При победа: Тръмп погва колежите за антисемитизъм

Университети могат да изгубят акредитацията си
13
При победа: Тръмп погва колежите за антисемитизъм
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът на Републиканската партия за президентските избори в САЩ Доналд Тръмп каза днес пред дарители евреи, че американски университети ще изгубят акредитацията си и федералната подкрепа заради, по думите му, "антисемитска пропаганда", ако бъде избран за президент, предаде Ройтерс.

"Колежите ще трябва да спрат с антисемитската пропаганда или ще изгубят акредитацията си и федералната подкрепа", заяви Тръмп, разговаряйки по видеоконферентна връзка със събрание от повече от 1000 дарители от редиците на "Републиканската еврейска коалиция" в Лас Вегас.

Студентски протести обхванаха университетски кампуси в САЩ през пролетта, като демонстрантите осъдиха военната операция на Израел в ивицата Газа и поискаха от властите да спрат да работят с компании, подкрепящи еврейската държава.

Републиканци заявиха, че протестите показват, че някои демократи са антисемити, които подкрепят хаоса. Самите демонстранти отговориха, че властите несправедливо ги обвиняват в антисемитизъм.

Асоциацията на американските университети, която твърди, че представлява близо 69 водещи американски висши училища, засега не е отговорила на запитванията на Ройтерс за коментар по темата.

В САЩ федералното правителство не акредитира пряко университетите, но играе роля в надзора за предимно частните организации, които дават акредитация на колежите, посочва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: антисемитизъмТръмп
Още от САЩ
Мъск става част от администрацията на Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 1 седмица
Прав е Тръмп защото всички антисемити като нацисти, комунисти, ислямисти и др. терористи -геноцидни военно-престъпници срещу човечеството са безбожни корумпирани управлявани от дявола злодеи - лъжци, клеветници, грабители и масови убийци, а ислямските джихадисти са най-лошите напълно продали се на дявола за ООН подкупи сексуални извратеняци садистични безчовечни чудовища инфилтрирани и в САЩ начело с Обама лъжедемократи внедрил терористи и университети подкупени протестиращи джихадисти за съд.
12
1
 
0
 
! Отговори
В друго преди 1 седмица
изявление казва, че ако Харис победи с Израел е свършено. Жалко за държавата, той със сигурност ще загуби.
11
2
 
2
 
! Отговори
Гяволщини преди 1 седмица
Анкъл Тръмпи се пробва да е гявол, но дава ли си сметка, че по гяволщина все още никой не е успял да надмине тези дарители, с които се е опитал да флиртува? Може да бъде сигурен, че ако Моше е дошъл при него като дарител, то братът на Моше със сигурност вече се е представил като дарител на другия кандидат (кандидатка) за президентския пост. Защото Моше и брат му развиват общ бизнес, така че който и да стане президент, те все да са си добре. Оле!
10
1
 
3
 
! Отговори
@ преди 1 седмица
До АнонименЕстествено, че ще спре. Признава територията за Израелски и арабите да си мамата от там и край на войната
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами какво очаквате от хазарската ***
8
1
 
5
 
! Отговори
Щo e aнтuceмuтuзъм? преди 1 седмица
Heka ga ce нanoмнu нa тpoлoвeтe ceмnлu, чa ceмuтu ca kakтo eвpeuтe, тaka u apaбuтe, eтuonцuтe, тa u rъpцuтe, чuйтo opuruнaл ca gaнaйцuтe...
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А русофилчета! Този бил от вашите
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Tук Тръмп е прав - анти-семитизма трябва да бъде смазан, дори и с репресии и физическа сила! Нашите копейки уж подкрепят Тръмп, а в същото време са отявлени анти-семити, мразят евреите, и се кланят на арабелите в Близкия изток
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма по-голям *** от Тръмп,доказан престъпник,мегаломан и нарцис...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
защитава собственото си семейство, зетът му е евреин, дъщеря ми прие юдаизма и си смени името на Яел
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че то и палестинците са семити.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя ще обещае и че ще обърне въренето на планетата
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да каже дали ще спре войната в Газа по-добре :)