9 знака, че сте твърде различни с половинката ви

Едва ли ще се радвате на хармонична връзка
12
9 знака, че сте твърде различни с половинката ви
Снимка: iStock

Въпреки че в началото на връзката  ви може да сте изглеждали съвместими с половинката ви, това може да се е променило с времето. С нарастването и развитието на връзките се развиват и хората в тях, което е нормално и в крайна сметка неизбежно. Но понякога еволюцията и промените могат да бъдат толкова големи, че изведнъж вие сте не просто несъвместими, но напълно различни хора, които дори не могат да поддържат нормален разговор. Както се казва, противоположностите се привличат, но има ограничение за това колко противоположни могат да бъдат двама души, за да бъдат двойка. Всъщност проучванията са установили, че е по-вероятно да се окажем с някого точно като нас, отколкото с някого, който е нашата пълна противоположност.

Без значение колко много се обичате и се разбирате с партньора ви, компромисът е решаваща част от всяка хармонична връзка. Ако вие постоянно принуждавате любимия ви да се подчинява на волята ви (или той го прави спрямо вас) вие ще преживеете много конфликти.

Но проблемът е, че дори да сте много различни, това не означава непременно, че любовта между вас си е отишла. Това, разбира се, може да създаде проблем, когато е ясно, че връзката ви просто вече не работи. Точно в този момент и двамата трябва сериозно да помислите за настоящето, бъдещето ви заедно или, ако е необходимо, да помислите за бъдеще поотделно.

Но междувременно, за да стигнете до този момент, ето девет признака, че вие и вашият партньор сте твърде различни.

1. Имате различни възгледи за ангажираността

Когато става дума за обвързване, хората го виждат по различен начин, което е добре. Но когато се опитвате да накарате една връзка да работи, това е друг въпрос. Ако смятате, че моногамията е красив ангажимент, а партньорът ви смята, че е нереалистична измама, има вероятност единият или и двамата да се окажете обидени и разочаровани в даден момент.

2. Не разбирате езика на любовта на другия

Според д-р Гари Чапман всеки говори един от петте езика на любовта: думи на утвърждение, качествено прекарано време, получаване на подаръци, актове на услуга или физическо докосване.

„Хората не трябва да говорят на един и същ език на любовта, за да успеят като двойка, по-скоро трябва да разбират езика на любовта, на който говори тяхната половинка“, казва той, добавяйки: „Това не е лесно; не само изисква да разбереш човека и как той е различен от теб, но и че това, което е важно за него, е различно от това, което е важно за теб.“

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: твърде различни
Още от За да се разбираме
Юпитер става ретрограден в Близнаци на 9 октомври
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При толкова много и съществени различия въобще нямате бъдеще заедно. Ако това нещо го виждате - беж - бегом веднага.
7
1
 
4
 
! Отговори
Т преди 2 седмици
10. Тя отказва да ви пере работните дрехи, а това са почти всичките ви дрехи. Наложи се сам да пусна пералния пъла само с чорапште ми. Тъжно е.
6
0
 
3
 
! Отговори
ДО -4 преди 2 седмици
Явно си пъпчив пубер!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В момента в който стана дума да се търси по-широк креват и разбрах че е време да се преосмисли връзката.
4
1
 
0
 
! Отговори
-4° преди 2 седмици
Аз акам
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като я гледам Драгоева освен за *** и масажи става за задна.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Затова се обичаме. Приятни сънища!
1
4
 
7
 
! Отговори
Шестият знак преди 2 седмици
Щом не си пасват в секса, нищо няма да излезе от тази връзка, дори във всички други отношения да са като създадени един за друг.