»звестните мъже, срещу които б€ха заведени дела за насилие

јксел –оуз, ƒжейми ‘окс, Ўон  омбс...всички ли ще се окажат насилници?
27
»звестните мъже, срещу които б€ха заведени дела за насилие
—нимка: Getty Images

—игурно се питате защо толкова много знаменити мъже б€ха обвинени в насилие в последно време? “ова се дължи на «акона за оцелелите пълнолетни в Ќю …орк, който изтече през ноември. “ова е специален закон на щата Ќю …орк, който предостави на жертвите еднократен едногодишен прозорец, в който да съд€т предполагаеми извършители на сексуално насилие, извършено преди много години или дори десетилети€.

»менно затова в последни€ момент б€ха пред€вени искове за сексуално насилие срещу звезди като јксел –оуз, ƒжейми ‘окс и  уба √удинг ƒжуниър. ћного знаменитости, политици и спортисти станаха обвин€еми, като в този списък имаше и много познати имена от минали скандали (от времето на движението #MeToo), но и н€колко нови случа€ също се откроиха.

ј ето и н€кои от по-забележителните съдебни дела за сексуално насилие, извършено от известни личности:
ѕрезидентът ƒоналд “ръмп беше един от първите, съдени по силата на закона, когато влезе в сила минали€ ноември, от писателка, ко€то каза, че той € е изнасилил в съблекалн€та на универсален магазин.

≈. ∆ан  арол беше писала за предполагаемото нападение в книга от 2019 г. “ръмп отхвърли обвинението, като каза, че това никога не се е случвало. ѕървоначално т€ съди президента само за клевета, тъй като обвинени€та датират от средата на 90-те години и крайни€т срок за подаване на иск отдавна е изтекъл. Ќо «аконът за оцелелите възрастни разчисти път€ за подобни дела за сексуално насилие.

ѕрез май съдебните заседатели намериха “ръмп за виновен в сексуално насилие над  арол, но не и в изнасилване. “€ получи 5 милиона долара, включително обезщетение за клевета.

÷€лата стати€ можете да прочетете в “ialoto.bg

»зточник: Tialoto.bg

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


27
ќще по темата: ƒоналд “ръмп
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
18
0
 
0
 
! ќтговори
гфйг преди 2 месеца
ƒо 19ћа разбира се ...то всички които са к**8рви не са дъщери на н€кого...те са едни ангелчета.....да ако дъщер€ ти е ку....*ва тъй като не си € възпитал правилно а просто си и купувал нови€ хайфьон мислейки че видиш ли къв си баща ...да ще € наричаме ку...рва и дори когато си завираш главата в п€съка преструвайки се че т€ не е дълбоко в себе си знаеш че е к...***.
17
0
 
0
 
! ќтговори
ѕъф преди 2 месеца
ƒо –азкази от гетотоўе ме хванеш в други€ живот, жина
16
0
 
1
 
! ќтговори
–азкази от гетото преди 2 месеца
«а другите не знам, но ѕъф се над€вам да лежи за организирането на убийството на “у ѕак.
15
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо јнонимен 21 - ѕрав си. Ќо са възможни различни казуси. Ќапример, ако претендентката за правосъдие след 20 г. вече живее в —јў като американска гражданка и там пристигне и е получи гражданство и онзи, когото т€ е решила да сурвака, тогава кой знае как биха се развили нещата. »ли ако н€кой арабски јтатюрк направи революци€ в съответното емирство.
14
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо Ќаивни сте, хей!“и май не си запознат с дивашки€т закон наречен шериат.Ќ€ма такова нещо като изнасилване там.јко мъж нападне жена се приема че жената си го търсила.ўе има късмет ако просто € преби€т. «а разни "спорни" въпроси се допитват до решението на н€какъв съвет на старейшини състо€щ се от дърти извратени педофили със садистични наклонности.јдвокати н€ма.¬ажно е какво е  азјл брадати€т извратен€к който наскоро си е купил 12 годишно дете на цената на овца.ѕовечето наказани€ са смърт.
13
0
 
5
 
! ќтговори
Ќаивни сте, хей! преди 2 месеца
¬ страните, където шериатът най-строго се спазва, жените ход€т забулени. *** доказвай ко€ е била под фереджето преди 20 години, когато от нечий прозорец са се разнесли викове "ѕомощ, изнасилват ме!" јко на двора на изнасилвача след години рукнат петролни кладенци и той изведнъж забогатее много, тогава десетки кадъни могат да го атакуват в съда, като вс€ка ще твърди, че точно т€ е била завлечена от него насила в дома му, ама после € е било страх да го обвини и чак сега е преодол€ла срама си.
12
5
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо –ашидов е прав - лекарството се нарича шперплат, когато достатъчно екстремисти получат м€сто в кути€ от него, ще се оправ€т нещата. впрочем в черните, ***, сивите и други разцветки държави, където вече има шериат, са цъфнали и вързали... плоски€т ти расизъм нито е оригинален, нито показва признаци на интелект
11
8
 
6
 
! ќтговори
–ашидов е прав преди 2 месеца
Ћекарството се нарича шериат и той ще бъде наложен във всички бели държави.
10
4
 
11
 
! ќтговори
∆иве€ в ћа€ми преди 2 месеца
ѕоне тук във —јў обществото е хетеро и на това да застрел€ш н€кой Ћ√Ѕ“ изврaтен€к или да превъзпиташ жената че до 3 сутринта е пила шотове в квартални€ бар, винаги шерифа ще е на тво€ страна
9
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
"ј бе, защо нико€ лелка не завежда дело срещу н€кой скромен човечец с малка заплата и не го обвин€ва, че преди 20-30-40 години € е насилил"--------------— такъв човек е правила просто секс.  огато е разтвар€ла краката пред милионера, т€ не се е почувствала насилена веднага. „увствата са € връхлетели години по-късно когато са й потр€бвали едни пари.
8
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
......... чуете ли, че на н€ко€ не й е втасало навреме зелето, б€гайте далеч от не€ и не се лакомете дори и за една-единствена интимна среща, защото тази жена е хем глynaвa, хем е туткава. Ќе знае кога да си наложи зелето, значи не може и да прецени кога й предлагат сериозна връзка и кога € кан€т на среща за еднократен секс. √одини наред ще се чуди защо не € търсите повече и накра€ ще реши за ви съди за изнасилване и за обезщетение! ¬ малката ни държава всичко се разчува, ще ви направи за резил!
7
3
 
4
 
! ќтговори
ћного внимавайте! преди 2 месеца
 о€то не знае кога да наложи зелето в бидона, е бyдaлa! “акава ще сеполъже по сладките приказкина н€кого, ще си помисли, че това е нещо като обещание за женитба, ще се случи туй-онуй и след като той € забрави още на пети€ ден от началото на "връзката" им, т€ ще тъгува 10, 15, 20 години и чак след това, като го прежали, ще реши да го съди за изнасилване! «асега ние н€маме гласуван закон като този в —јў, но нали те са ни вече √олеми€т брат, сигурно и нашите ще гласуват такъв. „уете ли, че.........
6
3
 
5
 
! ќтговори
√–јƒ  ќ«Ћќƒ”… преди 2 месеца
насилниците са садисти психопати комплексари те не изпитват ≈мпати€ —ъстрадани€ те н€мат —ъвест
5
8
 
12
 
! ќтговори
Itso преди 2 месеца
 вой туй неrpо на снимката ве?
4
6
 
18
 
! ќтговори
¬ежди –ашидов преди 2 месеца
—етиха се крувите след 15 години че били изнасилвони!
3
4
 
5
 
! ќтговори
ƒо 4 преди 2 месеца
÷ъ! јко не стане до  оледа, ще даваш от твоето. ѕрез €нуари ще ти го връщаме, когато втаса и нашето.
2
3
 
25
 
! ќтговори
“и да видиш! преди 2 месеца
ј бе, защо нико€ лелка не завежда дело срещу н€кой скромен човечец с малка заплата и не го обвин€ва, че преди 20-30-40 години € е насилил, когато т€ е била гимназистка, а той - махленско гаменче или войниче, дошло си в отпуска? ¬се срещу баровци-милионери се завеждат такива дела! „овек ще вземе да си помисли, че само изнасилвачите имат качества, благодарение на които могат да станат известни и много богати!
1
4
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
, —јў са пример за самоунищожение.∆алко за хубавата държава.