Как се държат щастливите двойки в трудни ситуации

Партньорите се подкрепят и си имат доверие
9 май 2015 22:30, Мария Дуковска
9
Как се държат щастливите двойки в трудни ситуации
Снимка: Outnow.ch

Начинът, по който реагирате в трудни ситуации, говори много за това какво е състоянието на връзката ви.
Двойките минават през много предизвикателства и най-голямата разлика между щастливите и нещастните двойки е начинът, по който те се сработват като екип и търсят начин да се справят със ситуацията.

Вижте реакциите им в конкретни неприятни моменти. Вие от кои сте?

Единият от вас губи работата си

Нещастната двойка: Другият веднага се ядосва и започва да го обвинява и критикува. Не само, че не се опитва да му помогне да се справи с трудния момент, а и започва да се държи ужасно и да му натяква, че сега само той/тя ще се грижи за разходите.

Щастливата двойка: Другият показва силна емпатия, започва да успокоява партньора си и дори търси начин да го разведри. След това заедно започват да търсят други опции, без излишно напрежение.

Единият от двойката е обект на свалки от трети човек

Нещастната двойка: Другият партньор скача обезумял от ревност и не само прави грозна сцена, но обвинява половинката, че е подал/а сигнали и флиртува пред него/нея. Това води до поредната драма, цупене и мълчание.

Щастливата двойка: Партньорите се обичат и си имат доверие и приемат ситуацията с усмивка. Другият дори се включва с шеговити подмятания като деликатно демонстрира на третия човек, че трябва да насочи усилията си някъде другаде.

Останалата част от статията може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: щастиедвойкалюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Продължение на 5 преди 9 години
Съпругата му хем е непушачка, хем вече не излизаше с приятелки на кафе, защото грижата за детето им беше само на нейните рамене.Трудно е да повярва човек, че има такива готованци, които на всичко отгоре са и безочливи, но майка му го защитаваше и повтаряше, че съпрузите трябвало да се грижат един за друг и ако нещо не достига на единия, другият да се постараел да му го осигури, щом може.Това семейство се разведе, но другото оцеля. Жената изтърпя егоистичния съпруг-чревоугодник заради децата.
4
2
 
2
 
! Отговори
Продължение на 4 преди 9 години
Съпругата беше с по-висока заплата, а родителите й бяха далеч по-заможни от неговите.Нахалникът направо й каза, че тя трябва да му дава недостигащите му пари за неговите месечни разходи и да се грижи за всичко останало, а нейните родителите, освен зимнина, да й давали и пари на ръка, защото им е единствена дъщеря! Във "всичко останало" влизаха и хубавите му дрехи, защото иначе семейството щяло да се излага. В "ежедневните разходи" влизаха и цигарите, и почерпките му с приятели, а тя е непушачка
3
2
 
2
 
! Отговори
До 2 - Продължение преди 9 години
След като сумира колко пари са му нужни за джобни и за обяд в работните дни и прибави разходите по колата и за бензин месечно, синковецът й "доказа", че неговата заплата представлява само 80% от тази обща сума. Съпругата дори нямаше шофьорска книжка. Колата беше купена с парите, подарени им на сватбата плюс още пари, дадени от тъста. Зетят ходеше на работа с колата всеки ден, а жена му се возеше на нея само отвреме навреме, когато семейно отиваха някъде.Тя беше с по-висока заплата и родителите
2
3
 
2
 
! Отговори
Не си представям мъж преди 9 години
който би се държал шеговито и добронамерено спрямо някой, който ухажва гаджето му или жена му.До 2Знам два фрапиращи случая.Жената на единия постоянно намираше в джобовете му сладки неща или колбаси,които той си купува и си ги яде извън дома.У дома даваше само една не много щедра сума месечно, която едвам покриваше неговите нужди, а имат две деца!Другият нахалник беше заявил на жена си,колко пари му трябват за джоб-харчлък и за да си купува обяд в делниците и колко пари са му нужни за колата
1
2
 
6
 
! Отговори
До жените: преди 9 години
Щастливата двойка: имате общ бюджет и нe се налага да се извиняваш, че искаш да си купиш нов сутиен;Нещастната двойка: докато влюбената птица се трепе като вол на работа, после пазарува, после готви за нещастника до 10,30 вечерта и се строполява от умора в полунощ измила чиниите, търтея си пести заплатката и си купува скъпи играчки, джаджи и лукс до дупка, без да дава даже 1 лев за храна от кумове срама дето се казва