Откриха близо 178 000 къса контрабандни цигари на Лесово

Били скрити в панели за осветление, превозвани в микробус
3 юли 2024 20:23, Анисия Иванова
4
Откриха близо 178 000 къса контрабандни цигари на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Голямо количество от 177 800 къса (8890 кутии) контрабандни цигари откриха на Митнически пункт Лесово в LED панели за осветление, превозвани с товарен микробус. Проверката е извършена при провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 30.06.2024 г., около 22:00 часа, товарният микробус с чужда регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе в страната, управляван от турски гражданин. Водачът е декларирал, че превозва LED панели за осветление и аксесоари за тях от Турция за Нидерландия през България.

По искане от служителите на Гранична полиция е извършена щателна проверка на превозното средство и товара. В хода на проверката митническите инспектори откриват при демонтаж на осветителните тела, че кухините между двете стени на LED панелите са пълни с цигари. Установени са общо 177 800 къса (8890 кутии) недекларирани и укрити цигари.Контрабандните тютюневи изделия са иззети. На водача на микробуса е съставен акт за административно нарушение.

Над 2,764 млн. къса контрабандни цигари са задържани от митническите служители на МП Лесово през първите шест месеца на 2024 г. Количеството е почти двойно повече в сравнение със същия период на миналата година, когато са били задържани 1,488 млн. къса цигари.

В повечето случаи акцизните тютюневи изделия са открити сред декларирани стоки в товарни автомобили, пътуващи от Турция за държави в Западна Европа, където пазарната цена на цигарите е значително по-висока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: митницицигари
Още от Общество
Задържаха мъж, налетял на друг с брадва в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
хм преди 2 дни
Не мога да разбера, каква е ролята на паразитната дума "къса". КАКВО КЪСАТЕ? Не може ли просто 177 800 цигари, ами непременно "177 800 къса цигари"? Ако ви се допуши, как ще помолите колегата си? "Имаш ли един къс цигара? Имаш ли два къса цигари? Услужи ми с един къс цигара!". Дай му на нашенеца сам да си усложнява живота. Защо трябва да се каже "откриха хикс къса цигари", вместо "откриха хикс броя цигари"? Какво печелим от това ненужно усложняване на речта? Ненужно и доста глупаво