ќќЌ готви резолюци€, призоваваща за оръжейно ембарго за »зраел

ћотив за това предложение е веро€тен риск от геноцид в √аза
35
ќќЌ готви резолюци€, призоваваща за оръжейно ембарго за »зраел
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—ъветът по правата на човека на ќќЌ ще разгледа в петък проекторезолюци€, призоваваща за оръжейно ембарго за »зраел, като отбел€за, че мотив за това предложение е "веро€тен риск от геноцид в √аза", предаде Ѕ“ј като се позова на ‘ранс прес.

“екстът осъжда "използването на експлозивни оръжи€ с гол€м радиус на действие" в населените райони на ивицата √аза и призовава »зраел да "спазва правната си отговорност за предотврат€ване на геноцид".

јко проекторезолюци€та бъде приета, това ще бъде първата позици€, заета от органа на ќќЌ по правата на човека по отношение на конфликта в палестински€ анклав, отбел€зва ј‘ѕ.

“екстът беше представен от ѕакистан от името на 55 от 56-те държави - членки на ќќЌ, които членуват в ќрганизаци€та за исл€мско сътрудничество (ќ»—), с изключение на јлбани€. “ой е подкрепен и от Ѕоливи€,  уба и ѕалестинската автономи€.

«аседанието в петък ще бъде последното от насто€щата сеси€ на —ъвета по правата на човека.
¬ документа от осем страници се изисква »зраел да прекрати окупаци€та на палестинските територии и незабавно да прекрати "незаконната блокада" на ивицата √аза, както и всички други форми на "колективно наказание". ќсвен това в него се призовава за спиране на всички трансфери на оръжи€, боеприпаси и друго военно оборудване и се изтъква въздействието на експлозивните оръжи€ върху болници, училища, убежища, водоснабд€ване и електроснабд€ване в √аза, като се осъжда "използването на лишени€ срещу цивилни граждани като метод на война".
“екстът призовава за незабавно прекрат€ване на огън€ и осъжда "действи€та на »зраел, които могат да бъдат оприличени на етническо прочистване", като призовава всички заинтересовани страни да предотврат€т принудителното разселване на палестинци в ивицата √аза.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


35
ќще по темата: ќќЌ√аза
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
30
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраелците прекалиха с отстъпките. »сл€мските палестинци да спрат да се размножават с по 6-12 деца и да се връщат в "ћюсюлмани€", откъдето са дошли. ѕък индийците да спрат да се прав€т на интересни с т€хната подкрепа за »ран и ’амас, да не им върнем ромите, че ще ги питам после. јйде - кой откъдето!
29
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ъде резолюци€та за –уси€?
28
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ќќЌто ще подготви ли резолюци€ за оръжейно ембарго за –уси€. »ли ще продължава да назначава исл€мисти на заплата в структурите си. ѕомним ќќЌ хуманитарите от ’амас. јман от лицемери!
27
3
 
3
 
! ќтговори
ƒо анти—емити=лъжци преди 1 месец
—прете с наглите лъжи на исл€мските терористи лъжливо наричани ѕалестинци по римско име ѕалестина на зем€та на »зраел, ко€то ненаситните корумпирани исл€мски терористи незаконно са инфилтрирали, окупирали, анексирали и непрестанно тероризират с д€волски нацистки цели за анихилаци€ и ограбване на »зраел,“ака че в √аза «ап.бр€г и др.≈врейски земи има само исл€мски терор. групи, семействата им и други съучастници като ќќЌ про-терористи, така че по време на война какво търс€т там освен ќќЌ подкупи?
26
4
 
2
 
! ќтговори
–у€ преди 1 месец
—тига са дрънкали и писали разни глупости.—мърт за евреите ,които убиват за удоволствие.
25
2
 
5
 
! ќтговори
Ѕългаринъ преди 1 месец
» нито дума за непровокираната атака над »зраел? Ќа 6/10 имаше мир, две десетилети€ н€маше един евреин в √аза. Ќито дума за отвлечените? –езолюциите тр€бва да са срещу агресоора - ’амас, а не срещу нападнати€ и защитаващ се »зраел. ƒотогава - заслужен и непропорционален бой!
24
3
 
5
 
! ќтговори
1-3 преди 1 месец
ќќЌ е филиал на ’амас.ќќЌ е другото лице на ’амас.√енерални€т секретар говори езика на ’амас.» защо тр€бва да в€рваме на ти€ лицемери?“е всички приписват сво€та вина на една малка-заобиколена от кръвожадни чакали-страна,бореща се за своето оцел€ване.
23
1
 
2
 
! ќтговори
сем преди 1 месец
ƒа,и аз да кажа-ами ти€ парапланери-дето дойдоха от √аза във фатални€ ден,всички ли б€ха израелски войници,и ако наистина-както см€та един-по-долу,с изказването си-израелци убиваха израелци на то€ ден,защо ц€ла √аза празнува на то€ ден.?
22
1
 
5
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
ƒо номер 12-—ъмн€ваш се,че виждате ли,,,невинните" от ѕалестина н€мат пръст в събити€та от 7.10.2023г.ƒа те попитам само-как 243 заложници се озоваха в √аза?ƒоброволно ли отидоха до там,и доброволно ли се предадоха,а сега не се знае изобщо дали има о »велин,и по та€ причина они€ мълчат.
21
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќа всеки е €сно че подобна резолюци€ н€ма как да мине . ј относно блокадата - да питат и ≈гипет защо не приемат приемат палестинци на т€хна територи€
20
9
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈вреите са хил€долетни вредители.
19
7
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 райно време беше. Ќе забрав€йте и 13 рунда санкции.
18
2
 
8
 
! ќтговори
111 преди 1 месец
ƒо јнонимен 16: ўото н€ма гол€м смисъл да се коментира - резолюци€та н€ма да мине, а ти ще продължиш да си лаеш безпомощно.
17
10
 
13
 
! ќтговори
ƒа преди 1 месец
÷ионизма е по опасен от фашизма, нужно е света да се събуди и да спре евреите да убиват.
16
8
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒоста умълчани са под тази стати€ фенчетата на "богоизбрани€" народ.
15
12
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» защо н€маше оръжейно ембарго за иран и ’амас? » защо все талибански джихадистки държави внас€т такива резолюции, но когато убиват и взрив€ват христи€ни, си мълчат и потриват ръце?
14
8
 
16
 
! ќтговори
‘акти преди 1 месец
«ащо само оръжейни, тр€бва пълен пакет санкции и пълна блокада, евреите наруши ха всички международни закони и правила.
13
4
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’ахахах, ама ‘јў казаха че щели да дават на »зреал отъжие за млрд. “€х хваща ли ги това или за ‘јў не важи
12
5
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» още нещо от мен до оперирани€т от логическо мислене. ѕишеш "определено всички палестинци са знаели какво ще се случи тогава ноември месец." я об€сни сега как така всички палестинци са знаели, какво ще се случи ноември месец (всъщност е октомври, но друга тема), а ћќ—јƒ не са знаели? »ли са знаели, но н€как си е било по-убодно да го допуснат? ѕак влизам в тво€та логика. јз не твърд€ нищо, а само питам.
11
7
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"» да, не в€рвам в √аза да има невинни - те€ стотици километри тунели, оръжи€, ракети, хил€ди главорези на ’амас..., определено всички палестинци са знаели какво ще се случи тогава ноември месец." - “и май си опериран от логическо мислене! Ѕраво! ќпераци€та е била успешна. “и знаеш ли, че в Ѕългари€ има мафи€ и краде пари от хората, прави поръчкови уби_йства и т.н.? «наеш. ≈ми значи си за затвора "при€телю" (по тво€та логика, не по мо€та).