Вдъхновяващите мисли на Стив Джобс

Един от най-гениалните умове
9 мар 2015 17:22, Мария Дуковска
15
Вдъхновяващите мисли на Стив Джобс
Стив Джобс; Снимка: Getty Images

Стив Джобс е не само умът, който стои зад една от най-успешните компании в света, но и човекът, който успяваше да впечатли всички със своите запомнящи се презентации. Друго характерно нещо за Стив бе неговата прямота и неповторим усет към работата. Ето защо всеки от нас може да почерпи вдъхновение именно от мъдрите думи на Джобс.

Някои от най-провокиращите мисълта думи на гения, събрани от негови интервюта и речи:

„Креативността е просто свързване на нещата. Когато попитате креативни хора по какъв начин са направили нещо, те се чувстват малко виновни, защото всъщност не са го направили, а просто са видели нещо. То става очевидно за тях след известно време“.

„Да знаеш, че ще умреш, е най-добрият начин да избегнеш капана на това да мислиш, че имаш какво да губиш. Вече си гол. Няма причина да не последваш сърцето си“.

„Бъдете критерий за качество. Някои хора не са свикнали да бъдат в среда, в която се очаква съвършенство“.

„Не можете да свържете точките, гледайки напред, можете да ги свържете само ако гледате назад. Така че ще трябва да се доверите, че точките някак ще се свържат във вашето бъдеще. Трябва да вярвате в нещо – вътрешен глас, съдба, живот, карма, каквото и да е. Този подход никога не ме разочарова и направи всички промени в моя живот“.

Още цитати на Стив Джобс прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Пътуващия преди 9 години
Този е от типа хора, които те засипват с празнодумие... Много приказки с нулево значение.Но какво друго да се очаква от един американец - празни приказки като визия, мисия и др. "булшит"... И накрая само с измами оцеляват такива...
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе няма ли да спрете да ни го пробутвате този *** бе???? Никога нищо общо не е имал с технологиите през живота си. Само с няколко мръсни търговски номера ще го запомни историята.Колкото бели направи на Света тоя , толкова добро не е направил. Да не говорим колко глупости надрънка по "визионерски" и нищо не позна.За човешките му качества пък - изобщо.И кво , тоя *** да запушва липсата на Ленин и Сталин в душите си, ли го избрахте?Малииий
10
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Добавяме Шарма, Коелю, Дънов, Гейтс и Ошо... И компота става пълен :-D
9
0
 
2
 
! Отговори
Невежа преди 9 години
Всъщност геният е Стефан Гари Возняк, а Джобс е обикновен ментарджия. Естествено в модерният западнал свят, точно такива успяват.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
истинския гений е Гейтс..
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за какви подслушвания става дума
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откога пък алчни бизнесмени станаха гении? Има и хора като Волтер, Нютон, Галилей и много други...Точно американските алчници ли ще ми давате за пример?Ами та дори този народ има личности като Марк Твен...Срамота!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато говорите за гении, що не цитирате мисли на Никола Тесла?
4
1
 
7
 
! Отговори
лупи преди 9 години
До преди 1 година аз също го мислех за гений. Но след историите с подслушванията започвам да си мисля,че неговите разработки са с доста голяма помощ от държавата. Не съм фен на конспирациите,но доста от нещата се навързват.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТЕ ЧЕРВЯЦИТЕ НЕ РАЗБИРАТ ОТ ИЗТЪНЧЕНИ МИРИЗМИ! НО ВСЕ ОЩЕ ДОБРЕ СЕ СПРАВЯТ С ВСЯКАКВИ КУХИ ***!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги са ме вбесявали жалките ***, които парадират с кухостта си. Номер 2 и 3 сте жалки търтеи, ще умрете *** на лук и вкиснало, генетични ***.
1
1
 
6
 
! Отговори
С една дума преди 9 години
Респект!