Кой уби Боби Цанков? Горещите версии

Маргините и Стефан Бонев – Сако, са задържани
5 яну 2010 23:08,
176
Кой уби Боби Цанков? Горещите версии
Снимка: Булфото

Фактите

Във вторник вечерта стана ясно, че Красимир и Николай Маринови (братята Маргини) и Стефан Бонев-Сако са задържани.

По първоначална информация акцията има връзка с убийството на Боби Цанков.

Действията на полицаите били на базата на показанията на един от пострадалите при стрелбата.

Версиите

Според разследващите основната връзка между Маргините и Стефан Бонев-Сако е преразпределение на наркопазара и неуредени финасови въпроси, съобщава БНТ.

Скандално известният радиоводещ Боби Цанков става популярен в публичното пространство още в началото на 2001 година.

Добре измислени от него измами успяват да ужилят много хора. Още тогава той търси попечителството на силови играчи от подземния свят, които да го пазят.

БНТ съобщава още, че по информация от подземния свят през 2003 година тези попечители са били двамата братя Маргини, от които Цанков успява да открадне 400 000 лева.

По-късно радиоводещият търси закрила от Константин Димитров – Самоковеца, след като не връща взетите пари.

За него започва да се грижи Антон Милтенов – Клюна, дясна ръка на Самоковеца.

По това време Клюна е и съсобственик в радио Вива, през което пере парите от наркотиците си.

Слез задържането на Златко Баретата и оттеглянето на Христофорос Аманатидис – Таки наркопазарът остава без покровители.

По източници на БНТ от специалните служби за овладяването му започват да се борят две основни групи: едната на Вальо Бореца, задържан в операция Наглите, а другата - около Стефан Бонев-Сако.

От ареста вече са пуснати братята Маргини.

Още по темата

Източници от подземния свят твърдят, че те решили отново да се намесят на наркопазара и предоставили информация на службите за групата на Вальо Бореца и така се стигнало до задържането на Наглите.

За дискредитиране на Стефан Бонев-Сако (другия играч на наркопазара) те смятали, че ще бъде достатъчно, ако се случи нещо на Цанков, защото вече имало обвинение срещу него за заплаха за убийство срещу радиоводещия.

Два пистолета

Според източници на bTV от разследването Маргините са заподозрени, че са поръчали покушението, но засега доказателства за тази теза няма.

Красимир Маринов е задържан в хотелския комплекс "Царско село" в Симеоново.

Според източници на bTV там са открити и два пистолета, за които ще се проверява имат ли връзка с атентата срещу Боби Цанков.

Европейската комисия реагира

Европейската комисия реагира на днешното убийството на радиоводещия Боби Цанков в София.

Нашите първи мисли са със засегнатите от акта семейства.

Същевременно убийствата в резултат на стрелба са проблем, по който трябва спешно да се вземат мерки в България, заяви говорителят на ЕК Марк Грей.

Надяваме се, че българските власти ще изправят извършителите на този акт пред съд колкото е възможно по-бързо, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
0
 
! Отговори
j преди 14 години
Каква е тази глупава цензура. В думата "ексК-У-Р-зия" триете К-У-Р-а:)) Престанете да обезсмисляте думите така. Наемете си грамотни модератори да следят!
127
1
 
0
 
! Отговори
Вътрешен човек преди 14 години
Това е политическо убийство, не е заради книгата му! Сега всички -и в България и в чужбина реват:" Кво стана бе бате ББ? Пак се стреля по улиците! Същите *** сте и вие? " ЦЕЛТА Е ДА СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА ЗА ДА ЛАПАТ ПАК ТИЯ, ДЕТО ЛАПАХА ДОСЕГА!!!!!!!!!!!!!!
126
1
 
0
 
! Отговори
Истината : преди 14 години
Боби Цанков го убиха същите, които за последните10-15 години избиха без съд и присъда стотици млади български мъже само и единствено ,защото някой някъде ги беше обявил за престъпни босове или по-обикновени престъпници !Само *** или луд може все още да вярва, че всичките тези неразкрити убийства са дело на бандити !!! Очакваме операция примерно "Безпардонните" , в която ще бъдат "заловени" поръчковите убийци извършили стотици разстрели и взривявания след 1990 година ...
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 94МНОГО ПРОВИЛНО РАСЪЖДАВАШ!АЗ СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ ЗАВЛЕЧЕНИТЕ ХОРИЦА САМО СЕ ЯДОСВАТ-НЯКИ ОТ ТЯХ МОЖЕ И ДА СА ПОЧИНАЛИ ОТ ИНФАРКТ ИЛИ ИНСУЛТ ,НО НЕ СА ВЗЕМАЛИ ПАТЛАЦИ И ДА СТРЕЛЯТ.КОЛКО МНОГО ИЗМАМНИЦИ ОПОСКАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ТОЗИ НАРОД!друго е да се пише за ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ И БЛИЗКИ ДО БИВЩИ И НАСТОЯЩИ ВЕЛИЧИЯ ОТ БСП И ТЕХНИТЕ СПОНСОРИ.ЗА СИНА НА НАШИЯ БЛИЗЪК -МИЛОШЕВИЧ .КОЙ ИМАШЕ ТЕСНИ БИЗНЕС ОТНОШЕНИЯ С НЕГОВИЯ СИН- ГОВОРЕШЕ ЗА ЕДИН СИН НА ЕДИН ПОЧИНАЛ ДРУГАР куфарче с пари арест нищо
124
1
 
0
 
! Отговори
ДЕИ преди 14 години
Веднага след ареста му Сако обяви, че с ареста и доносите срещу него Цанков вече е подписал смъртната си присъда.Той бе пуснат от ареста три дни по-късно срещу гаранция от 1000 лева.хахахаха е кажете това нормално ли е и сега тарсят кой го е убил ми то не му трябва много на човек хващайте Сако и го пускайте в клетката докато не излезе че е друг той го обявил публично а сега невинен каде по света има такова правосадие бе
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре бе кои кого убил не се знае ама за тези Сако и братята Маргини като се знае че те са хората който даржат наркопазара и се карат кой да го получи те кажете ми какво правят на свобода бе само в тази България може да има такова глупаво мислене
122
1
 
0
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
Е а кажете кой уби Цанков?Червените го убиха.Неможаха да си поткъснат опашката и ето какво се получи!тО И Илия Павлов неможа да я откъсне нищо че даваше акъл.Има една народна поговорка,че "мъчанието е злато...." по нататък ще се сетиш.
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лелееее, какви къртици, какви конспирации... В БГ се убива само заради ПАРИ!
120
1
 
0
 
! Отговори
ртр преди 14 години
дали е завършил журналистика
119
1
 
0
 
! Отговори
суьо преди 14 години
Има само едно достатъчно вероятно обяснение за това, кой е поръчител на убийството. А то е, че е била застрашена по некакъв начин анонимността на къртица в службите. А непосредствената връзка с наредителя е този, с когото Б.Ц. е имал уговорена среща този ден, в този час и на това место. Него требва да разпитат, тъй като той знае на кого е предал информацията. Но това, разбира се, никога нема да стане. Познайте защо...
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боби го убиха медиите
117
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Радио журналиста.. Б.Цанков колко нелепо..звучи.
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВЕРНО НЕВЕРНО МОШЕНИК ПРЕСТЪПНИК Цивилизования начин е доказване на вина в съдъ и наказание.Значи някои го осъди на смърт най тежкото наказание в нашата страна е доживотен затвор.Кой си позволява да налага по голямо наказание от държавата подигравайки се с всички.
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СУПЕР изказвания има тука правя си извода ,че според тях ОНЯ и ОНАЯ са *** и проси и си заслужава това което му се случи БРАВО НА ВАС нормалните и обикновени граждани БРАВО вие сте хората които не ви пука за ТОЯ *** защото си мислите ,че утре не може да ви се случи нещо гадно на вас понеже сте "нормални" вие квалифицирате хората всички сте завършили психология. СРАМ МЕ Е ОТ ВАС стадо мучащи ***
114
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Очевидната версия е най-недостоверна. Смятате ли, че книгата му е причина за убийството му? Книга, написана за сензация! Колко от фактите в тази книга са достоверни? Как тези факти са стигнали до него? Ако Сако е имал истинско намерение да го убие ще го преследва ли лично по цяла София посред бял ден?Не забравяйте, че това е трети или четвърти опит за убийство. Кой и защо е искал да го убие и преди? Защо от години е с охрана и бронирани коли? Мотивите за това убийство са $$$ $$$.$$
113
1
 
0
 
! Отговори
секретарката преди 14 години
Горката Венета Райкова, плаче, че детето на Боби Цанков няма да го познава. Мен ако питате, това дете извади късмет, че няма да познава баща си, защото такива мошенници правят и децата си по техния модел.
112
1
 
0
 
! Отговори
pip преди 14 години
Точно!
111
1
 
0
 
! Отговори
до ВАС преди 14 години
Много си *** бе ТОЯ ОНАЯ а ТИ кой си да не си г-н президента та така квалифицираш хората май си *** 7мо класник с голямо самочувствие и никакъв мозък вземи се гръмни с служебния да ни отървеш от един ***!
110
1
 
0
 
! Отговори
до анонимния-108 преди 14 години
Абе тоя Боби Цанков не знаеш ли колко много лъже. От неговата уста излизаха само лъжи, а ти му вярваш. Да не те е завлякъл и теб с някоя друга хилядарка и да го чакаш да ти ги върне. Забрави ако ти дължи пари. Сега се чудя каква ли тенекия ще върже на Свети Петър та да го пусне в рая.
109
1
 
0
 
! Отговори
kukoto преди 14 години
Държавата не си вършила работата? Върши си я много добре-съд,проатура,политици всички те играят заедно с мафията и се хранят от нея. Това е най големия проблем вече 20 години в ***.Докато не се разсече този възел нищо няма да се промени. Това ще стане след пълната победа над комунистите след смяната на Гоце ако продължи политическата воля на новите управляващи.