8 лесни навика за по-щастлив живот

Изкуството да бъдеш щастлив
12
8 лесни навика за по-щастлив живот
Снимка: iStock

Щастието не е дестинация, то е пътуване. Не става въпрос за отбелязване на списък с цели или придобиване на материални притежания, а за култивиране на навици, които допринасят за щастлив живот.

Изкуството да бъдеш щастлив не е сложна наука. Тук става въпрос за простите ежедневни навици, които могат да променят живота ви към по-добро и да ви помогнат да живеете по-пълноценно.

А ето и кои са тези 8 навика:

1. Живейте на по-бавен каданс и не губете вниманието си

Животът в 21 век е забързан. Често сме толкова погълнати от нашите списъци със задачи и натоварените ни графици, че забравяме да спрем и да помиришем розите. Можем да ви уверим, че ключът към щастието често се намира в тези малки, пренебрегвани моменти. Съзнателността е практиката да бъдете напълно присъстващи, потопени в това, което правите в момента, вместо да се губите в мисли за миналото или притеснения за бъдещето. Става дума за това да оцените вкуса на сутрешното си кафе, да усетите слънцето върху кожата си или да се заслушате в песните на птиците, които чуруликат навън.

Практикувайки внимателност, вие култивирате осъзнаване на настоящия момент, което води до повишено чувство на мир и радост. Това е прост навик, но може да има дълбоко въздействие върху нивата ви на щастие. По същество вниманието ви насърчава да живеете живота си в настоящето, оценявайки всеки момент такъв, какъвто е.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: щастлив живот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не правете каквото не искате да ви направят. Не завиждайте. Всичко отминава. Което не ти трябва, пречи. Красотата е липса на излишество. Хигиена на общуване. Не правете дългове. Бъдете способни да се защитите. Помнете ,че света не е създаден за ваше удобство. Грижете се за здравето си. Оставете след себе си добра следа.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното пътуването да продължава!
7
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Има едно правило. Не трябва да ви пука от нищо..
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понякога пътуваме към някого. Понякога се привързваме!
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Материалът ви унижава човека. Очаква от човека да е дребнав. А той не е по природа. ако не може да се разгърне като потенциал, никога няма не само да е щастлив, а няма и да е удовлетворен от ежедневините си дейности. Бъдете така знаещи български език, да не го унижавате, да не унижавате българския език, да приравнява щаститето до усещането за удобство и комфорт.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основно правило: човек е щастлив НЕ, когато взема, а когато дава.
3
2
 
6
 
! Отговори
93г за по-щастлив преди 1 месец
0-Парите са ***!1-Не се взимай много на сериозно- нито си важен нито си незаменим!2- Никой не му пука за теб и не ти дължи нищо на този свят!Колкото по бързо осъзнаете тези правила ,толкова по щастливи ще имате завинаги.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гепи чували с пачки като Тиквата :)))
1
4
 
4
 
! Отговори
Пищова преди 1 месец
Кве навици уааа.жасайти маникенки,яжти кибапчита и кифтетааа .Пореге ги кат риби,пълнете ги кат агнета