Симона Пейчева: Децата трябва да спортуват

Тя е един от посланиците ни на Day Off: School time
25 авг 2024 16:01, Александър Попов
11

За пръв път новинарският сайт Dnes.bg организира събитието Day Off: School time, което ще се проведе на 14 септември в столичния квартал "Младост", в пространството пред хипермаркета HIT MAX. То ще бъде своеобразен фестивал, с който деца и родители да кажат "довиждане" на лятото и да се подготвят за първия учебен ден.

"Златната" ни гимнастичка Симона Пейчева е един от посланиците на каузата, свързана с това да помогнем за по-здравословно хранене, атрактивни извънкласни занимания и повдигне на важни въпроси, свързани с образованието. Самата тя е майка и знае през какви трудности минава всеки един родител.

"Трябва да се обръща повече внимание на децата. Технологиите заеха много голяма част от тяхното ежедневие. Децата седят с телефоните едно до друго, вместо да контактуват, да тичат и да са по парковете", каза Пейчева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ, когато детето няма желание да стане спортист, трябва да го мотивираме да тренира за здраве, за обща култура и за физика.

"Спортът е нещо, което дори след един тежък работен ден, те кара да се чувстваш добре. Детето има свой собствен избор, но идеята не е да се сменя всеки месец спортът. Трябва по-продължителен период, а не да улесняваме живота и когато стане трудно - да се откажем", каза бившата гимнастичка.

Според нея е добре детето да започне да посещава поне 1-2 пъти в седмицата даден спорт от 4-5-годишна възраст.

Ако детето прекалява с тестените храни и сладкото, тя съветва да не му ги забраняваме, защото ще започне да се крие, а да му се обясни защо не са полезни и да му се даде алтернатива.

Повече информация за Day Off: School Time може да откриете на Investor Media PRO.

Основен партньор на Day Off: School Time е Елана Фонд Мениджмънт.

Партньори на Day Off: School Time са: Britanica, Столето, British Council.

В партньорство с: Apteka.puls.bg, Хипермаркети HIT MAX, Онлайн супермаркет Shop.gladen.bg

Събитието се организира с подкрепата на: Max International, Valentis, NEXT LEVEL, Florina, Therasal, FREETUSS, Vita Rama, Centrum, Academy pro, Бусинска Сръчкотилница, DEVIN, “Къмпинг Градина”, J Point Group и Photocorner.bg.

Институционален партньор на събитието е BESCO.

Медийни партньори на Day Off: School Time са: Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, сп. „Жената днес”, “София играе”, Mama Mia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Звезди
Гришо с ново гадже, заби знойна туркиня
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По време на Соца в час по физкултура, целият клас бе нареден в две редици с поглед към учителката по физкултура и един ученик спортист, за да ни покажат как да правиме челна стойка. Спортистът застана на челото си и на двете си ръце и започна да си повдига краката видоко нагоре, но изведнъж започна да се наклонява и учителката за да не падне го хвана заГащите и му ги смъкна. Ученикът стана и й удари един шамар. Целият клас и момичета и момчета изпаднахме в несвяст от урока по фискултура!
9
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 седмици
"За пръв път новинарският сайт Dnes.bg организира ..." Че от кога сте новинарски сайт?!?! Вие сте пропагандистки,клюкарски,некадърен и всякакъв друг вид,но НЕ й новинарски!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още става Симонка за мандръсянье! Ох, котьооо!
7
0
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Децата ,които спортуват освен ,че формират сила на характера ,дисциплина ,организираност и самостоятелност ,изразходват излишната енергия в правилна и градивна за тях самите посока ,а не в агресия,алкохол ,пушене и дрога.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едно време по соца в голямото междучание бягахме за здраве. Тато беше казал - масов спорт, здрав народ. Ама сега какво да ги правиш - телефонджийско поколение, времена.
5
0
 
2
 
! Отговори
До Киро Брейка преди 2 седмици
Ами ти си точно такъв пример.
4
6
 
2
 
! Отговори
Спортувайте деца преди 2 седмици
И после със сигурност ще ви вземат в строителството или пък шоубизнеса.Човек никога не знае,но ако трябва да дам себе си за пример с тоя малшанс който извадих в живота и да спортувам и да уча и да работя и да слушам музика,все тая.Важното е човек да прави баланс между доброто и злото,тъй като и едното и другото прекалено и моментално ти скачат всички на главата.Това ви го казвам от опит.Бъдете на център,защото......
3
5
 
6
 
! Отговори
Киро Брейка преди 2 седмици
До 2: аз не съм виждал бивш спортист да работи като продавач на каса. Само кифли, които навремето са мързелунали и са се мислели за хитри са там.
2
13
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 седмици
Децата трябва да учат, за да станат успешни програмисти, технологични предприемачи, софтуерни архитекти, хирурзи. Дозата трябва много да учат, защото със спорт ще свършат като продавачи в Кауфланд.
1
4
 
5
 
! Отговори
Емили Тротинетката преди 2 седмици
Ами даа хайде дечица на тротиненките бързо бързо

Спонсорирани публикации