6 знака, че партньорът ви страда от криза на средната възраст

Носталгичните мисли за миналото са често срещани
27 мар 2022 17:08, Михаела Лазарова
30
6 знака, че партньорът ви страда от криза на средната възраст
Снимка: Istock

Знаете ли, че почти 25% от хората изпитват криза на средната възраст, причинена от липса на постижения в живота, неизпълнени цели, мисли за старостта, съобщава забавният сайт Bright Side. Когато сме в двойка и имаме партньор до себе си, понякога лесно забелязваме щом нещо не е наред, в други случай не обръщаме внимание на някои ясни знаци.

Кое в поведението подсказва, че партньорът ни страда от криза на средната възраст?

Намаляване на щастието и удовлетвореността от живота

Ако няма някакво драматично събитие, което се е случило на вашия партньор, то това е един от първите признаци, че може би налице е криза на средната възраст. Според учени, по време на живота ни щастието има U-образна крива и моментът, в който удари дъното, е знак за криза на средната възраст. Хубавото е, че след него отново настъпва подем на доброто настроение и щастието.

Промяна в поведението

За всички психични кризи е типично да настъпят някои промени в навиците на човек. Те могат да се изразят в промени на режима на сън, неглижиране на външния вид или пък обратното, повече суета, промяна в начина на хранене, което може да е с цел да изглежда по-добре или пък да да не се храни здравословно.

Доста често тези промени са по-резки и очевидни. При някои мъже това може да се прояви и като скъпи покупки, флиртове с други жени.

Постоянно сравняване с другите

Всеки малко или много сравнява живота си с този на другите. Но ако забележите, че половинката ви рязко е започнала да сравнява себе си с всички около нея/него правейки равносметка кой какво притежава като пари, кариера, семейство, забавления, да се състезава, за да изпъкне, то е време да му/ѝ напомните за всички хубави неща в живота. За успехите, които са постигнати, за положителните черти на личността и т. н.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Дракула преди 2 години
Как точно се определя "средната възраст", на сто години или на петстотин?
17
0
 
2
 
! Отговори
Gugu преди 2 години
За какво служи една жена исках да кажа, а не цена, извинете грешката?
16
1
 
2
 
! Отговори
Gugu преди 2 години
Мога ли да попитам за какво служи една цена. Аз съм женен и мога да правя всичко - да готвя, да чистя, да пера (то пък егати и сложността), да се грижа за децата, да организирам и плащам пиано, танци, курсове по езици на децата, да ги водя на лекар, да играя с тях и ги развивам.Та за какво ми е жена?Отново казвам женен съм от 17 години
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стане ли мек и не форга ли,чао!Мекио никоя го неще!
14
2
 
1
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Язе знам ! Пари кът има чиляк жени бол !
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка му не вижда, трябва да пътува и да и пазарува, да я води до пощата или до лекаря. Детето не съзнава че е достатъчна помощ само да се върти при нея, защото е модерно да се живее групово на квартира и по възможност в чужбина. Контролиращ като пита кога ще се жени и какво ще прави. Трябва да плаща сметки и да слуша оплаквания и обвинения. Държи се лошо. Парите изчезват и реже ресторанти и почивки. Търси простите неща. Няма време. Нищо общо с възрастта.
12
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
kogato klupaci ne ysestat zasto se darjim taka aaa izasto srankame gluposti aa ymnici samo na pred a koi kakvo e hubavo da dranka
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купува си мотор,носи тийнейджърски дрехи,ходи на дискотеки с връстници на децата си и се излага като дърт *** грипалуга.Аа,и си боядисва некъдърно косата.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото човешко съществуваме е една пълна безсмислица. От човешкото съществуване няма никаква реална полза. Най вероятно сме продукт на експеримент на извънземните или нещо подобно. Когато експеримента приключи ще ни ликвидират както са ликвидирали и всички предишни раси.Поради това криза за всеки един човек започва още от раждането и приключва със смъртта. Или поне се надяваме да приключва тогава. Възможно е да продължава и след смъртта някъде в друго измерение където експеримента продължава.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко зависи от човека.
8
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ако се получи срив са безпомощни. Вече на знаят кои са. От морални съдници стават търсачи на силни усещания и изпълняват сложни салта. Както и онези блудници тъй и те трябва да затворят кръг, за да продължат.
7
1
 
3
 
! Отговори
В. до 7 преди 2 години
Виж сега. Човек през живота си отваря кръгове които включват друг човек. Често става така, че преди да се изясниш, по някакви причини отваряш друг кръг. Това са си бъговете в твоя компютър или смартфон. Като се натрупат много бъгове вече не знаеш кой си. Добър ли си лош ли си. Всеки може да те изкара всякакъв. Трябва да се върнеш назад за да разбереш онова, което си пропуснал да изясниш. Може да не е било по твоя вина. Може да си бил глупав. Та това е. Някои хора цял живот карат в един кръг.
6
0
 
5
 
! Отговори
Ако на 40 преди 2 години
Не си станал професор, значи науката не е да теб.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нито на 20, нито на 30 имам това което другите имат, така че кризи няма как да имам
4
1
 
7
 
! Отговори
В. преди 2 години
Че то целият живот е мъка. Поне с времето свикваш.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз на 21 г бях така. като минах 30 спря да ми пука
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на мама 40 годишното то!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който го боли средната възраст да я лекува!