Китайската централна банка намали лихвите

Регулаторът понижи и изискванията за резервите на банките
25 авг 2015 16:35, Виктория Тошкова
49
Китайската централна банка намали лихвите
Снимка: архив, Ройтерс

Централната банка на Китай понижи във вторник лихвените проценти и в същото време намали изискванията за задължителните резерви на кредиторите за втори път през последните два месеца, за да подкрепи забавящата се икономика и сриващия се фондов пазар, който предизвика ударни вълни в цял свят, съобщава Ройтерс.

Още по темата
Народната банка на Китай заяви в сайта си, че понижава едногодишния лихвен процент по кредитирането с 25 базисни пункта до 4,6% в сила от 26 август.

Централната банка свива едногодишния лихвен процент по депозитите с 25 базисни пункта.

В същото време регулаторът заяви, че понижава и съотношението на задължителните резерви с 50 базисни пункта до 18% за повечето банки. Промяната ще влезе в сила от 6 септември.

Банката предприема стъпката, след като във вторник китайските борсови индекси се сринаха с повече от 7% до най-ниските си нива от декември насам в допълнение на резкия спад от 8% в понеделник.

Централната банка шокира световните пазари като обезцени юана с почти 2% на 11 август. Институцията нарече стъпката реформа на свободния пазар, но някои смятат, че това е само началото на дългосрочно обезценяване на юана с цел стимулиране на износа.

Още финансови новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Китай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как е гей на китайски ... Во лен
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как е рускиня на китайски . лап ни го за юан
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хунвейбин ска работа работи пове4е за по малко
36
3
 
1
 
! Отговори
малко смях но верен преди 9 години
как е брадата *** на китайски ..... руснак
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е ко4ина на китайски .... (Русия)
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ние само капитала на маркс 4етем разбира се само прили4но редактираната версия от някое светило син4е на активен борец с мандрите
33
1
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
До до 35Прочети статистиката на ФСБ от там са данните......................Жалко за НПО-то което плаща,мислех че подбора е по-качествен.Лека вечер.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НПО-тата в България са закъсали доста за кадри списващи във форумните коментари.Другаря Стив Ханке не случайно проведе няколкодневен форум относно "Финанси и финансово култура".Четейки коментарите тук виждам,че НПО троловете са пропуснали семинара на Стив Ханке и са си останали икономически неграмотни.А казват,че НПО-тата разполагали с големи бюджети с възможност да подбират качествени списвачи на коментари,но коментарите писани тук,като че ли опровергават тези слухове.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 35Прочети статистиката на ФСБ от там са данните.
30
1
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Дай източника:Нефт и газ 56 % от БВП на Русия44% от БВП на Русия от други производства.Само недей да ,ама аз го четох в някой коментар .Статистика на ООН,Евростат,ЦРУ,Уикипедия също може.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
могат да изгонят рускини от розовия сектор за други руски стоки незнам
28
4
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Другарю червен лъжец, ето истинските числа.Нефт и газ в БВП на Русия около 56 %.44 % от БВП на Русия от други производства.Обама гледал по телевизията как в Русия унищожават западните храни и се обадил на министъра на търговията с въпрос "Какви руски стоки могат да бъдат насилствено унищожени и това да бъде показано по телевизията?"След 15 минути министърът позвънил на Обама притеснен "Извинете сър, но се оказа че Русия нищо не произвежда и няма как да предприемем реципрочни действия".
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 % БВП на русия от газ 47 % нефт и 29 % втори4ни продукти от тях е за това е бананиова
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 30 Анонимен икономис в русия няма никакво равновесие а планов олигархизам .... а и коментара ми бе за КИТАЙ що намесваш путинскатА КО4ИНА
25
2
 
3
 
! Отговори
30 Анонимен икономис преди 9 години
До zeus виж какво 4ервен хмер като не платиш за труд износа расте понеже пада себестойноста ... а най добрия номер как да плащаш ниски заплати е ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ НА ВАЛУТАТА .....................Това от общото равновесие или частичното равновесие на пазара в Русия го измъдри?Икономиката не се свежда само до преведени интернет статии от английски в онлайн медии..
24
3
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
До до 24 Лесно е ако не ти е бананова икономиката като руската когато бананите (нефта) са евтини си ползваш предимствата на другите 90% от икономиката която има полза от низки цени транспорт производство тем подобни ..........За да не навлизаме в подробности,в момента по ниската цена на нефта реализира така наречените икономии от мащаба за Русия.Предстои повишено сезонно търсене на природен газ в ЕС също.Нефт и газ в БВП на Русия около 16 %.84 % от БВП на Русия от други производства.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeus виж какво 4ервен хмер като не платиш за труд износа расте понеже пада себестойноста ... а най добрия номер как да плащаш ниски заплати е ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ НА ВАЛУТАТА ....
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 24 Лесно е ако не ти е бананова икономиката като руската когато бананите (нефта) са евтини си ползваш предимствата на другите 90% от икономиката която има полза от низки цени транспорт производство тем подобни ....
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Венелине Долара днес е ПО СКЪП от в4ерашния спрямо рублата и юана .... а е така щото парите изгоряли на борсата са Китайски и на други тигар4ета в азия .... е за това обезценяват и тем подобни номера . колкото до златото не го смятай цялото коли4ество на планетата добито до днес не покрива и БВП на да кажем холандия .....
20
3
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
До до Венелин долара ПОСКЪПНА срещу рублата и юана в същия ден ..... айде да ни обясниш защо ха ха ха...............................Рублата се качи спрямо долара днес,но мисля че в средносрочна перспектива целта на Русия и Китай е да обезценяват валутите си спрямо долара.Докато натрупат необходимите запаси от злато...В момента се води финансова война,който издържи в дългосрочна перспектива валутата му ще доминира на световните пазари след време.