Публично бичуваха жена в Афганистан заради извънбрачна връзка

Тя получила и наказание шест месеца затвор
1 окт 2024 07:55, Елка Василева
87
Публично бичуваха жена в Афганистан заради извънбрачна връзка
Снимка: архив, БГНЕС

Съд в афганистанската провинция Фаряб постанови публично бичуване с камшик на жена, която е имала извънбрачна връзка и е избягала от дома си, предаде ДПА, позовавайки се на изявление на Върховния съд на талибаните в Афганистан.

В текста се посочва, че жената е получила наказание от 30 удара с камшик и шест месеца затвор.

В Афганистан всяка сексуална връзка извън брака е незаконна. Момичетата, които бягат от дома си, в повечето случаи се сблъскват с тежки наказания от страна на семейството.

В отделен случай през уикенда двама души в южната провинция Кандахар бяха публично бичувани с камшик за содомия, съобщи съдът. И двамата са получили по 30 удара с камшик и присъди от по една година лишаване от свобода.

След като талибаните се върнаха на власт в Афганистан, отново бяха въведени физически наказания, включително екзекуции и публично бичуване, за извършването на престъпления като убийство, грабеж и прелюбодейство.

ООН разкритикува използването на подобни наказания от страната на талибаните, заявявайки, че те нарушават Конвенцията на ООН против изтезанията, и призова за прекратяване на тази практика. Талибаните отхвърлиха критиките, като заявиха, че тази форма на наказание е в съответствие със законите на страната и е необходима за гарантиране на сигурността и безопасността на гражданите, отбелязва ДПА.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от ЕС
Какво наистина би означавала победа на Тръмп за Европа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Н-р 63, те може да са незаконни но от там да кажем хайде с камшиците е крайно втрещяващо!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"България има нужда от истински мъже като талибаните, да сложат малко ред сред разхайтените българки - пушачки и наркоманки." --- България има нужда от истински жени, да сложат малко ред сред разхайтените българи - пияници и мързеливци.
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"България има нужда от истински мъже като талибаните, да сложат малко ред сред разхайтените българки - пушачки и наркоманки." --- България има нужда от истински жени, да сложат малко ред сред разхайтените българки - пияници и мързеливци.
66
0
 
1
 
! Отговори
До 62 преди 3 дни
Потърси книгата на проф. Петър Константинов "История на България с някои премълчавани досега исторически факти. 681-2001 г." За съжаление този автор вече не е сред живите. Останаха редовно поитически-пребоядисващите се хрантутници от БАН, които се въртят като слънчогледи към силните на деня и правят такива "изводи", че да им се харесат.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На Русия другарчетата
64
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 дни
В началото на демокрацията когато цензурата все още не беше на пиедестал, в нета съм гледал кадри с убийства на хора, включително на обезглавяването на нашите шофьори в Ирак. Тогава имаше и видео как една жена е заровена в земята до шията, само главата и се показва, около нея в кръг застанли 30-40 мъже и около тях купчини камъни. Мъжете изчакаха знак от някакъв и започнаха да хвърлят по нея. Жената умря докато снимаха. Хвърлящите не са животни, това са опасни биологични отпадъци
63
1
 
4
 
! Отговори
Теди преди 3 дни
В ЦЯЛ СВЯТ ИЗВЪНБРАЧНИТЕ ВРЪЗКИ И ДЕЦА СА НЕЗАКОННИ ТАКА, ЧЕ
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Държавата им била 1000 години по древна от България? Случайно да си чувал, че е имало 6 /шест/ поредно съществували български империи преди кан Аспарух да дойде на Балканите?" - Ни в училище, ни в университета. Завърших 97-***, когато вае още се учеше.
61
2
 
15
 
! Отговори
Мда преди 3 дни
Ислямът води до примитивизъм, агресия, изродщини и първични животински инстинкти. Най- бързият начин да превърнеш човек в животно.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хубаво би било да пуснете и материал, че преди десетина дена в Ирак, който САЩ (и България) "демократизираха", т.е. нахлуха с войска, включително химическа, са приели, парламентът им е приел единодушно закон, позволяващ бракове на 9-годишни момичета. Добре е също да се припомни коя държава е колонизирала Афганистан,(преди натовската окупация) за да е по-ясно какво е да си под нейно "ръководство", какви резултати се постигат.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Законът им, освен, че е несправедлив, защото наказва единствено жената, показва също, че според талибаните жената е по-умна. Защото по-умният е този, който трябва да спре нередностите.И по принцип и извънбрачните връзки,и содомията все са извън морала на което и да е развито общество. Каква трябва да е борбата с тях, е сложен въпрос, но е практически доказано, че умствено изостаналите са с много ранно полово развитие, от една страна,от друга,половият контакт се приема като демонстрация на власт.
58
5
 
4
 
! Отговори
Една българка преди 3 дни
До 36 Кумчо Вълчо - Като не можеш да си сдържаш нагона ти си стой у вас покрит с чаршаф. Защо заради твоите мераци жените трябва да се обличат по твой вкус и предпочитания?
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тези изро-ди, които са я пуснали тази статия да ходят да си търсят жени в Авганистан. Ние тук сме си добре! Не ни трябва да ни насаждат тази диващина!!
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 43 - Виж по-долу какво е писал 41 - и мъжете там ядат бой за прелюбодейство. Ако и у нас въведат такъв закон, ще остане ли ненапердашен мъж?
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Де да знам /50/ Държавата им била 1000 години по древна от България? Случайно да си чувал, че е имало 6 /шест/ поредно съществували български империи преди кан Аспарух да дойде на Балканите?
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Добре, че не са я убили с камъни. Не знам само как ще понесе 30 удара с камшик. дано не са прекалено силни и да не са на голо.
53
3
 
13
 
! Отговори
Простаци талибани преди 3 дни
Лека нощ!! Дано да не видите никога жена!!
52
2
 
8
 
! Отговори
Лупи преди 3 дни
Хм, не ги ли убиваха с камъни за такова провинение!? Ех, на къде отива света, даже талибаните нещо са смекчили законите напоследък.
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Копейките много се кефят на Афганистан! Не че могат да изкарат и три дни там, ама карай!
50
9
 
6
 
! Отговори
Де да знам преди 3 дни
Бе талибани, бе диваци, бе това-онова ама държавата им е с повече от хиляда години по древна от България и практически никога, ама НИКОГА не са били под робство. В конкретиката - бе разведи се, бе палувай си колкото искаш, но да унижаваш мъжа и фамилията му си е шафрантийство.