Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
5
 
! Отговори
katya преди 13 години
я вас люблю ,дорогие коллеги!
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4e to sled Kostov upravlenieto e edno i sy6to. Za kakva smqna govorim.
153
8
 
14
 
! Отговори
айде бре! преди 13 години
Аз не харесвам песните му.Особено изпълнени от грачещата му жена, която е от най-яките реститутки в София. Те с Богдана се обслужиха от СДС с всички екстри. Като луди се правиха на клоуни за пари про партийните мероприятия, а чичото дето се оплаква да се замисли-че той друго освен директор тук- там за политически заслуги не работи. Не е толкова закъсал, чоджум! Правим си пиар!
152
0
 
1
 
! Отговори
катя преди 13 години
поли козочка
151
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Самият факт, че всеки *** може свободно да плюе когото пожелае е доказателство, че живеем в демократична държава!
150
2
 
2
 
! Отговори
Женя преди 13 години
Катя коза!
149
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политическият дискомфорт е оправданието на скопцитеИстинските творци творят извън времето
148
1
 
3
 
! Отговори
;-))))))))) преди 13 години
I TI KATO SLAVI AKO NE BE6E TUK 6TE6E DA SI NIKOI KADETO I DA E PO SVETA.TRQBVA DA SE RADVATE 4E IMA TAKAVA DARJAVA ZA DA STE NQKOI
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО
146
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами пей бе като не искаш да пишеш песни, отвори това гърлище и пей за Иван Костов, за Софиански, нали с Б. Карадочева им пяхте, сега що не им пеете.
145
10
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Стефчо,сакън не спирай да ...пишеш,че белким на Богдана й хареса някоя твоямелодия и се навие да я...изпее;чака горката,зажадняла е за чисто...изкуство.
144
2
 
12
 
! Отговори
ТОВА НЕ Е .... преди 13 години
..."ДЕМОКРАЦИЯ"---ТОВА Е ПОСТ-КОМУНИЗЪМ...ПОДЛЕЖАЩ НА РАЗПАД!!!!!ТАЗИ ДЪРЖАВА, ТРЯБВА ДА....ОТМРЕ!ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ ИМА, ДОНОСНИЦИ ,ЧЕНГЕТА ,ПРЕДАТЕЛИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ***-----ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ В "***"!ПРОСТО ,НЯМАМЕ ДРУГ ИЗБОР!!!!!!!
143
2
 
3
 
! Отговори
dd oo dd преди 13 години
do 148 kato nemoje da pi6e si namira opravdanie.
142
0
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 13 години
стана грешка извинявай...
141
2
 
12
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
не разбрах какво общо има музиката му с политиката...да се откаже от поста си, защо ще спира да пише
140
0
 
2
 
! Отговори
До 136 преди 13 години
Не до 142,извинявам се !!!! До 136-- Заради теб сме така и заради такивата като теб нещастни *** стигнахме до тук ! ***.
139
1
 
3
 
! Отговори
До 142 преди 13 години
Заради теб сме така и заради такивата като теб нещастни *** стигнахме до тук ! ***.
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми ето ви типична демокрация.Всичко се разпада.В древна Гърция демокрацията е продължила едва 250 г. (най-дълго просъществувалата демокрация в цялата история на човечеството).И то чиста демокрация е била едва 50 г.Забравете това народа някога нещо да е решил. Да е бил движеща сила.Винаги са решавали отделни личности.И ако някой си мисли, че революциите са дело на народа, а не продукт на дълго обмисляне, планиране и подготовка, нека си помисли пак.Народа винаги е бил сляпата сила.Как може да е силна държава, която сменя ръководството като носни кърпички (най-много на 4 г.).Как може да е силна държава в която има 4 власти и те воюват помежду си?За да стане нещо (в държавен план), то трябва да се планира, обмисля и въведе в живота. Най-добре е да е посртоянна политика.И ако е постоянна политика леко полеко ще стане реалност.Затова монархиите са най-дълго просъществували.И всяка държава в своята история е била най-силна, когато е била монархия.Но комунизма и демокрацията направиха от хората едни плоско мислещи същества.
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не пей ми се не смей ми се от днес вече ще да блея.Хр.Ботев
136
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
,,ах,, как ме обиди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!