Протести във Франция след изборната победа на "Национален сбор"

В Лион се стигна до сблъсъци с полицията
1 юли 2024 08:27, Елка Василева
99
Протести във Франция след изборната победа на "Национален сбор"
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора се събраха в няколко града във Франция на протести срещу възхода на крайната десница след силното представяне на партия "Национален сбор" на първия тур на парламентарните избори, предаде ДПА.

Още по темата
В Париж демонстрантите се събраха на Площада на републиката след призив на коалицията "Нов народен фронт", доминиран от крайнолявата партия "Непокорна Франция". Протести имаше още в Нант, Дижон, Лил и Марсилия.

Френски медии съобщават за сблъсъци между демонстранти и полицията в Лион. Там бяха издигнати барикади и полицаи бяха замеряни с бутилки и бомбички.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от ЕС
Макрон имаше всичко и загуби всичко, освен Елисейския дворец
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
8
 
! Отговори
аре, пайдос! преди 4 дни
Кой ги пита тия тъмноватите какво харесват?
28
4
 
5
 
! Отговори
към 21 преди 4 дни
Юлиян, показателно е заключението по дебата м/у байДжо и бай Дончо, дадено от Камала Харис. Водещият казва, че цяла Америка видя "Разочарованието на века", а Камала му отговаря: Хорицата могат да говорят каквото си искат. Байдън беше топ и е следващият президент, а Тръмп само лъжеше. Затваряме темата!
27
2
 
14
 
! Отговори
до Банкеръ преди 4 дни
Силно се съмнявам!!! Дори нашите роми ще пропищят, камо ли ние! Виждал ли си глутница алжирци и мароканци с ножове??? Чудна картинка..., дори жандармерията ги заобикаля!
26
10
 
6
 
! Отговори
Кравар преди 4 дни
Колко хора е избила и заграбила земята им , сибирската империйка за 1000 години - за да стане 4 пъти по голяма от Канада ?
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Крайно левите винаги са искали да има "диктатура на пролетариата" - (справка - социализма в източна Европа до 89та година)
24
15
 
31
 
! Отговори
Юлиян до 19 преди 4 дни
Значи хората на "Възраждане са "нацисти".А онези в Киев,нашарени отгоре до долу с пречупени кръстове и хитлеристки свастики,готови да застрелят или изгорят всеки,който не вика"слава Украини","слава на Бандера",тези които така горещо подкрепяте,те какви са?Чисти и святи?
23
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
До 14 "Левите искат да попречат на естествения подбор..." - "левите" - кои "леви"?! Дан'би да имаш предвид либералите на Ги Ферховстад (ала Рюте) и християндемократите на Урсулата в ЕС?
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това протестират срещу демокрацията и вота на по&голямата част от населението.Ако не се избират техните хора искат да забранят изборите.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И тая продава добре идеята си за да печели гласове ама нищо неможе да направи. Франция е държавата в Европа с най-много мюсюлмани и изобщо емигранти от цяла Африка, за тях всичко е загубено вече сега ще търпят и ще свеждат главата че скоро ще са 50/50.
20
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Микрон провокира протести срещу възхода на крайната десница "Национален сбор". Неразумното му поведение може да предизвика размирици във Франция.
19
10
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
Нормално е про-ЕС демократите да протестират срещу изборните резултати.
18
10
 
38
 
! Отговори
Юлиян преди 4 дни
Протести!!!И защо?И тук както в САЩ когато спечели Тръмп.Едва дочакаха крайният резултат и веднага "протест".Партията на Льо Пен не е на власт.Не тя е провеждала изборите,а правителството на Макрон.Не може да има никакви манипулации и подправяне на резултати от хората на Льо Пен.Суверенът(народът)е казал думата си.Значи така иска.За какви протести може да става въпрос!Или и там някои демокрацията не ги лови.Те смятат,че имат монопол върху нея.На тях им върши работа само тяхната"демокрация"!
17
9
 
33
 
! Отговори
Кръчматъ преди 4 дни
Все градове с огромно, а, в някои като Марсиия и Нант, с доминиращо африканско и арабско население, а не малцинство!!!
16
49
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само с масови протести ше се справим с нацистчетата като тези от Възраждане
15
13
 
54
 
! Отговори
Банкеръ преди 4 дни
Доживях да видя цветнокожите да правят барикади по Френските улици.Проблемът е,че белите Французи отказват да ги издържат.На новите Французи ще им се наложи да работят или да се върнат в Африка или да дойдат в България.Проблемът е,че нашите Роми ще ги сготвят и изядът с парцалите.
14
16
 
29
 
! Отговори
Мадам Льо Пен : преди 4 дни
Всеки французин трябва да прочете Библията на френски език !
13
21
 
32
 
! Отговори
КОЙ? преди 4 дни
знаем КОЙ прави майсани, когато не е по неговото.
12
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Левите искат да попречат на естествения подбор и да коригират резултатите му. Който върви срещу природните закони, върши престъпление спрямо цялото човечество.
11
39
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Aйде подпукаха ги нацистчетата, скоро и спящите българи ще се събудят и ще излязат на масови протести срещу ИZZpaждaне и Радеффф
10
14
 
36
 
! Отговори
Какво иска левият? преди 4 дни
Крайно левият иска да присвои онова, което умният, работливият и пестеливият е спечелил с труда си и е инвестирал разумно, като дори не е помислял за излишни глезотии и разкош. Левият иска да изпапа готовото, под претекст, че предприема справедливо преразпределение на благата. Кое му е справедливото? Да обяви уж-равенство, но да даде привилегии на примитива.