Защо вторият шанс не е добър вариант

Защото се заблуждавате, че екс партньорът ви се е променил
7 дек 2014 22:41, Мария Дуковска
8
Защо вторият шанс не е добър вариант
Снимка: Outnow.ch

Няма правила, които да важат на 100% за всички. По тази причина съществуват изключенията. Въпреки това обаче правилата са създадени и определени, защото важат за по-голяма част от случаите и хората. Едно от основните правила в любовта е, че след като веднъж сте се разделили с някого, то шансът отново да поискате това да се случи, е огромен.

Така че второто събиране не е нищо друго, освен чиста загуба на време и евентуално още по-наранени чувства. Разбира се, вторият шанс работи при някои двойки и то много успешно. Тези двойки обаче съумяват да се поучат от грешките си и са готови да работят за бъдещето на връзката си.

По-голяма част от хората обаче само си мислят, че са готови на безброй компромиси в името на любовта – което е и причина за бързия провал на „подновената връзка“. Освен ако не чувствате, че губите мъжа на живота си или принца на белия кон, по-добре изобщо не си правете труда да давате втори шанс. Това не е във ваш интерес, ето защо:

1. Въпреки че може да ви изглежда добра идея да правите секс с бившия си – това може би е последното нещо, от което реално имате нужда.

Сексът с човек, към когото продължавате да изпитвате някакви чувства (защото те не могат да се изпарят за толкова кратко време) е емоционален момент, който тотално може да замъгли вашето съзнание. Най-вероятно всичко ще бъде чудесно и вие ще започнете да се сещате само за хубавите моменти, забравяйки реално хилядите причини, които са ви накарали да се разделите с този човек. По-добре останете наясно със себе си и се въздържайте от сексуални контакти с бившия си приятел.

2. Вие се нуждаете от време „да дишате“ и да се върнете в собствената си кожа.

Ако сте били дълго време с някого, най-вероятно имате нужда от време да опознаете себе си – новият човек, в когото сте се превърнали без изобщо да осъзнавате. За да се разделите с половинката си, явно има нещо, което не ви допада и за да бъдете максимално честни към себе си, не трябва да пренебрегвате недостатъците на бившия си за сметка на вашата собствена личност. Използвайте раздялата и изследвайте себе си – имате пълната свобода да го направите сега, след като никой не ви спира от нищо и след като вече няма с кого да се съобразявате.

Останалите причини прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: връзкафлиртсекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала,Боре, тоя път ми ареса :))) А къде се загубиха Малкия на 17 и двете женени ***, студента Стефчо и разбира се Марио, народния водач? :)
5
2
 
6
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Каки и батковци оставете мелодрамите с лиричните снимки тук и да си дойдем на думата под мото БГ-Реале.Един единствен път направих грешка да поканя при мен да живее булка на 30 години(зодия Везни)с която се запознах в нета и да повторя няма как да стане..мъжко дупе един път се пляка.За какво иде реч...тя умна-интелигентна има виШе(аз средно)но ИНТРИГАНТКА милата и иска да ми се налага...интригите ги плете с МАМА по Скайпа като лаптопа не и слиза от ръцете.Това да сготви-пере-забрави.3 мес.и АЙ
4
7
 
2
 
! Отговори
das man преди 9 години
ако вече има дете,мъжа трябва да е склонен на компромис,дори и да му е изневерила жена му,заради детето може да се прости веднъж или два пъти
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои правят компромиси.Защото много Обичат,човека до себе си.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нормално бивш,бивша да се върне към вас след 10 години.Когато толкова неща са се случили.Може да ви развали съществуваща връзка,новото семейство.Значи той бил с 10 години с тази онази и вече е сам, и къде,къде при бившата.За десет години може да имаш още две семейства,връзки.Така не става.Защо,първите месеци,година две от раздялата не се постарал да си върне Жената?Не става така.
1
1
 
9
 
! Отговори
Зависи преди 9 години
Човек не се променя, но много хора си взимат поука от нещата, които са им се случили и, ако държат на някого, стават по-толерантни спрямо него.Затова мисля, че вторият шанс има смисъл, ако бившият партньор държи на вас и е решил да коригира някои страни от поведението си спрямо вас, за да ви спечели отново и да ви задържи при себе си. Точно това трябва да се прецени - дали си е направил изводи и е готов на компромиси или иска да ви омае, та само вие да направите компромис, какъвто му е удобен.