Брюксел подготвя наказание за Фицо

Словакия е обвинена в “подкопаване на демократичните норми”
10 сеп 2024 08:23, Петър Бойчев
36
Брюксел подготвя наказание за Фицо
Снимка БГНЕС

Европейският съюз работи по предложение за наказание на Словакия за “подкопаване на демократичните норми”, което може да доведе до спиране на средствата за Братислава от фондовете на Общността, съобщава агенция “Блумбърг”.

Европейската комисия се е подготвила да започне процедура за търсене на отговорност от Братислава във връзка с решението на премиера Роберт Фицо да премахне специализираната прокуратура, която наблюдаваше случаи на корупция, включващи средства от ЕС. Процесът е на ранен етап и изисква одобрението на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Над 80% от публичните инвестиции в Словакия се финансират от фондовете на ЕС. Всички потенциални проблеми с финансирането могат да бъдат сериозен удар за страната-членка на ЕС и еврозоната, която вече е изправена пред проблеми поради големи финансови дефицити.

В същото време словашкият премиер Роберт Фицо, който беше тежко ранен при стрелба по-рано тази година, предупреди, че е възможно да има нов опит за покушение, предаде ДПА.

“Убеден съм на 100%, че ще има още един опит за убийство на наш представител, ако опозицията и някои медии не спрат с това, което правят”, казва Фицо. По думите му либералната опозиция създава агресивен климат и демонизира управляващите, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: брюкселнаказаниефицо
Още от Свят
Слонове сгазиха до смърт бременна жена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
43
 
! Отговори
Словашкият премиер преди 1 седмица
Роберт Фицо каза, че в Украйна воюват нацистки войски, но западната тусовка се прави, че не забелязва този факт. Затова Брюксел подготвя наказание.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не могат да разбият Австро-Унгария!
9
33
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Аз съм активен член на движението "Руски хомосексуалисти за по-добър живот на другаря Вова"!Наш лидер е Владиммир Владимирович -гейчек по прякор блатното бункерно джудже от Кремль!
8
5
 
36
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
А кога ЕС ще разследва строежа на собствения си парламентарен комплекс в Страсбург? 1 милиард евро тогавашни пари бяха раздадени на приятелски фирми и дружества абсолщтно непрозрачно и в разрез в собствените ЕС правила. ЕС е гнездо на корупция. Факт.
7
2
 
23
 
! Отговори
до 8 преди 1 седмица
Пак започваме и завършваме деня с ЩЕ и АКО
6
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако Унгария излезе от тая диктатура ЕС ще ги последва Словакия Словения и най вероятно Чехия и Португалия Което ще е катастрофално за Брюксел тази ислямска Клоака
5
3
 
36
 
! Отговори
Отец Иван преди 1 седмица
Показателно е с какво раболепие и лицемерни усмивчици ,наобиколилите ги амеби се държат угоднически ! характерно за цялата па.п.лач назначена в Брюксел. Тази па.п.лач получава баснословни заплати , за да решава какво да яде бедния българин, гладния , бездомния , работника с минималната заплата, пенсионера с 270 евро пенсия !!!! Анатема !
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако имаше корупция, щеше да е сложил свои хора и водачите на опозицията да бъдат разследвани.
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дpeмe мy нa БPИKC-a...
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А за фашиста от дясно на него?
1
5
 
45
 
! Отговори
Редуцир преди 1 седмица
Това означава, че словаки имат пълно право да организират SLOVEXIT и хич да не с съобразяват със драконовите заплахи и наредби на еврекомисарите