Петима задържани при операция "Педофилите" в столицата

При българо-немската акция са иззети над 200 филма с детска порнография
Обновена: 22 окт 2010 12:10 | 22 окт 2010 00:38,
56
Петима задържани при операция "Педофилите" в столицата
Снимка: БГНЕС

В ход е реализирането на международна специализирана полицейска операция „Педофилите”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред радио „Фокус”.

„Това е специализирана полицейска операция с немските ни партньори и ГДБОП по предотвратяването на разпространяването в интернет на филми ,свързани с детска порнография за деца 6, 7 и 8-годишни", посочи министър Цветанов.

Той уточни, че в момента има 5 адреса в София - Красна поляна, Младост, Люлин, Овча Купел и Дървеница, откъдето са иззети над 200 филма с подобно съдържание.

„В момента продължават обиските в два адреса, един в Плевен, един в Пловдив. Това е свързано с нещо изключително неприятно и с хора, които въобще не трябва да бъдат на свобода”, каза министърът.

Той обяви, че има задържани петима души, проверяват се адресите във връзка с обмена на оперативна информация, което е проследено в сайтовете по обмена на филми с подобно съдържание.

„В момента в който колегите приключат с претърсванията и изземванията, на по-късен етап могат да разширят действията си”, каза Цветан Цветанов и добави, че всичко това се съгласува с немските партньори.

По думите му и в Германия също тече паралелна операция, но разпространителите на филмите са предимно в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
12
 
! Отговори
Хм? преди 13 години
Ако снимат филми с малката ти сестра,дали няма да те засегне?
33
14
 
4
 
! Отговори
СУ преди 13 години
добре, и това мен като студент какво ме засяга. Да ги хващат и да им събират доказателствата!
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едва ли точно министърът е основната причина за провеждането на тази операция!Но все пак на снимката е точно той!
31
3
 
9
 
! Отговори
бай Ганю преди 13 години
Щом ни заливат с операции със звучни имена , значи нещо се опитват да ни успиват. Хубаво е че се прави нещо , но да видим дали е така или са само фишеци. Откакто го погнаха Цветанов за апартаментите все акции, че и по няколко на ден. За едно си казаха , че имат информация от преди. Ми те полицаите са наясно с повечето престъпници, но ги задържат когато трябва да се откронивниманието на обществото - по заповед на министъра на МВР
30
6
 
8
 
! Отговори
Вече не вярвам преди 13 години
Цветанов е компрометиран. Въпреки, че се ползва от подкрепата на Борисов, и особено от тази на г-жа Искра Фидосова. От тук нататък няма никакво значение какво ще каже или какво ще направи Цветанов. Същото се отнася и за премиера.
29
3
 
6
 
! Отговори
"Апартаментаджи преди 13 години
Не бива да изместваме темата с операция "Педофилите". Държавата няма пари. Няма икономика. Резервът е опоскан. Подготвят ни операция "Чувалите", след 1.01.2010 г. вдигат акцизи, местни данъци, такси. Ще ни изтърсват, докато евроатлантическите ни партньори хвалят премиера.Има решение. Партньорите да приберат нашият премиер на служба при тях. И да си го чуват. Може и за премиер да си го изберат.Циркът в България може и без него.
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо я кажи как открадна 320кг. злато. остави тез розови сериали.
27
2
 
9
 
! Отговори
Хипократ преди 13 години
Предлагам хирургическа кастрация, без упойка. За следболничното лечение да се грижат ***.
26
5
 
6
 
! Отговори
ПИАР преди 13 години
Нека прочетем друг текст .. "Невинен до доказване на противното" и после да разсъждаваме кой дава право на МВР да заснема хора , да ги обявява за претъпници без съд и присъда и да ги показва на цяла България като такива ?? Ако утре влязат у вас с маски и .. Камера .. няма да има пробем нали ??
25
2
 
4
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Много е интересна формулировката в закона може да я прочетете." Съда взима решение по вътрешно убеждение и съобразно приложените към делото доказателства" . Но да го пререфразираме в български вариант. Съда взима решение по вътрешно убеждение, формирано на база подобаващо предложение кредитирайки финикииски дкозателства и игнорирайки , за постигане на желаните цели неудобни писмени и гласни други доказателства към делото
24
6
 
2
 
! Отговори
ПИАР преди 13 години
Виж сега .. съдът вижда делото е една папка и това , което му е събрано като доказателства , извън тази папка съда не го интересува каква знакова фигура е подсъдмия , какъв голям престъпник е ... ако няма достатъчно доказателства - няма присъда .. А чия работа е да събере тези доказателства ?? На съда определно не е
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали знаеш, че в БГ има т.н. независим съд, който решава.И ако не си разбрал тази съдебна система не е в никак добри отношения с правителството по ред причини.И..ако ББ и ЦЦ започнат да се месят и там, тогава пак такива като теб ще ревнат, че това било намеса в процеса и в обективното решение на съда.
22
10
 
9
 
! Отговори
КИНО преди 13 години
ЦЕЦКО НАПИШИ КНИГА КАК СЕ СПЕСТЯВАТ ПАРИ ЗА ДЕВЕТ АПАРТАМЕНТТА С 1200ЛВ . И АЗ ИСКАМ ДА СПЕСТЯВАМ КАТО ТЕБ. ИЗПЛЮЙ МИКРОФОНА И ОСТАВИ НЯКОЙ МЛАДО ПРЕСАТАШЕ ДА ГОВОРИ КАКВО ПРАВИ ПОЛИЦИЯТА,А ТИ СПЕСТЯВАЙ . ТОВА Е ВИДО ТВОЯТА НАЙ-СИЛНА ЧЕРТА.
21
7
 
4
 
! Отговори
ПИАР преди 13 години
А за тази една година кой осъдиха ? Кой вкараха в затвора ? НИКОЙ !! За какво трябва да се тръби за всяка ежедневена операция на МВР ? Дайте резултати и тогава ще кажа браво .. Не да арестуват който си харесат , а докзателства кой да събере ? Или няма или ако има не си вършат качествено работата .. Идеята не е в акции снимани с камера , това всеки го може ..
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Цецо!!! Това е достойния отговор на червеното *** Яне!!!Действай все така, изборната победа я имате от нас!
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това да не ти е 1969г.???!!!Държавата да ти строи заводи и ТКЗС-та!!!Който реши, идва и си строи завод, държавата даже и почти не се намесва!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ако тези, които са задържани, наистина са такива???Всички, които всеки ден ви сърбят ръцете да плюете, какво ще кажете???Ааа, да! Че ви писнало от акции и подобни и Пи Ар-и!??То и тази лента вече е изтъркана! Защото в БГ има мноого престъпност! Толкова много, че всеки ден по 5 акции да има, ще ни е нужно 5г. подобна работа на МВР.Но, нали сме си мрънкачи и плюем по всичко...
17
5
 
6
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Нямам нищо против от евентуално добрите и показни акции на МВР , но Цецо , Цецо не разбра ли вече че си министър на МВР , а не пресаташе на МВР. Въобще този отдел пресслужба в министерството за какво го държиш, ти и без това им вършиш и тяхната работа.
16
11
 
16
 
! Отговори
МАНЕВ преди 13 години
ВЕЧЕ НИ ПИСНА ДА СЛУШАМЕКОЛКО СА ЗАДЪРЖАНИ КОЛКО СА ПУСНАТИ ЗАЩОТО НЕ СА ВИНОВНИ - КОГА ЩЕ ЧУЕМ НАПРАВИХМЕ ЗАВОД ИЛИ ФАБРИКА И СЪЗДАДОХМЕ РАБОТНИ МЕСТА - НА КОЯТО ПРОГРАМА ДА СЕ ВКЛЮЧИ ТЕЛЕВИЗОРА ЩЕ ВИДИМ ЦВЕТАНОВ ИЛИ БОРИСОВ - НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ ЗА НАРОДА СТАНАХМЕ ПО БЕДНИ И ПО ГЛАДНИ - НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ОПРАВЯТЕ НЕЩАТА МНОГО ГОВОРИХТЕ ДОКАТО ВИ ИЗБЕРЕМ И ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ПРАВИХА В МВР ТОВА КОЕТО ВИЕ ПРАВИТЕ НО НЯМАШЕ ТАКАВА ГЛАСНОСТ ВИЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ КАТО НЕМОЖЕТЕ ДСА СЕ СПРАВИТЕ ИМА ЛЕСНО
15
11
 
14
 
! Отговори
Битов въпрос Цецо преди 13 години
Женати как успява да поддържа чисти, твоите 9 апартамента или и ти като другите имаш прислуга.