Освободиха заложниците от Ростов

Похитителите са убити, съобщи затворническата служба на Русия
16 юни 2024 13:30, Красимир Ангелов
51
Освободиха заложниците от Ростов
Снимка: БГНЕС

Заложниците в следствен изолатор в руската Ростовска област в южната част на страната бяха освободени невредими, а техните похитители бяха убити, след като специални сили щурмуваха обекта, съобщи руската новинарска агенция Интерфакс, като се позова на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
На кадри, публикувани в руски канали в "Телеграм", се чува интензивна стрелба с автоматично оръжие.

"Престъпниците бяха ликвидирани", се казва в изявление на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, цитирано от агенция Интерфакс.

"Служителите, които са били държани като заложници, са освободени. Те не са пострадали", добавя затворническата служба.

Както е известно, по-рано днес руските власти съобщиха, че обвиняеми в следствен изолатор в Ростовска област са взели за заложници двама служители на реда. Според канал в "Телеграм" мъжете били поддръжници на терористичната организация "Ислямска държава".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спомням си едни театър, където най-добрите им служби умъртвиха с газ 150-200 невинни граждани, а терористите застреляни докато спяха, да не проговорат все пак. Като онези 300-400 в Беслан.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми отказали да ходят на фронта во имя Путину. Другото е инсценировка.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По снимките на похитителите чиито "ислямски" бради дълги над 15-20 см доказват че убитите най малко 6-7 години не са се били бръснали. А това от самосебе си показва някакси нещо като ортодоксност на мюсулманската им мохамедност
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Убили малко свои хора, какво толкова. Не им е за пръв път.
34
6
 
6
 
! Отговори
ПР акция преди 1 седмица
Нещо нагласена работа ми се вижда .Тия затворници терористи брадати със знамена на ИИ с ленти с емблеми на главите -голяма сценка като от нискобюджетен холивудски филм, а колко са мъртви не се знае .Може да са ги обръснали и да са им платили хронорара и аре чао.
33
8
 
4
 
! Отговори
История даге преди 1 седмица
Да сте чували арестувани в САЩ да вземат заложници. Нема как да стане.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия " преговори" с Терористи НЕ ВОДИ!-:) Куршум в челото и до там!-:)
31
8
 
22
 
! Отговори
Напомняне преди 1 седмица
Тези терористи нима не знаят, че руснаци с терористи не преговарят? Това не са мазните еврогейчета на Запада , или краварите, където започват едни дълги разговори, и после- въй, защо стана така.
30
2
 
3
 
! Отговори
хурков преди 1 седмица
До kir40 Мутето ти се интересува ????
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 20- 24 - Всички видяхме какво стана. И? Навсякъде по света се избиват цивилни без проблем. Не можеш да предпазиш всички за съжаление. Гледай клипове от тренировки на различни спец части и на българските такива и ще разбереш защо се твърди че нашите са на години назад в подготовката. Верно имаме 1-2 подразделения с по-добра подготовка но имат много малък боен опит. Ама щом е руско трябва да се отрича.
28
23
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 1 седмица
Терористи се бият с терористи, безспорен факт.
27
3
 
8
 
! Отговори
до 28 памет няма преди 1 седмица
Всички големи помещения са силно уязвими.Сега повече от преди. Защото масово се строи с материали, които при горене изпускат отрови. И в Б-я, и където и да е по света, дали ще е склад или обществена сграда.всико е изключително уязвимо.Преди много години, през соца в нашия град се запали обществено здание, сграда от началото на ХХ век, но основно ремонтирана и с облицовка, тип ламперия по коридорите. Точно тя отрови 18 младеи,След това ЗАБРАНИХА лампериите във ВСИЧКИ у-ща и градини. До санирането
26
3
 
11
 
! Отговори
още инфо преди 1 седмица
Терористите са изполвали канала "Телеграм" за връзка. Каналът е бил блокиран за кратко в този район. А цялата опрерация е продължила 3 минути.
25
9
 
14
 
! Отговори
да преди 1 седмица
толкоз! убиваш на място, за какъв са ти пленници! същото и с укрофашистите!
24
17
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 1 седмица
Какво ниво бе, ***? Ти видя ли какво стана в концертната зала - 4 чалмосани без ден военна подготовка изтрепаха 140 чебурашки на 5 минути разстояние от сградата на ФСБ.
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия не преговаря с терористи. Факт!
22
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С терористи не се преговаря................те се унищожават!!!!
21
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези терористи да не би да са като онези от Crocus City Hall в Питер? Със снайпер ли са ги трепали, че заложниците не са пострадали при интензивна стрелба с автоматично оръжие? Или пак театрална постановка? Сега остава да кажат, че са били укронацисти и ще имаме happy end.
20
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди няколко дни тук ни съобщиха за ранени служители на нашето НСО по време на тренировка. В 11:00 днес научихме, че в СИЗО в Ростов на Дон, въоръжени с ножове затворници-джихадисти са взели двама заложници, удържат ги в дежурната част и искат транспорт, пари, освобождаване. Буквално след 1/2 час стана ясно, че заложниците са освободени, а терористите са ликвидирани от руския спецназ. Сравнявате ли нивото? Още повече, че едното е тренировка, а другото - реални бойни условия.
19
22
 
11
 
! Отговори
kir40 преди 1 седмица
Кво ни интересуват тия убитаци