Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България

Трябва да излезем с ясна и категорична позиция
27 юни 2024 09:36, Инна Ангелова
108
Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че Скопие се държи нагло и арогантно. Според Каракачанов София трябва да излезе с ясна и категорична позиция. Бившият лидер на ВМРО нарече новият премиер на РСМ “не особено интелигентен политик”.

“Буквално при клетвата на президентката, тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко”, допълни Каракачанов пред БНТ.

Бившият министър каза, че самият Мицкоски не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията. Риторично обаче попита защо спрямо България се държи брутално и нагло?

“Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства”, аргументира тезата си Каракачанов.

Той даде пример от преди две години, когато министър-председател беше Кирил Петков, който обясняваше на македонските политици и медии, че “ако трябва ще излъжеме нещо българския народ, но трябва да пуснеме Македония”. “За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България", каза още Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Балкани
Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
Не можем да ги оставим да правят каквото си искат, както твърдите по-долу, защото може и наистина да станем първият случай в света, при който по-голяма държава се присъединява към по-малка, което на практика искат тия грандомани. Това се твърдеше в едно предаване още с Георги Коритаров, но не си спомням с кого беше.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоз като си махаше с ветрило на учение на военните, ми стана ясно какво мнимо патриотче е... :)))
21
4
 
12
 
! Отговори
един преди 5 дни
Ами утре от ЕС ако кажат, че на юг от Стара Планина е Македония, както твърди канадско лоби и някои от американското правителство, какво правим тогава? Напротив, трябва твърдост и без отстъпки.
20
0
 
20
 
! Отговори
ДТМ преди 5 дни
а ромите дето пребиха шофьора на рейс вече са на свобода и се хвалят в маалата как никой нищо не може да им направи .
19
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
До коментара колко сме се разбирали с народа - не е така, защото в болшинството си те се смятат за наследници на А.Македонски и дума не щат да чуят за нас. Трябва проссссто да ги оставим, то така или иначе ще стане каквото кажат от ЕС. Знаете с предателите какво се случва, е там има един етнос, който неминуемо ще доведе до Косово 2. Но проф. Борислав Йорданов беше казал, че и всички албанци да се обединят, пак ще са по-малка страна от нас.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ефките колко години да ги чакаме Каракачанка, или с другия *** Боку, нищо не направихте :)))
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ГЕРП и СДС и ДПС и ПП и ВМРО ги пуска в НАТО и после кой ми се истакова в гашите.
16
2
 
8
 
! Отговори
до автора/агент Иван преди 5 дни
Титовите комунисти от Скопие се държат брутално, защото още не е изгорял Кремъл...
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Шкембе , нещо си в грешка , касае представляващите България , две различни неща са ,у явно са ги оценили по достойнство , нещо с което ние българите не можем да се похвалим , въпреки презрението ни , но то е твърда неефективно .
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кой ги пусна в НАТО а Тоя на снимката ли беще ли и после що не са и в ЕС.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Някой знае ли, дали ще добавяме е милиарди ,а тия Ф16? Защото те се забавиха много, цените на всичко се вдигна много и в договора бинтрябвало да има клауза за доплащане и липса на клаиза за връщане на пари и неустойки :)
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Отивай шишко некаде да спортуваш, че шкембака вече взима застрашителни размери, недей отново се прави на патриот, но с това си вадиш торбичката от Билла :)))
11
5
 
8
 
! Отговори
РУСИЯ Е ЗАД СКОПИЕ.. преди 5 дни
ТОВА ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА СЕ КАЗВА.... КАРАКАЧАНОВ ЗАЩО НЕ ГО КАЗА ПОНЕ ЕДИН ПЪТ..????
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ходи пий една ракийка
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не, няма такова нещо. Винаги сме се разбирали с хората от Македония. Управниците и медиите създадоха напрежение. Оправяйте се и не настройвайте хората едни срещу други!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ами като е така що не отменихме договора с тех и приключваме.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоз е такава ливада, че просто немам думи :))) Присмяха му се какъв е селянин в САЩ и нема ефки :)))
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ами ние защо не се държим така? зашо вмро не организира референдум, няма да ги писнем докато не признаят, че говорят на бг диалект. Каквото искат да правят.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На този човечец вече и децата му знаят играта. Двете ВМРО-та са страните на една и съща монета- копейка.
4
4
 
6
 
! Отговори
Псевдоисторик преди 5 дни
Напълно съм съгласен с Каракачанов. Може да не го обичаме заради разни далавери и сделки като тая с Ф16, но от казаното в статията, всичко е истина.Особено частта за политиците, на които не им пука за Македония.