3 причини да оставате в токсични връзки

Няма да има къде да отидете, ако се разделите
27 юли 2024 16:00, Михаела Лазарова
14
3 причини да оставате в токсични връзки
Снимка: Istock

Връзките и отношенията са сложни и понякога е трудно да бъдат дефинирани заради пречупването на гледната ни точка към тях. Токсичните връзки са един такъв пример, който много често бива неправилно определян. По различни причини хората продължават да стоят в токсични връзки, въпреки че подсъзнателно знаят, че се намират в подобно положение, но съзнанието им отхвърля реалността и им пречи да назоват и определят връзката като токсична.

Извиненията, които си повтаряме, за да продължаваме да стоим в токсични връзки могат да са много. Всички те са породени от заблуди, изкривен поглед към реалността, с които се опитваме да се убедим, че всъщност така е по-добре.

Кои са трите най-често срещани извинения, с които продължаваме да стоим в токсични връзки?

1. Партньорът ви не е толкова лош, той просто е под стрес.

Едно от най-честите извинения, с които оправдавате партньора си е, че той е под силен стрес и това го кара да се държи токсично с вас. Вече сте осъзнали положението, в което се намирате, но съзнанието ви отхвърля реалността, намирайки оправдания за поведението му. Припомняте си всички хубави моменти, които сте преживели заедно, за да се убедите, че връзката ви е щастлива. Имате нужда да се оплачете на приятелите си, но в момента, в който давате примери за токсично отношение от страна на партньора ви, започвате да давате и положителните примери, с които да убедите и тях, и себе си, че той не е лош човек, а просто е претоварен и изнервен.

Източник: 3 извинения, с които оставате в токсични връзки 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Права сте, стана ми по добре като прочетох. Сетих се за четвълта причина, при една позната -ментално заболяване.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Т като Трифон - Това си е твой избор. И неин, разбира се. Явно е, че не може без теб.
11
1
 
2
 
! Отговори
Т като Трифон преди 1 месец
Обаче как никой не го еня за мъжа, дето са го развели за нищо, а той продължава да издържа жената и чат пат да кове. Като цяло обачя връзката ми с дъсчицата не е толкова зле, като за 5-ца, поне работя и не съм пияндеур.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калеко ми, Бог да го прости, си беше откровено пиянде. Колежките постоянно повтаряха на леля ми: Разведи се, ще си разделите и продадете апартамента, ще си купиш една гарсониера! Но леля ми: Да, да, аз това жилище съм решила да остане на децата, поне това да им осигуря, иначе каква майка съм! В крайна сметка тя почина млада, преди калеко ми, от рак....
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами така ще е, след като младите жени харесват мачовци, батки, позьори, бабаити, пехливани, в това число и такива, които са били в пандиза! Нормалните, интелигентни, възпинани момчета били скучни, задръстени, няма за какво да си говориш с тях, не могат да "разпърхат пеперудите в корема". Ето затова сетне има домашно насилие, огромен брой разводи. И ако има и деца, точно те най-много страдат от всичките тези дандании.
8
1
 
1
 
! Отговори
Майките се жертват преди 1 месец
Чух от жена, която не живее добре със съпруга си: "Ако го напусна, веднага ще се ожени за друга и ще лиши децата ми, както направи брат му." Девер й имал недоразумения с жена си, тя заплашила да се разведе. Синчето им, което още нямало 10 г. се опитало да защити майка си. Мъжът ги заплашил. Жената все пак се развела и взела детето. Тогава бившият съпруг, който бил доста заможен не само се оженил повторно, но приживе прехвърлил цялото си имущество на детето от втория си брак.
7
3
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Такъв тип съжителство дава неограничена свобода на мъжа, във всякаква посока. Той мнооого добре знае, че те държи буквално закарфичена за връзката, основно заради децата и липсата на материална независимост. Дори и в началото да е имало любов, тя не е вечна, но и едва ли е имало, защото човек не поставя някого в унизително положение, ако го обича, без никакво уважение на практика. Жалко и за децата. Нямат добър пример и ще копират и в своя живот.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3 Как си допуснала това да се случи? Имаше му доверие и го обичаше ли? Той сега държи ли се добре с теб?
5
0
 
2
 
! Отговори
Т преди 1 месец
При мен семейно купуваме ДМА на името на половинката, дъската. Финансовия поток е яко еднопосочен при нас.
4
3
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
За мойта причините са също три. 1. Няма кой да издържа семейството, то и тя печели мното, но е друго да къта. 2. Няма кой да я вози тапред наззад. 3. Няма кой боклуклука да изхвърли, буквално.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз няма къде да отида, за това стоя. Всичко, което сме градили о купили за 20 години съвместно съжителство е на негово име, без да имаме сключен брак.
2
2
 
10
 
! Отговори
Джина преди 1 месец
Моя плyжeк е сприхав батка, щото е с малка чypкa, но има бенве и ме води на море
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Втората причина има много варианти. Някой/някоя няма къде да отиде, ако напусне негодника. Или пък ще загуби екстрите, зарадикоито търпи товасъщество. Или не иска децата да имат разведени родители.