Рама: ЕС е несправедлив към Албания от години

Отварянето на първия клъстер е важна стъпка за интеграцията на Албания
15 окт 2024 15:40, Гергана Попова
31
Рама: ЕС е несправедлив към Албания от години
Снимка: БГНЕС/ EPA

Албанският премиер Еди Рама заяви днес в Люксембург, където се провежда втората междуправителствена конференция Албания-ЕС, че ЕС е бил несправедлив към Албания, когато е отхвърлил препоръките, направени от самата Европейска комисия въз основа на фактите, пише Euronews Albania.

Още по темата
Рама посочи, че отварянето на първия клъстер е важна стъпка за интеграцията на Албания в ЕС.

„Бяха 5 дълги години на предизвикателство и не леки, аз стоя тук пред тази важна стъпка за интеграцията на Албания в ЕС. За съжаление, с помощта на Владимир Путин този процес набра нова скорост след неговата агресия в Украйна, която напомни на Европа, че имате нужда от Западните Балкани. Отварянето на групата глави с 5 основни глави и критериите бележи исторически крайъгълен камък към пълното европейско обединение. Вчера бях в Берлин, където участвах в срещата на върха в Берлин, и един журналист ме попита: Албания има ли план Б, ако ЕС отново забави процеса, както го правеше в миналото. ЕС често е бил несправедлив към страните кандидатки, беше несправедлив към нас, когато отхвърли препоръките, изготвени от собствената му комисия, основани на факти, но не можем да имаме план на ЕС, когато става въпрос за върховенството на закона и демокрацията, не може да бъде гарантирано извън ЕС. Албания изпълни всички предпоставки, за да започне тази фаза на интеграция“, добави още Рама.

Албания започва преговорите за членство в Европейския съюз (ЕС). Първият т.нар. клъстер от преговорни глави, който Тирана ще отвори на междуправителствената конференция с EС в Люксембург, включва правата на малцинствата, включително на гръцкото национално малцинство, и главно имуществените им права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: АлбанияЕСЕди Рама
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Брей, преди 2 дни
Новата опора на Копейките,... понеже Гърция била пуснала България в ЕС, затова били...."бедни"? По-голяма глупост не бях чувал! Просто гърците искаха немците да работят, а те да живеят! А и те знаят как да живеят! Не като вмирисаният крепостен, който чака да го окъпят ,като замине на фронта!
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ГЪРЦИЯ ОСЪЗНА СТРАТЕГИЧЕСКАТА ГРЕШКА,КОЯТО ДОПУСНА С ПРИЕМАНЕТО НА РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ В ЕС...ЯСНО Е КАТО БЯЛ ДЕН,ЧЕ АТИНА БЕШЕ ПРИТИСНАТА ОТ ПАРТНЬОРИТЕ,ЗА ДА СЕ ПРИБЛИЖАТ ГЕОГРАФСКИ ДО РУСИЯ,НО ТОВА И СТРУВА ВСИЧКО-РУМЪНИЯ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ВЕЧЕ Е ПО-БОГАТА ОТ ГЪРЦИЯ,БЪЛГАРИЯ Е НАПЪТ ДА ГО СТОРИ,КОЕТО АВТОМАТИЧЕСКИ ЩЕ ПРАТИ ГОРДА ЕЛАДА НА ДЪНОТО ПО БЕДНОСТ В ЕС...ТАЗИ ГРЕШКА АТИНА СЕ ОПИТВА ДА ПОПРАВИ ЧРЕЗ БЛОКИРАНЕТО НА МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ В ИНТЕГРАЦИЯТА ИМ КЪМ ЕС.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ПОРЕДНАТА НАЦИЯ,КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ОБЕЗЛИЧЕНА...ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ РАДВАТ.АЛБАНИЯ Е В ТЕЖКА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА...В МОМЕНТА НАСЕЛЕНИЕТО И Е ОКОЛО 2 МЛН.,А ПРЕДИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ БЕШЕ ОКОЛО 3-4 МЛН.ТИРАНА И ОЩЕ ЕДИН-ДВА ГРАДА ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ГРОХНАЛИ СТАРЦИ...СЕГА СЛЕДА КАТО С ИТАЛИЯ СЕ СПОРАЗУМЯХА ПОСТЕПЕННО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГИ ПЪЛНЯТ С КРИМИНАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А бе *** в ЕС не е ясно кога и дали ще има.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
албания ще завърши преговорите само,когато се превърне в огромен бежански лагер...
23
2
 
10
 
! Отговори
Амортисьор преди 2 дни
Рама е Бойко с албански реотани!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 19: Мицкоски нарече България мизерници. Но албанецът нарече България хаос и позор преди 2-3 години. ВЪН ОТ ЕС!!!
21
1
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 2 дни
Напротив - никой няма нужда от див арнаутски башибозук, достатъчно проблеми има с емигрантите.
20
4
 
8
 
! Отговори
Уважавам ги преди 2 дни
Албанците. Направиха огромен прогрес от най бедни и изолирани и идващи от най голямата диктатура в Европа до това което са днес . От ощението ми с албанци съм забелязал че уважават българите. Като цяло албанците са много точни и надеждни докато не ги прекараш . Ако го направиш майко мила
19
1
 
4
 
! Отговори
ДО 18 преди 2 дни
Не , това го каза Мицковски от СМР .
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този ли нарече България хаос и позор? АЛБАНИЯ ВЪН ОТ ЕС!!!
17
2
 
5
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 дни
И тези мечтаят за ролята на ко шче за кафяви бегълци, като Бг съвсем скоро
16
1
 
10
 
! Отговори
...! преди 2 дни
Сигурно няма за какво да я "обичаме" Албания, ама няма и за какво да я мразим! Коректна държава са, и проявиха уважение и към българските, и към гръцките малцинства! Не насаждат омраза/проКремълска/ към съседите си! Заслужават си мястото в съюза!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Успех Албания...този път влизате!!!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
най-малкото Албания изглежда е единствената ни по-близка страна, която защитава интереса ни в Македония както и се грижи добре за нашите диаспори в Албания. Единствено Рама каза за Македония, че е Втората България и че няма смисъл отделно да Македония да влиза в ЕС, а да си влезне в България. Не те ли кефи тва като не си 'евро атлатник'?
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мога ли да попитам,с риск да ме изтрият,защо н ащЕ атлантици толкоз обиЧкат Албания.Интересно ми е.Какво толкоз ви е дала,че я любите.Пари на всеки срещнат ,надали.Или не виждате те какво правят от 99 г.Мани ги емоционалните сърби дето им се подведоха.
12
2
 
7
 
! Отговори
Истинския журналя преди 2 дни
И естествено Днеса изряза от интервюто коментара на Рама за Брикс, нека го цитирам тука за да бъда по-полезен на обществото от т.нар. 'журналисти'. Сигурен съм, че дори и неграмотните купейки биха го разбрали. Рама: "BRICS is a JOKE"
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
***...СЛЕД КАТО СИ ДАДОХТЕ ТЕРИТОРИЯТА НА ИТАЛИЯ ДА ПРЕХВЪРЛЯ ВСЯКАКВИ КРИМИНАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ И ХОП ПОЛУЧИХТЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ПРЕГОВОРИ.А ИНАЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз очаквам с нетърпение ЕС да се увеличи с Албания, РСМ, Сърбия, Молдова и Укрия. С тези нови хора, при досегашното членство на Хърватия, България, Румъния и Гърция, таковахме му таковата на тоз съюз. Пък може и Турция с Армения да вземат, за по-сигурно, нали искат да се разширяват
9
8
 
7
 
! Отговори
hh88 преди 2 дни
Този си мисли, че като е започнал преговори е хванал господ за шлифера. От тук нататък все по-несправедливо ще му се струва. Ти искаш да влезеш в този съюз, така че слушаш и изпълняваш.