Мъжете живеят по-дълго, ако са кастрирани

Изследвания с евнуси потвърждават откритието
2 юли 2024 09:22, Петър Бойчев
65
Мъжете живеят по-дълго, ако са кастрирани
Снимка Уикипедия

От древността хората са търсили начини да удължат живота, но съдейки по твърденията на Кат Боханън, прочутата авторка на "Ева: Как женското тяло ръководи 200 милиона години човешка еволюция", която е и доктор по философия от Колумбийския университет, мъжете са много близо до решението. Тя твърди, че „има един начин, по който можете да се намесите, постигайки дълголетие - кастрацията".

Кат Боханон казва, че мъжете са минали през живота, „пренасяйки контрабандно две малки късчета смърт“, като изследванията показват, че орхиектомията, хирургичното отстраняване на тестисите, може да добави още няколко пълноценни години живот.

Говорейки наскоро, Боханън каза, че ефектът се наблюдава при американски мъже от средата на 20-ти век, които са институционализирани, обикновено за психични заболявания и кастрирани, както и при корейски евнуси. Кастрираните мъже живеели по-дълго от своите „обикновени връстници“, пише "Труд".

Въпреки че разликата в очакваната продължителност на живота някога се смяташе за поведенческа, всъщност „изглежда има някои дълбоки връзки с имунната система и възстановяването на клетките“, казва тя. Мъжете "получават повече инфекции" през живота си и "повече ракови образувания, а прогнозата в много случаи е малко по-лоша".

Проучване от 2012 г. , публикувано в "Current Biology", установило, че средната продължителност на живота на 81 евнуси, родени между 1556 и 1861 г., е била 70 години, което е с 14,4–19,1 години по-дълго от продължителността на живота на некастрирани мъже с подобен социално-икономически статус. Изследователите заключват, че проучването „подкрепя идеята, че мъжките полови хормони намаляват продължителността на живота на мъжете“.

Боханън казва, че след обсъждане на темата със Сара Силвърман в "The Daily Show", тя е получила "много интимни" въпроси от мъже за тяхното "ситуиране с тестисите", съобщава Theguardian.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от Здраве
За какво може да ползвате розовата вода?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 1 ден
Това важи само за бялата раса, нали? Опитайте да обясните тази теория в Африка, ще ви се изсмеят или директно ще ви удължат живота. Трябва евнусите и другите мъже да са при абсолютно еднакви условия - евнусите са живели в харемите, на топло, чисто и с храна, другите мъже по бойните полета и на работа. Е това еднакви условия ли са?
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 1 ден
До Анонимен 58 > там също има ***, но не ПАРАДИРАТ
61
0
 
3
 
! Отговори
преди 1 ден
Не пия, не пуша, не чукам!Ще живееш дълго, но за КАКВО!?
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Четох някъде, че при всеки полов акт мъжът губел частица от живота си заради енергията, която изразходва. Авторът явно беше антифеминист, защото правеше извод, че по този начин жените скъсявали живота на мъжете. Но не знам защо в тази статия не се коментираше маструбацията. При нея не се ли изразходва енергия?
59
0
 
6
 
! Отговори
Хахааха преди 1 ден
С амбреажите не мина номера, сега нова тактика - много е модерно да си го отрежете, а пък и ще живеете по-дълго (ама друг път)
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Че какво мъже са, ако са кастрирани?!Аман от евроатлантически ценности!Искам с Русия!!!
57
0
 
5
 
! Отговори
Juls преди 1 ден
Ваксините, смяната на пола и евтаназията също удължават живота с няколко годинки. Извода е резнете си топките, набийте си няколко вакса + женски хормони, накрая минете през една бърза евтаназия и ще доживеете до 130 години.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То са химикали, беднотия, тормоз сега и кастриране. Нямат търпение милярдерите нормалните хора да намалеят.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"не самото кастриране,а ако не се разпилява сексулната енергия удължава живота на мъжа и това го знаят всички религии" - Глупости, глупсоти, глупостиииии
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мечтата на всеку феминситка и отритнат от обществото мъж - Другите мъже да се кастрират, че да слушкат. Не, че е гаранция и тогва, ама в извратените им penis envy мечти, така им е най-хубаво.
53
0
 
0
 
! Отговори
Peak woke BS преди 2 дни
Извращенията точн започнаха да намалят и да се връщае към нещо по-нормално. СПРЕТЕ! Номерът НЯМА ДА МИНЕ!
52
0
 
10
 
! Отговори
. преди 2 дни
Що за глупава статия?!
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе я стига глупости.
50
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Това означава , че Боци ще живее още дълго !
49
8
 
3
 
! Отговори
а добро утро преди 2 дни
не самото кастриране,а ако не се разпилява сексулната енергия удължава живота на мъжа и това го знаят всички религии,затова е безбрачиието при някои,разюздания секс скъсява живота на мъжете ,но на това не му викат конспирация ами доста добре се възползват
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
48 години се радвам на топките си. Не си ги давам. Кво са 2 3 години плюс ама без топки.
47
3
 
13
 
! Отговори
ЕЛХА преди 2 дни
Аз разбирам че жените не мислят доброто на мъжете . . . още от древността ! По никакъв начин - "***: Как женското тяло ръководи 200 милиона години човешка еволюция" - женското тяло не води еволюцията . Води я мъжът . А сега вече виждаме че жените като тази искат да внушат на мъжете да се кастрират за да живеят по-дълго . Животът на кастрираните е бил по-дълъг заради по-лекия начин на живот който са водили !!!! И главно - липсата на женски тормоз ! Това коя доктор по философия ще го признае ?
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Те повечето и сега са си, де факто, кастрирани, ама не живеят по-дълго. Цуциту си го държи за чuшлeнцетo и стиска и ръководи. Ту и се спи, ту я боли глава, ама ше се счупи от белтъци по съседските пакети, а на плешливия Ценко всичко му пред очите и му се свиват тonчeнцaтa, ама трае. Цуциту мое и му пусне след кат се наиграе с полицайчето от третия етаж. За Ценко остава кредита и бачкентенето!!!...
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пешо верно че сте пuмяри всичкитв в тоя сайт, ама срам немаш ли такива лезбииски простотии да превеждаш ве мче?
44
2
 
10
 
! Отговори
Mr. Glarov преди 2 дни
Видехте ли ве? Значи ако отрежем мъдите, ще живеем по-дълго... Да бе, аз да не съм куче или котка...