Халкидики на прицел заради заключени шезлонги

Държавни органи проверяват плажовете
25 авг 2024 14:05, Петър Бойчев
11
Халкидики на прицел заради заключени шезлонги
Снимка Труд

Халкидики, известен с красивите си плажове, е изправен пред нов и обезпокоителен феномен, сигнализират гръцки медии. След оплакванията за превземането на плажните барове с шезлонги и чадъри и борбата за освобождаването им от "Движението на хавлиите", сега нови ситуации тревожат жителите и посетителите, пише Труд.

Става дума за „резервиране” на място на плажа чрез връзване с вериги на лични вещи, столове, шезлонги и други, което е забранено и се наказва с глоба. Феноменът на „окованите“ шезлонги по бреговете от плажуващи придобива неконтролируеми размери на много плажове в Халкидики и други райони в Северна Гърция.

Според постъпилите сигнали, тези гледки приличат повече на кръчма, отколкото на обществено пространство, тъй като "запазените" места остават заети 24 часа в денонощието.

Превземането на общественото пространство по този начин влошава преживяването за всички, засилвайки вече съществуващите проблеми с прекомерната експлоатация на плажовете.

След получени сигнали гръцката държава подема мащабна акция за проверка на постъпилите сигнали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Свят
Шефът на Пентагона потвърди ангажимента на САЩ към отбраната на Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Пепа Бойчева преди 2 седмици
Ейййй,побългарихме ги гърчулята :) :) :)
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На плажа в Лозенец е абсолютно същото. На свободната зона забити огромни чадъри, овързани шезлонги и какво ли не. Бай *** хем иска всички удобства, хем до не плаща. И всички други хора трябва някак да си понаместят около тях.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези се българизират, жалко
5
0
 
6
 
! Отговори
0809 преди 2 седмици
Do 1. Така е там. Бях преди месец на Паралия. Пълно със сърби и румънци. Вечер оживено, но места навсякъде има, защото кръчмите са повече от туристите. И е голяма евтиния.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 2 : Аз съм си платил достатъчно висока цена за къща в близост до свободна зона, защото не всеки го кефи гъзарията да се пльосне цял ден на шезлог с 2 фрапета и хладилна чанта, а на главата му дискотека. Мога да изляза и три пъти до плажа ако реша и да обядвам където реша. Ти си стой на културния бийч бар и пий си фрапето, мисли си за хубавия живот. Явно само това си видял от Гърция . :)
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да, има ги тези местни, които си държат цяло лято заключен инвентара на свободните зони на плажа и не само на Халкидики. Даже имаше и гърци, които влизаха с пикапите си за си донесат инветара и закъсваха. На другия ден дойде трактор от общината да го измъква , не знам дали е имал глоба както при нас. Освен това редовно си остават ***. За една седмица видях само българи, които им разчиствахме мръсотията.
2
8
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
За съжаление заради селянията с хладилните чанти, чантите сандвичи, салами, луканки и подобни, гърците въведоха задължителната консумация. Сага същите пак с хавлии, вериги и катинари. Накрая ще се видят табели по плажовете "Забранено за българи"!
1
7
 
27
 
! Отговори
Общ работник преди 2 седмици
Голям ви е зора да хейтите по всичко идващо от морския туризъм в Гърция. Ама няма кой да ви се върже. Вчера се върнахме. Всичко си е същото - кристални води, обширни сводни зони, бийч барове с каквото ви душа иска, безплатен паркинг за автомобила, вкусна храна, кеф ти от магазина, кеф ти на ресторант, учтиви и приветливи домакини и маслини, много маслини. Общо взето всичко, от което имаме нужда за една почивка и което НЕ се предоставя на нашето море по известни на всички ни причини.