Белград ни прецакал, ликвидирал Коридор 8

Сърбия иска всички жп линии да минават през страната
12 окт 2024 15:21, Александър Попов
55
Белград ни прецакал, ликвидирал Коридор 8
Снимка: БГНЕС

Сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Горан Весич лично призна, че режимът на Александър Вучич е участвал в спирането на изграждането на Коридор 8, който трябва да свърже Черно море с Адриатическо, предаде БГНЕС.

„В Европейския съюз форсираха коридора от България до Албания, както и онзи от Румъния до Гърция. Ние предотвратихме този мрачен сценарий за Сърбия с решението на Александър Вучич Белград да започне да инвестира в жп-линията от Коридор 10“, каза открито Весич.

Според него „Сърбия трябва да се пребори да бъде централна държава, през която минават всички жп-линии“.

Първото решение на правителството на Християн Мицкоски в РС Македония бе да спре изграждането на Коридор 8. Дясната ръка на Мицкоски Александър Николоски дори се опита подсигурените европейски средства за този транспортен коридор да бъдат пренасочени към Коридор 10. От ЕК обаче категорично заявиха, че парите не могат да се пренасочват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Балкани
Заради кризата в Близкия изток в Кипър се анулират резервации
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Еми супер. Дано от ЕС са наясно с този факт и направо да кажат на Македония да кандидатства за Сръбския съюз, а не за Европейския. Някак си ще им приляга повече да се гушнат със Сърбия, отколкото с Европа. Тя Македония и без това скоро ще изчезне от картата, така че макетата да ускорят малко процеса, да коленичат пред любимите си сърби, да им целунат ръка и да стават сърби. Те почти са станали, така че няма да им е проблем да завършат процеса. Може да са били някога българи, но вече не са!!!
43
1
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 6 дни
Сърбите са жалки руски слуги, недоубити комунисти!
42
0
 
2
 
! Отговори
Канар преди 6 дни
Само минавам набързо ,та имали още сънародници които слушат и се забавляват под звуците на србски турбо фолк и възхваляват плодовите им ракий и храни.А да не забравя и възхитата от пътищата им.Драги българи това обеснява и защо загубихме трите войни за нац.обединение при положение че имахме по многобройна армия от противника.За разлика от нас сърбите са възпитавани в патриотизъм и никога няма да признаят нищо българско за хубаво.
41
1
 
4
 
! Отговори
ИВАН МАНАФА преди 1 седмица
НА. ВСИЧКИ. НИ. Е. ЯСНО. ЧЕ. КЪДЕТО. Е. ГАЗИЛ. БОТУША. НА. **МАРКСИЗМА. И. ЛЕНИНИЗМА**ПРЕВЪПЛЪТЕН. В. ТЕРОРА. НАБОЛШЕВИЗМА. И. КОМУНИЗМАПОДПЛАТЕН. С. ФАШИЗМА. НИКОЙ. ХУБАВО. НЕ. Е. ВИДЯЛ. НАТОЯ. СВЯТ. И. НИЕ. НЕ. МОЖЕМ. ОЩЕ. ДА. СЕ. ОТЪРСИМ. ОТ. ТАКИВА. КАТО. ВЪЗРАЖДАНЕ, АТАКА, БСП--БКП.ТИЯ. СА. ЧУМАТА. НА. ВЕКА.ТА. И. СЪРБИТЕ. И. ТЯХНАТА. ВЪРХУШКА. ОТ. ТИТОВСКИ КОМУНИСТИ. НИКОГА. НЕ. СА. НИ ОБИЧАЛИ, ВИНАГИ. СА. ГОТОВИ. ДА. НИ. ЗАБИЯТ. НОЖА. В. ГЪРБА.
40
2
 
1
 
! Отговори
Olympiakos преди 1 седмица
Това ни е ясно като бял ден,но няма как да им мине,не от нас,от ЕС няма как.Иначе сега се сещам че Борисов когато беше на власт не искаше да се направи жп коридора Кулата-Русе,въпреки важността му,гледай сега какво ставаКак няма един да гледа 10 ина години напред,и да има,сигурно ги гонят веднага от партиите.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още въпроси има ли? Тия си ни мразят по рождение. Сърбската власт не са мръднали напред от 200 години. Малко им бяха бомбите преди 20 години. Пак ще ядете бой. Жалко за обикновените хора.
38
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А добър ден.Сърбия от всичките ни съседи ни мразят най-много и изключително много се стараят да ни прекарат,а ние неясно защо им правим мили очи даже се заиграваме с тях даже и да нямаме полза.Късогледство и нехайство за интереса на Българите
37
3
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 седмица
Това е сръбска наглост и засяга не само интересите на България , но и на НАТО и ЕС! Изобщо не вярвам че сърбите ще успеят да надделеят над тези две организации.
36
3
 
14
 
! Отговори
Загробски преди 1 седмица
Рашъните Винаги са били със Сърбия и Гърция срещу България,сега Северна Македония е неотделим протекторат на Вучич и сие,съидейници и поддръжници на джелатите Милошевич и Ратко Младич.Тези които ликвидираха коридор 8 сами си лопати гробльето и скоро ке им се згорчи срекята.Верувам Дека Мицкоски ке изгледува како Трайковски след катастрофата со авионот.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Егейско море ще стане скоро толкова горещо, че само който иска да се пържи ще ходи там. Няма да е обитаемо точно лятото. Непоносимо горещо ще е. Тъй че да не се напъват с коридорите към него.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И двата коридора са нужни на Европа. С тях държавите ще се конкурират по това, в коя има стабилност и коя е евроатлантическа страна, и коя, не. Която е руски сателит, като Сърбия, естествено, ще загуби. То още от сега товарните камиони заобикалят Сърбия и минават през Румъния, защото западната ни съседка е извън ЕС и в нея не важат установените товарни такси за съюза. Сърбите вдигат таксите на границата, по свое усмотрение, безконтролно.
33
4
 
19
 
! Отговори
Капитанът преди 1 седмица
Цялата група държави без излаз на море като Унгария, Австрия, Сърбия и Република Северна Македония неистово искат достъп до Егейско море, затова и тези четири държави са се съюзили и ни саботират постоянно.
32
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Белгрод се е самопрецакал много с Вучич, даже се е самопона токовал.
31
8
 
7
 
! Отговори
Джоката съм преди 1 седмица
Лууудаа по тебеее ще си останааа дори да бъда живааа ранаа
30
4
 
22
 
! Отговори
педераси като преди 1 седмица
Христо Христов дето са налапали руския шнур са много, нискообразовани копейки на минимална заплата, ЕС им виновен...
29
4
 
27
 
! Отговори
Да бе преди 1 седмица
До Христо Христов"Хората не се водят по ЕС, а си гледат интереса."Дори и сърбите искат в гадният ЕС, от който нашите копейки искат да ни избавят! Защо ли?
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма ли кой да им каже, че щом строят значи крадат пари!Или, че строителството на коридор 10 застрашава гнезденето на яребицитеТака ще гледаме, как хората си уреждат държавите и ще цъкаме защо никой не идва при нас
27
1
 
21
 
! Отговори
Някой пита ли се преди 1 седмица
защо немците вече са с по-големи инвестиции в Сърбия отколкото в България? Нали сме ужким в ЕС? Откакто ***-***-тата са на власт Баце не е откривал нито един цех като нова фирма! Първа глуха
26
5
 
16
 
! Отговори
В дъното на всичко преди 1 седмица
са Австрия и Унгария.Те мечтаят са ренесанс на Австро-Унгария,която да приюти и бивша Югославия(малко трудно заради сръбския шовинизъм,разбил СФРЮ с много омраза към другите югорепублики).Виждат коридор 10 като врата от средиземноморието(китайските кораби от Пирея-Скопие-Белград-Будапеща-Виена).Затова са напъните на Орбан за влизане на РСМ и Сърбия в ЕС и шунтиране транспортното значение на БГ и Румъния за стоките от Гърция и Турция.
25
4
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Който е минал с МПС през Сърбия,а вече и с влак...разбира как мутренската ни държава ни кара да живеем най зле,най малко,без перспектива. Но вината за това е само на нашия народ,за който дума Харвард е обида,а Славчо икона,избира тикви и копейки,а се оплаква,че другите бивши соц.държави са далече пред нас,не учи и не работи и за него ЕС е правото на работа и соц.помощи от запада.с такъв манталитет...такива резултати.