Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?

Дъщерята на жертвата твърди, че той е летял със 150 км/ч
17 май 2024 11:00, Нели Христова
448
Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която загина мъж, а жена е с опасност за живота. Това се коментира широко в социалните мрежи и от експерти, пишат от "24 часа".

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От "Продължаваме промяната" съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

От снимки се вижда, че туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в "Ауди А4" от шофьорската му страна. Ударът е бил толкова силен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неузнаваемост.

Още по темата
В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който загина и 58-годишна жена, която е в болница с опасност за живота. В социалните мрежи се коментира, че там има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището, а очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои дори твърдят, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Военната прокуратура в Сливен ще разследва катастрофата заради участието на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев коментира пред БНР, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

"Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок", това пише във Facebook Тома Николов.

Четиримата участници в катастрофата, сред които и Кирил Петков, са разпитани.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова пише:

"Уби баща ми. С 150 километра са карали при разрешени 50".

Мнозина смятат, че автомобилът на НСО има вина, въпреки че се е движел по път с предимство. Някои направиха аналогия с катастрофата на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 г. край село Загорски. Политикът опитал да се включи в главния път за ГКПП Маказа, отнел предимството на автомобил, идващ от Кърджали и последвал сблъсък. В катастрофата загина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали.

Обвинени бяха както Лютви Местан, че е отнел предимство, така и бащата на загиналото бебе - карал с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Дами и Господа, пореден кристален пример как самата държава проповядва мутрокултурата, а ние чакаме да се бори срещу мафията.
370
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не се питам щот не ми дреме. И Коро няма нищо общо с уменията на шофьора. Пак се хванахте да хулите единствените останали свестни политици, които не са крадци и убийци.
369
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Аудито е изхвърлено при удара от дясната си страна в канавката скоростта на другия участник в ПТП е била много над разрешената скорост. На специалистите е ясно, че е била над 150 км.ч. Ако бе ударен отзад щеше да изхвърчи поне и може би да се отърват с наранявания и шок.
368
2
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Тва са илюзии. Киро няма да бъде осъден по този случай. Отговорност носят шофьора и НСО шефа на НСО и президента на когото са подчинени.Морално е шефа на НСО да напусне и Радев кокарджата също.
367
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога не давам акъл на шофьора как да кара,просто казвам спри да сляза.Който разбрал,рзбрал.
366
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бонго БонгоИ Кира о подсъдим, той е съучастник като участник в движението, който се е кефил на това да е в кола НСО, която по правило трябва да лети- според него.
365
0
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Изглежда некадърника от НСО вместо да намали и да избегне катастрофата е тръгнал да заобикаля Аудито през насрещното.
364
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С малка скорост е карал. Само при такива скорости, малки, до 50 км в час са възможни зловещи катастрофи с летален край....Какво прави прокуратурата, защо се мотаят- явно е, че скоростта е много голяма. Убийци под формата на депутати и партийни лидери ! В затвора до един трябва да гниете с доживотни присъди !
363
1
 
21
 
! Отговори
Точно сега преди 1 месец
До Сега ... Отбива се и се спира АКО СА ТИ В РАДИУСА НА ВИЖДАНЕ. Аз да ти пояснявам ли че ако се налага колата със специален режим да кара с такава скорост ТРЯБВА да и се организира кордон от полицейски коли , които да блокират идващите по странични пътища коли пресичащи маршрута на колите и да ги спират докато отмине колоната. Не можеш да избиваш всички останали участници в движението само защото си Кола със специален режим. КАК да те видят и отбият ако караш с близо 200км/ч ?
362
1
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Именно...нито е имало стрелба преди това, нито Киро е пострадал , за да го карат към спешен център или заплаха за следене , за да се движат с над 200 км/ч. Шофьора е подсъдим.
361
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моите най-искрени съболезнования за горката щерка. НСО не са карали със с 150 км/ч а поне със 180 км/ч. Мозъка на тези из-ча-ди-я е имал 2-3 секунди време за реакция. Твърде кратко за при-мат. Даже мозъка му не е стигнал до реакция да натисне спирачките, камо ли нещо друго да направи.
360
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам след тази случка как точно Кирил Петков ще се покаже пред хората. За да изхвърчи аудито,значи ударът е бил с много над 50км/ч. Докога ще умират хора, заради коли на НСО?
359
0
 
7
 
! Отговори
Защо, бе ? преди 1 месец
След като аз не съм гокарал да става дупетат или министър, защо някой решава вместо мен дали ще охранява поредната гнусна политическа твар ?
358
3
 
13
 
! Отговори
Бат' Янко преди 1 месец
Автомобилът на Про100 Киро се е движил с такава скорост, с каквато трябва да се движи самият Про100 Киро към затвора !!!! Няма ли вече мъже в тази държава да сложат на затворническо място тази гелосана мИймУна ?
357
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сега - "Да поясня че при коли със специален режим..." Това ,че е автомобил на НСО ,не го прави автоматично автомобил със специален режим .Има условие кога и как е със специален .В случая нямаме това нещо .Така ,че никой не е бил длъжен да му прави път ,та камо ли да отбива и да спира.
356
0
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Да на Доган му купуват храна цигари ха ха ха
355
0
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Сега поясни защо е бил в режим???
354
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НСО трябва да бъде закрита. Който иска охрана, да си плаща от джоба. Президент и министър председател да се охраняват от частни фирми, правят една обществена поръчка и готово. НСО са се превърнали в таксиметрова компания, но за сметка на данъколлатеца.
353
14
 
1
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Да поясня че при коли със специален режим сте длъжни да спрете или да добиете встрани
352
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Киро да ме извинява, но той не е способен да нареди на Линда нещо па камо ли на чуждите хора.Не е вярно