Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България

Трябва да излезем с ясна и категорична позиция
27 юни 2024 09:36, Инна Ангелова
108
Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че Скопие се държи нагло и арогантно. Според Каракачанов София трябва да излезе с ясна и категорична позиция. Бившият лидер на ВМРО нарече новият премиер на РСМ “не особено интелигентен политик”.

“Буквално при клетвата на президентката, тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко”, допълни Каракачанов пред БНТ.

Бившият министър каза, че самият Мицкоски не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията. Риторично обаче попита защо спрямо България се държи брутално и нагло?

“Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства”, аргументира тезата си Каракачанов.

Той даде пример от преди две години, когато министър-председател беше Кирил Петков, който обясняваше на македонските политици и медии, че “ако трябва ще излъжеме нещо българския народ, но трябва да пуснеме Македония”. “За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България", каза още Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Балкани
Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да съгласен съм с теб, че има фактология, дати и подобни неща! Но как добави логиката в Историята! Тук има написани Фабио и тълкования! За едно нещо което се случило в миналото има различни неща които са написани, различни доводи и различни интерпретации и затова историята не е точна наука! Давам пример с Бойко Борисов, Нинова, Каракачанов и който си избереш. Те интерпретират едни и същи неща по различен начин за неща които се случват само преди две години! Това е историята приятел мой.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанов се държи добре, но Джамбазки се е превърнал в някакво зомби, видяхте ли цирковите му изпълнения в Европарламента? От една страна е смешно, но от друга е срамно и трагично.
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Скопие могат да се държат всякак, но не е работа на тоя доносник, агент на ДС и слуга на Москва да дава и 5 копейки акъл по темата. Торбата от Била, чемодана и към Сибир.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 78 "Македония не направила нищо лошо на България," Освен, че се опитва да фалшифицира част от българската история. Абе, "дребни работи", нали?
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 77 ВМРО изпълнява ролята на руска патерица, точно както Възраждане, Величие и ИТН. Затова и "необяснимото" магически се превръща в реалност - защото на тях това им е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А ти кой защитаваш? Каракачанов ли? Македония не направила нищо лошо на България, в сравнение с Българските политици!
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанов да обясни как от основен неприятел ГЕРБ им стана коалиционен партньор! На мен не ми е обяснимо това!
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 75 Ти къде се "информираш" по такива въпроси?
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен То не Каракачанов трябва да обяснява какво се случва във Военно, а Запрянов! Как така чужди армии си прекосяват България необезпокоявано и без всички ние да сме информирани?
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защото имаме тикви и главанаци! Радев да раздава мандатите и да се почва..
73
1
 
2
 
! Отговори
Радев преди 4 дни
"Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства През последните три години най-много са управлявали назначени от Радев служебни правителства.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен Някои хора, които не се уповават на реални факти, а на интерпретации и фалшификации на историята, може и да си мислят, че историята няма нищо общо с математиката, но реално не е така, в историята съществуват последователен ред(хронология), числа, дати, години, логика, имена, брой, физико-имически анализи, планове и архитектура и т.н.
71
1
 
2
 
! Отговори
Румен Червенски преди 4 дни
Вярно е че има историци които нагласят историята според своите виждания ,но истината винаги е само една ,на теб обаче анонимен липсва култура,използваш високопарни изрази ,освен това си родоотстъпник,колборант опитваш се да защитаваш чужда държава враждебна на Българката ,въпреки че ако не бяха Българските победи през Балканската война сега край Вардарот още щяха да са турците
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачане, нямаш думата!
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само недоразвит или необразован може да сравни математика и история!
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Историята, няма нишо общо с математиката!!Математиката е точна наука, а Историята е неточна наука и се основава на интерпретации на нещо написано от един човек или хора! Историята може да се интерпретира по преценка! Ако говорим за наука тя трябва да е неутрална и да разглежда всички источници и да се разглежда без да се прави заключение!!Факт е че ВМРО подкрепи основния си опонент ГЕРБ и факт е че продаде имотите на Военното Министерстов!Факт е че говори едно, а прави друго!
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това което цитираш е писано от човек и от един источник! Хората винаги цитират това което им е удобно! Путин го направи същото с Украина!!Той не зачита менението на другия или другата страна!
66
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин показва подобна фактология за Украина!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какракачанов Вие предизборно критикувахте ГЕРБ, след изборите станахте коалиционни партньори с тях и ги защитавахте! Предполагам, аконот Македония направят същото което направиха ГЕРБ, можеби след месец ще говорите нещо различно! Видимо Македонците нищо не са Ви предложили!
64
3
 
2
 
! Отговори
Динев преди 5 дни
Слушай анонимен ,никой не отнема правото на тези хора да се наричат както си искат,ама ти защо отнемаш нашето право да боравим с изворите от историята ,дори в Библията ,Александър Велики в Данил 7,глава е Наречен Гръцкият Цар който има са дойде ,Историята е като математика неможе да в нагласящ като ти падне