8 неща за щастлива връзка

Бъдете оптимисти, дори когато ви е трудно
22 окт 2022 22:30, Михаела Лазарова
28
8 неща за щастлива връзка
Снимка: Istock

Какво се изисква, за да може една връзка да се развие във времето, да е устойчива и партньорите да се чувстват комфортно в нея? Необходимо е не само двама души да си пасват като парчета от пъзел, но и да полагат усилия, както във всичко останало в живота. Звучи като нещо уморяващо, отегчаващо, но когато има истински чувства, усилията са по-скоро удоволствие, желание да направим нещо хубаво за връзката и за другия.

Вижте 8 неща, които ни помагат да поддържаме връзката си пълноценна и щастлива.

1. Фокусирайте се върху приятелството си. Една от първите и най-важни стъпки за изграждането на стабилна връзка е изграждането на истинско приятелство с любимия човек. Усещането, че сме свързани един с друг, че можем спокойно да споделяме, да обсъждаме дори деликатни теми, да бъдем уязвими един пред друг.

2. Бъдете романтични, както в началото на взаимоотношенията ви. След определен период от време, двойките често забравят за романтиката, тя минава на заден план, но от това страда само връзката.

3. Научете как да слушате. Би било невъзможно една връзка да оцелее във времето и да е стойностна, ако няма добра комуникация между партньорите и те не полагат усилия в това да общуват пълноценно. Всеки има своите трудни периоди. Тук ролята на всеки от двойката е да покаже, че може да бъде добър слушател и съветник, че е отворен за обсъждане на важни неща свързани с връзката.

4. Празнувайте годишнините ви. Това е един от най-прекрасните начини да подобрите връзката си, като празнувате малките моменти от живота си. Първата ви целувка и първата ви среща са малки моменти, за които говорим. След това идва ред на големите моменти, които са ви направили семейство – заживели сте заедно, сключили сте брак, поява на деца. Не е нужно да празнувате на ресторант ако нямате възможност, у дома пак може да е специално.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Абе всички нямате акъл за 2 стотинки ама давате наред
14
0
 
3
 
! Отговори
Разбирач преди 2 години
До MaйMyнaтa - Такива, каквито ти описваш, през времето на соца ставаха общественички и така изграждаха кариера, но понастоящем им е трудно. Трябва някак да се справят с дебелия си еди-какво-си и да станат елегантни, слабички. Иначе, при днешните критерии, к. душичка не е достатъчна, за да реализират успешен к-венски възход.
13
1
 
6
 
! Отговори
Един Мъж На 29 г. преди 2 години
До Съвет Да, много красиви породи, разгледах ги в Гугъл. Благодаря! Аз по принцип обичам котки с по-дълга козина. Сомалийката е идеална!
12
1
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
До Един Мъж На 29 г. - Понеже имам доста познания за котки , ти препоръчвам най-горещо една от тези две породи ; Абисианска ( тя е с къс козъм и цвета и е преливаш като на Хъски ) или Сомали ( с дълъг косъм ) - И дете са с разкошни характери и много любеобвилни и привързани към стопанина ! Ако успееш да срещнеш и тази жена за която мечтаеш , ти желая като 11 всичкото щастие на света , защото си личи че го заслужаваш !
11
1
 
5
 
! Отговори
ЕДНО НЕЩО Е преди 2 години
Това са достатъчно много ПАРИ / БОГАТСТВО всичко друго е производно.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Късмет ви желая в сбъдването на вашата мечта.
9
1
 
5
 
! Отговори
Един Мъж На 29 г. преди 2 години
До 11 Благодаря! Всичко хубаво и на вас!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Един Мъж На 29 г.Успех, добри човече, аз любовта я срещнах някъде на твоята възраст.
7
6
 
9
 
! Отговори
Един Мъж На 29 г. преди 2 години
Аз мечтая да живея с разбрано и добро момиче, да обзаведем апартамента си (квартирата си) по наш собствен стил, да си вземем една ангорска котка или норвежка горска котка, да празнуваме всички празници заедно Свети Валентин, Коледа и тн. да си направим един албум, да си правим снимки. И после да си имаме дете. Да работим хубава работа. Да ходим на почивки, да ходим на разходки. Да си разказваме как е минал денят ни след като се приберем. За такъв живот мечтая с бъдещета си любима!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т. 3. Дипломатичните мъже се научават да правят заинтересувана физиономия, докато съпругата им досажда с разкази за неща, които интересуват само нея. Прави се, че уж я слуша, а всъщност си мисли за съвсем други неща.
5
1
 
4
 
! Отговори
Патил преди 2 години
До Иво Каръка - Да не би ти в някой много интимен момент да си я нарекъл с името на любовницата ти, а тя хитро да си е замълчала тогава и после, в деня на празника ви нарочно да ти го е върнала, наричайки те "Жоренце"?
4
0
 
4
 
! Отговори
По точка 1. преди 2 години
Това е много важно, между двамата да има искрено приятелство. Лошото е, че някои глезли си мислят, че ако някой изпитва към тях приятелски чувства, трябва да ги дундурка и обгрижва така, като че ли са в предучилищна възраст. Някои льольовци пък са убедени, че ако половинката им е и приятел, то тя трябва да прощава майчински всичките им забежки, включително и да търпи, когато в нейно присъствие заглеждат, закачат и дори направо свалят други жени.
3
0
 
8
 
! Отговори
Иво Каръка преди 2 години
На годишнината 20г. брак , мойта изпи една бутилка уиски и започна да ми вика Жоренце - Според Вас това нормално ли е ?! Взех си бонбоните Рафаело и отидох при любовницата , и оставих мойта с Простамола да се обади на Жоренцето - Семейни драми какво да ги правиш ! Не се лъжете много , че тези осем правила ще Ви гарантират щастие !
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 -- И поносима физиономия. Освен това, наложително е да имат поне известно сходство по отношение на манталитета.
1
4
 
3
 
! Отговори
За да са щастливи преди 2 години
Тя да се старае да не се отпуска, да е винаги привлекателна, елегантна и приветлива; да не крещи, да не мърмори. Той да е мъжествен и по външност, и като поведение; с нея да е мил и внимателен и всеки ден да й прави комплименти; да я кара да се чувства като единствена жена на света. И поне единият от двамата да е ако не богат, то поне заможен. МНОГО ВАЖНО УСЛОВИЕ: Всеки може да кръшне, човещина е. Но да го направи така, че другият да не разбере и да не почувства пренебрежение и унижение.