Мицкоски разкритикува българската пропаганда в Албания

Там имало повече българи, отколкото в РСМ
4 юли 2024 16:29, Нели Христова
109
 Мицкоски разкритикува българската пропаганда в Албания
Снимка: БГНЕС

Българската пропаганда в Албания просто заема „освободеното от правителството на СДСМ и ДСИ пространство“.

Това заяви премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски в отговор на въпрос, свързан с резултатите от преброяването на населението в Албания.

„Тази асимилаторска политика на източния ни съсед не е само по отношение на македонците (...). Там (в Албания) има три пъти повече българи, отколкото тук (в Северна Македония), сега е интересно да видим дали ще има искане (българите в Албания) да влязат в конституцията, след като тук искат да са в конституцията, иначе не виждам логиката“, каза Християн Мицкоски.

Според преброяването в Албания живеят 2281 македонци, което е повече от половината по-малко в сравнение с преброяването през 2011 г. Македонските представители в страната претендират, че в "Албания живеят над 100 хиляди македонци". Гръцките представители също не признават представените 23 485 лица от гръцки етнос. Те твърдят, че в страната живеят около 400 хиляди гърци, основно заселени в южната част на страната.

В реакцията на гръцкото сдружение "Омония" се посочва, че данните за религиозната принадлежност са манипулация - броят на православните християни също е по-висок от посочения.

Българското население в страната е 7057 души - 3691 мъже и 3366 жени, съобщи Националния статистически институт INSTAT.

Обвиненията за фалшифицирани данни бяха отхвърлени от директора на INSTAT Елза Дули, която каза, че преброяването е било прозрачно и проведено според международните стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Балкани
Мицкоски се опъна на Радев и Мицотакис: Свиквайте с мен, винаги печеля накрая
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Мицков, открадни нещо от сърбите де! Вземи им някой цар! Тогава ще те призная! Аме не смееш!
84
0
 
4
 
! Отговори
художника преди 1 ден
Мицко, а бе ти немаш ли държава та се занимаваш с комшиите? Я си гледай у твоя двор и не надничай в чуждия, че да не бутнеш оградата накрая?
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В РСМ има 160 000 български граждани. Значи в Албания са половин милион
82
0
 
5
 
! Отговори
пропуска преди 1 ден
че българите в РСМ са 160хил.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А това единствено може да се случи само след намесата на тези 2 милиона български емигранти директно във вътрешните работи на България, защото българите в самата държава се оказаха неспособни да се справят нито с полумесечният нито с петолъчковия бaшибузук. Спомням си в Америка се запознахме с една Румънка и тя към нас на чист Майчин Български Език говореше към нас ...и казваше, ако бях останала там моите деца повече нямаше да си спомнят че имат Българско потекло, а в Америка всеки Помни!
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Изхода от тази патова ситуация в която се намира България е първо забраната на губладжийскитеПСЕТА, комунистическа номенклатура и агентура достъп до държавната администрация и постепенно разселване на българските помаци в други райони на страната - самата близост до южните ни съседи автоматически предпоставя агитацията им за антибългарски цели.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Та сега накъде? Гърция и Турция имат ясна представа какво да правят с помаците, Сърбия също е наясно с "македонците", в Румъния никой нищо не чува за българското население в окупирана Добруджа, а Русия е наясно, че чрез рубладжийските *** след около 100-тина години България ще стане Задунайска Губерния, а това е стратегическата цел на руските *** по отношение на западното Черноморие от няколко века.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
През последните 70 години комунистите (рубладжийските ***) подкрепят процесите на де-българизация на българите, като православната църква е превърната в московски пудел, подчинен и ръководен директно от КГБ и днешните органи за шпионаж в Русия. Комунистите репресираха църквата и избиваха и затваряха всеки изявил антикомунистически убеждения. Днес самите комунистически вождове и семействата им станаха най-видни миряни, но църквата е една комунистическа *** и на практика е анти-българска!
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нещата в днешна България не са прости и за съжаление се усложняват. С българите в Македония видяхме какво се случи - след 100 години масов сръбски и гръцки терор подкрепян и насърчаван от Русия, коминтерна, СССР и днес отново Русия се появи етноса "македонец". Подобен процес протича и за българските помаци, като Гърция и Турция подкараха каруцата по пътя на създаване на нов етнос "помашки" по примера на случилото се в Македония.
76
0
 
3
 
! Отговори
Браво бе! преди 2 дни
И какво излиза , или няма македонци в Албания, ами Българи, или има македонци много, ама да мекерета ламтящи за сладко Българско европейско гражданство в перспектива, та предателски са се самоопределили като българи.
75
2
 
4
 
! Отговори
АймБак преди 2 дни
Македонци няма от почти 1500 години! Има бюрмовци - нация създадена с решение на Коминтерна, с език създаден с решение на Югославската комунистическа партия!Македонското царство е на друго място и е в елинската културна общност!Последните македонци са живели в Тракийската низина, а не в днешна РСМ.
74
1
 
5
 
! Отговори
Чудя се... преди 2 дни
И защо злобее Мицковски?Какво гило интересува малцинствата в съседна държава, щом държавата не тормози хората? Наистина, що за озлобление показва населението на РСМ!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
След като обаче войските на гърция, и сърбия окупират Македония те отказват да спазят договора, като руския цар се е отметнал от задължението си да гарантира изпълнението му. След като Сърбия и Гърция започват да избиват българското население в МАкедония и това предизвиква 1БВ която поради окуражаването на Русия Румъние навлиза в Северна България, като руснаците са казали на румънското правителство да завземат Добруджа на юг до Варна.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анализ преди 2 дни
Не три пъти повече са българите, те всичките са българи. Голям майтап е да се наречеш северомакедонец.
71
2
 
5
 
! Отговори
Мистика преди 2 дни
Много забавно се получава. Тук българи, говорещи български. В Албания българи, говорещи български. А по средата - няма. Мистика.
70
1
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 дни
Мицкоски побесня, че българите в Албания са тройно повече от македонците!!!
69
0
 
3
 
! Отговори
Мицкоски е лъжец! преди 2 дни
"Обвиненията за фалшифицирани данни бяха отхвърлени от директора на INSTAT Елза Дули, която каза, че преброяването е било прозрачно и проведено според международните стандарти."Мицкоски исща в Албания да му нагласят данните за българите както си ги нагласиха в Северна измислена Македония! Хаха
68
0
 
4
 
! Отговори
вгз преди 2 дни
Товариш Путин, извинете, Мицкоски, не иска да чете историята.На 13 октомври 2017 г. Парламентът на Албания прие Закон за защита на националните малцинства, който признава наличието на българско малцинство.https://mfa.bg/bg/3111
67
0
 
3
 
! Отговори
Русе преди 2 дни
Вето за Албания, ако не впише българите в конституцията:)))
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Циркажилък. Аз още от моите генетични Деди, които ги чувствам в основата на Гръбначния си Стълб - в първата си Чакра получава информация, че Мизийци, Траки, АрМагедони(Амейски Македони), Легионери - Легиони, всички са служили в Армията на Боговете на Арийците(БогАриани - БългАриани) на Балканите. Всички сме тичали едно време като Богове - Мъже(Армагедони) и Богини - Жени(Амазонки) по необятната Космическа Земя, не само с Мечове и Лъвове, но и с Рози..... Мойта леля се казва Розка!