Дават 10 000 евро за преместване в село в гръцката област Еврос

Правителствена програма е насочена към привличане на жители там
4 окт 2024 12:53, Елка Василева
18
Дават 10 000 евро за преместване в село в гръцката област Еврос
Снимка: архив, БГНЕС
Гърция стимулира заселването на села в област Еврос чрез социални придобивки и създаване на нови работни места, предаде кореспондентът на БНР.
 
Нова програма на гръцкото правителство е насочена към привличане на жители в села в област Еврос. Предоставят се финансови и данъчни облекчения. 
 
При преместване в село под 500 жители държавата отпуска 10 хиляди евро на всяко семейство. За семейства с три деца се отпуска безлихвен заем за построяване на жилище. 
 
Децата получават безплатна храна в училище. Дават се бонуси за стартиране на малък семеен бизнес.
 
За жени, които започнат бизнес, се отпускат по 40 хиляди евро помощи. Предлага се също голямо данъчно облекчение на новите заселници в Еврос.
 
Това съобщи министърът по социалното сближаване и семейството Мария Захараки.
 
Премиерът Мицотакис обяви и изграждането на нови училища и детски градини, подобряване на инфраструктурата, както и откриване на нови работни места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Русия
Сирски е наредил укрепване на отбраната в източната област Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Аз защо дадох 200 хиляди евро за апартамент в Кавала
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
Тръгнах
15
4
 
1
 
! Отговори
Факт преди 44 минути
Пълни глупости. Строят нови домове и училища за арабските завоеватели, които се представят за бежанци.
14
4
 
3
 
! Отговори
Зоран за дръжавата преди 1 час
Нашите роми биха се заинтересували от подобна оферта.Българите искат села подобни на Чавдар, а не обезлюдени мюсюлмански територии, защото гърците не искат някой богат турски бизнесмен да изкупува тяхна територия, искат християни.
13
1
 
1
 
! Отговори
Пей дават! преди 1 час
Ша дават, я! Като са изгонили коренното българско население, а не са им стигнали преселниците гърци от Мала Азия.
12
2
 
2
 
! Отговори
айти преди 1 час
Ние сме на яхтата на Малдивите. Не ни пука за разни кочини по гръцко ако ще да дават и по 17 000 евро на ден. Между другото толкова ни струва поддръжката на яхтата.
11
1
 
4
 
! Отговори
Бай ви преди 1 час
Опустелите български села в Гърция.
10
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 час
И защо маляците заграбиха Македония и Одринско са сметка на България, като 70% от населението им живее в Атина и Солун и другото е обезлюдено.А да , вече и България ги задмина по икономическо развитие
9
2
 
6
 
! Отговори
до долния it клефук преди 1 час
Пак наизскачаха Бил Гейтсовете от Подуяне. Да им се чуди човек кога им остава време да коментират в днес.бг от къртене на мангизи и плаване с яхти пълни с мЪникенки.
8
3
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 1 час
Нещо си се объркал със заплатите, но щом си казал. То по ваши думи на бачкотещите бачкери всеки в София работи за 3200, а то 3200 взима продавачка. Същото и в Гърция. Последно работих като външен консултант за телеком там. Клауд архитект. 600 евро рейт на ден. Не е много, но е окей. А архитектите на договор в телекома си бяха колкото у нас- на около 6-7к евро заплати. За 1-2-3к евро в Гърция работят бачкатори.
7
1
 
5
 
! Отговори
от БАН преди 1 час
Това ако някой предложи тук да го направят, *** ще закрещят неистово, че е против европейските норми и, че било комунистическо. Така става, когато имаш гражданя първо поколение с обувки.
6
3
 
3
 
! Отговори
Малдивите преди 1 час
За тези кочини в гръцко трябва да дават не десет хиляди евро , ами поне сто хиляди евро.
5
2
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. Защо държавата не купи некво село2. За експеримент3. Прави ученически лагери и 2 седмици в година малко земеделие малко учене малко военна подготовка
4
0
 
1
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 час
Ей, да бе! За кифлите-бизнесменки по 40 каймета, а за кифладжиите от трите - средния. Нали ужким равнопоставеност, демокрациа, ала-бала... Ква е тая дискриминация сега?
3
3
 
11
 
! Отговори
До селянин преди 1 час
Запознат съм до голяма степен с гръцката действителност днес. Заплатите масово са между 800 и 1200 евро. Не лъжи народа, че се взимат 3 хил евро заплати. Това по-скоро е изключение. Иначе браво за идеята на Гр_правителството. А в Бг кога? Когато останем без нито едно село ли?
2
6
 
3
 
! Отговори
селянин преди 2 часа
10 000 евро са 3-4 нормални за гръцко заплати ама що ке правиш у тва село требе я овце я да копаш нещо от което ке изкараш нула евракис
1
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
10 000 евро,за да си заведеш семейството в селската пустош.Ще пропусна.И в Гърция ,и в България такива села са подходящи само за пенсионери.Млад човек там работа няма.