнало българското знаме и е накарало света да слуша българският химн мога да кажа че това рязано момче е много повече българин от всички ви и стига говорихте за национализъм щото българинът не знае значението на тази дума
65
16
 
1
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
мюсюлмание и това е проблем!!!!
64
2
 
27
 
! Отговори
хасан преди 12 години
Абе какво като е ***, и аз съм такъв, ама всички работим за нашата родина, браво на момчето, левент си е, много успехи му желая
63
2
 
16
 
! Отговори
Босфора преди 12 години
До 61 прасчо:Не само е хубаво но е гордо да се чуе българския химн по целия свят. Недей да баркаш политиката с спорта, защото това показва колко си невеж и ***.
62
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на момчето !!!Да е жив и здрав и да продължава да мачка !!!!
61
1
 
16
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Браво, само така , повече пари за всички други спортове по-малко за футбола! Искам гласува не на референдум за пренасочване на средствата от БФС към всички останали спортове. Явно има хора които не ги мързи да работят и да се осъваршенстват за разлика от вечно оправдаващите се футболисти.
60
3
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Хубаво е в Истанбул да звучи Българският химн.......мамка му !!!! Кеф си е ! А този дето се пише турчин,споменавам само за протокола Отоманската империя е минало,а всеки на който не му харесват българските жени..........да си взема ибрика и в Анадола,там обичат измити дупета
59
2
 
5
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 12 години
"Албанец ни донесе световна титла в борбата Класикът Елис Гури надви швед във финала до 96 кг в Истанбул"
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Състезава се за България, все пак. Въпреки, че борбата отдавна не е на почит тук, заради селско-анадолския й привкус.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Елис Гури".................ози си е 100%-ов "българин" няма що!
56
3
 
19
 
! Отговори
Засрамете се!!!!!!! преди 12 години
Вие сте егати хейтърите, честно! Човека се чувства българин, независимо от името, играе в името на България, вие пак недоволни!
55
5
 
7
 
! Отговори
do 55добавен от: Бо преди 12 години
pederastche ... kakva mishka si ti bratche... kriesh se pred kompa i pishesh i pishesh protiv horata.. tozi chovek e balgarin i slavi balgariq ,a ti go pluesh ..deba tvoita maika
54
19
 
7
 
! Отговори
Бонкя преди 12 години
Сега, Бойко Борисов с голямо задоволство от постиженията на БЪЛГАРИНА Елис Гури ще му построи джамия с 50 минарета в центъра на София, за да има къде да се моли на Алах, в знак на признателност!
53
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А забавното е че като дойде в България, ще го посрещнат пак, не с български народна музика и пита, а с турски кючеци.За убития ***, толкова.
52
5
 
30
 
! Отговори
смок преди 12 години
Да ви *** майките на всички отдолу... Страхотна новина като тази и веднага - "турчин, пакистанец, таджикистанец....какво по дяволите значение има?!?". Ако беше някоя негативна новина - мръсен джонгал, *** и обратно в Турция, нали? Лицемери мръсни. И да - българин съм.
51
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВОООО!!! Страхотна новина.Турчин, пакистанец, таджикистанец....какво по дяволите значение има?!? Нали играе за България и е донесъл титла на България! Радвайте се!!!
50
2
 
17
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
Абе, няма ли някой от днес.бг-ец да се включи и да разчисти коментарите малко?!? Баси, преебахте хубавата новина!Толкова ви е акъла!
49
6
 
29
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Браво, здравеняк!Да си жив и здрав и още много победи!
48
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бравоооооооооооооооо! герой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации