Мария Бакалова и Бойко Кръстанова са новите членове на ЕФА

Жулиет Бинош е президент на филмовата академия
10 май 2024 11:33, Инна Ангелова
13
Мария Бакалова и Бойко Кръстанова са новите членове на ЕФА
Снимка: БГНЕС

Мария Бакалова и Бойко Кръстанов са новите членове на Европейската филмова академия (ЕФА). В Деня на Европа - 9 май с прессъобщение от Академията обявиха новите попълнения в състава си. Всяка година ЕФА приема нови членове, а тази година броят е рекордно голям.

Освен двамата български актьори, към ЕФА се присъединяват и режисьорите Лиза Боева, Андрей Хадживасилев, Коста Каракашян, Ники Стоичков и Галя Стоянова, както и операторите Иван Чертов и Александър Станишев, и сценаристите Теодора Маркова и Симеон Венциславов. Изпълнителният директор на Националния филмов център Петър Тодоров и Амитабх Вардхан, главен изпълнителен директор на Cine Grand също вече са членове на ЕФА редом с продуцентите Борислав Борисов, Кристина Деспотова, Ралица Големанова и Ирина Гурова.

В ЕФА те ще са редом до известни имена от киното като актрисата Кейт Бланшет и режисьорите София Екзарху и Матео Гароне.

Европейската филмова академия вече има над 5000 членове от 52 страни. Всеки от тях може да се регистрира, за да гласува всяка година за Европейските филмови награди. Те могат да участват в събития, организирани от ЕФА, се посочва в прессъобщението, предаде БТА.

От 1 май 2024 година предидент на ЕФА е актрисата Жулие Бинош.

ЕФА е основана през 1988 г. от водещи европейски кинодейци като Ингмар Бергман, Педро Алмодовар, Лиляна Кавани, Клод Шаброл, Федерико Фелини, Изабел Юпер, Марчело Мастрояни, Лив Улман, Вим Вендерс и първоначално има само 99 членове. От 90-те години на миналия век членовете на академията постепенно се увеличават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: актьорикиноЕФА
Още от Звезди
Любо Киров на сцената SOFIA LIVE CLUB
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
2LOOP преди 1 седмица
Айдеее, имаме нова "звезда" на кривописа в сайта "Днес"!*** беше царицата на безсмислието, ама тая "авторка" плаче за Златна Палмаи Пулицър!
12
0
 
6
 
! Отговори
хахахахс преди 1 седмица
много са зле тия в днеса
11
0
 
6
 
! Отговори
M"dolla преди 1 седмица
Престанете да пиете на работа!
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Работещите в ДНЕС.БГ явно преди всяко заглавие пият по 2-3 ракии и след това почват да пишат!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коя е тази БойкО КръстановА, бе? Поне така е написано в заглавието.
8
1
 
6
 
! Отговори
Bay Hoy преди 1 седмица
Единият е член, ама другата е .....
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тая стана известна с това, че дедо Руди Джулиани се опита да я опъне пред камера. В резултат от това - роли, червени килими, ЕФА. Поне да беше му казал едно мерси на дедото
6
1
 
8
 
! Отговори
КръстановА преди 1 седмица
Напълни се с жендаци!
5
0
 
6
 
! Отговори
флешлайт преди 1 седмица
така се "пробива" за трестеппена роля в глупави филми уа Америката
4
1
 
7
 
! Отговори
Ошашавен преди 1 седмица
Четеш заглавието и започваш да се питаш дали споменатият български актьор си е сменил пола? Не го познавам този човек, но заглавието създава такава представа за него.
3
2
 
6
 
! Отговори
Мераклия преди 1 седмица
Членове само членове а артисти няма има децата на мама и тати дали стават за нещо е друг въпрос.Мене ме интересува Болшош детето на тати как не член толкова много я бутате в медиите че ми се повръща вече.Няма по големи актьори от тези в парламента и столична община наградете ги с по една тротинетка да не им плащаме по 3лв горивото че сега не отива за Путин 1лв а то се повиши с 50 стотинки и сега 1,50 са за бадЪнЪ
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво. Само да не вземе пак да си показва... това.
1
1
 
10
 
! Отговори
Ето я и наша Мара преди 1 седмица
със мераци силни Оскар да набара !