ћощен гн€в в »зраел заради признаването на ѕалестина, отзовават посланици

»спани€, »рланди€ и Ќорвеги€ вече об€виха решението си
22 май 2024 15:15, ѕетър Ѕойчев
334
ћощен гн€в в »зраел заради признаването на ѕалестина, отзовават посланици
—нимка Ѕ√Ќ≈—

"ƒнес изпращам остро послание към »рланди€ и Ќорвеги€: »зраел н€ма да приеме случващото се с мълчание". “ова об€ви външни€т министър »зраел  ац, след като стана €сно, че »спани€, »рланди€ и Ќорвеги€ ще призна€т палестинската държава.

»зраел реагира мигновено и отзова своите посланици.

Ћидерът на »рланди€ за€ви, че неговата страна ще признае ѕалестина за независима държава, но не уточни точната дата. ѕремиерите на Ќорвеги€ и »спани€ посочиха, че техните страни ще предприемат тази стъпка на 28 май.

Ќорвежки€т министър-председател …онас √ахр —тор направи из€влението в ќсло, испански€т министър-председател ѕедро —анчес - в ћадрид, а ирландски€т министър-председател —аймън ’арис - в ƒъблин.

»зраел веднага об€ви, че отзовава своите пратеници в »рланди€ и Ќорвеги€ за "спешни консултации", предаде ј‘ѕ.

"ƒнес изпращам остро послание към »рланди€ и Ќорвеги€: »зраел н€ма да приеме случващото се с мълчание", за€ви външни€т министър »зраел  ац, като добави, че планира да отзове и посланика в »спани€.

ѕо-рано израелското външно министерство публикува видеопослание, адресирано до »рланди€, в социалната мрежа X. ¬ него е отправено предупреждение към ƒъблин: "ѕризнаването на палестинска държава рискува да ви превърне в пионка в ръцете на »ран и ’амас. “ози ход само ще подхрани екстремизма и нестабилността.“

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


334
ќще от –уси€
Ќе тр€бва ли да се гордее: »ма ли връзка култът към —талин в √рузи€ с размириците в страната?
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
266
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќе разбирам защо Ѕългарите рон€т сълзи за палестински€ башибозук дето коли жени и деца а след това се скриха като най-долни страхливци зад собствените си жени и деца. Ќе се лъжете, че тези са добрите. Ѕашибозука освен да коли и изнасилва жени и деца друго не може и не знае.
265
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо ƒържава 276 ѕалестинците а и всички околни арабели не признават »зраел и според т€х такава дъжава не тр€бва да съществува. ѕалестинска държава може да има само с признаване на »зраел и правото му да същестува от арабухите. Ќе знам в ко€ детска приказка живееш в ко€то араби и еврей ще си стиснат ръцете и ще заживе€т щастиливо в братсво. »зраел не е водил нито една нападателна война, всички войни са след арабски атаки цел€щи тоталното унищожение на »зраел. Ќищо не е черно б€ло и наивно.
264
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
√аза е изолирана от света със високи стени! 24 часа контрол от израелската арми€. ѕосто€нни акции и терор ! “ова в продължение на години ! ¬сички сме хора и заслужаваме да живеем свободно.
263
1
 
3
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 3 седмици
ћол€! ¬ашето мнение за това,че не »зраел,а ≈гипет преустанови доставките на храна и други помощи за –афах и √аза като ц€ло!!! » мнението ¬и за последната гадост на иранците,които заплашиха с тотално унищожение ƒържавата »зраел.
262
0
 
3
 
! ќтговори
ќбективно преди 3 седмици
до 272 » Ѕългари€ не е признала ѕалестина за държава - в гол€ма грешка си, Ѕългари€ е признала ѕалестина още през 1988 г, посолството на ѕалестина в Ѕългари€ е на бул. ƒжеймс Ѕаучер 22 в —офи€
261
3
 
5
 
! ќтговори
’ј-’ј-’ј-’јјјјјјјјј преди 3 седмици
»зраел е ƒържава - ƒжжуудже......’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј, ’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј, ’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј
260
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«а непросветените по долу Ѕългари€ също е признала ѕалестина,стига сте угодничили на н€кого
259
3
 
7
 
! ќтговори
ќх бе хора преди 3 седмици
»зраел напада √аза, да € окупира, защото Ќетан€ху е дал на н€колко компании концесии да добиват газ от залежите по западни€ бр€г. ¬сичките нападени€ б€ха дирижиран фарс от ћосад, за да има извинение да избие хората, да намести евреи там и да пусне компаниите да си чегъртат.
258
4
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо 270 обективно . » Ѕългари€ не е признала ѕалестина за държава .
257
0
 
0
 
! ќтговори
ћнение преди 3 седмици
—лед като има  осово, може да има и ѕалестина. јз съм против съществуването на федерални затвори като –уси€, —јў, ћексико, Ѕразили€, јвстрали€, дон€къде ‘–√. ƒайте им свобода на хората вкъщи, ме им давайте свобода на ****ната си.
256
0
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ѕългари€ е признала ѕалестина още през далечната 1988-*** година.“ези да с едно 30-40 години по-назад от нас хаха.ƒаже на ≈вровизи€та чак сега имитират јзис от ранните му години.—лед 30-40 г. ще им писне от такива розови какадута както на нас ни писна.
255
8
 
18
 
! ќтговори
stop преди 3 седмици
—тига с то€ антисемитизъм..............прекал€вате....................който не е съгласен »зраел да сравни ивицата √аза със зем€та.............бил антисемит................то€ Ќетан€ху подмина ’итлер.............м€стото му е в затвора...................прави са от съда в ’ага!!!
254
6
 
19
 
! ќтговори
ƒържава преди 3 седмици
ѕалестина тр€бва да има....................да си раздел€т територи€та евреи и араби............»зраел тр€бва да отстъпи...............или алчните евреи искат ц€лата територи€ на »зраел за себе си и да продължат да бомб€т палестински деца и жени???
253
6
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
÷€л св€т е признал ѕалестина и то много отдавна. »зраел се държи жив от точно една държава. “ази държава е отговорна за тези 35 000 убити в ѕалестина.
252
9
 
13
 
! ќтговори
 рай преди 3 седмици
»маме шанс поне веднъж да сме първи. ѕросто тр€бва да се откажем от признаването на »зраел. ўе ни последват много.
251
10
 
12
 
! ќтговори
Libre comme air преди 3 седмици
≈вреите не командват светаа!!!Ѕраво на »рланди€...»спани€ и Ќорвеги€!!!
250
5
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
¬тора добра новина за та€ седмица,вече тр€бва да свикват"богоизбраните"стига с това лицемерие и то€ непрестанен рев,че винаги са онеправдани и всички са им длъжни за нещо!
249
6
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕовече прилича на немощен мисирешки гн€в. —амо »спани€ е 5 пъти повече население и евреите са ги гонили от »спани€ още по времето на инквизици€та и са отишли да стават роби доброволно на турците.
248
2
 
4
 
! ќтговори
ѕј–јЌќ–ћјЋЌ» я¬Ћ≈Ќ»я преди 3 седмици
јЌ√Ћ»„јЌ»ЌЏ“ музикален експериментатор »√» ѕќѕ въведе от —≈¬≈–Ќј ћј ≈ƒќЌ»яЌови€т —ветовен –ед с двойката некадърен слугинаж бошн€ка мюсюлманин ≈мир  остурица и —Џ–Ѕ»ЌЏ“ √оран Ѕрегович а чрез ј–»«ќЌ— ј ћ≈„“ј назначи Ѕил  линтън от щата јризона..............Ќо с албума си:"÷≈«ј– Ќј —јў"(јмерикън —ийзър) считам че »√» ѕќѕ окончателно ѕ–≈ јЋ» с политическите безобрази€ защото когато е »ћјЋќ –»ћ— ј »ћѕ≈–»я още ≈ ЌяћјЋќ Ќ» ј Џ¬  ќЌ“»Ќ≈Ќ“ ≈¬–ќѕј които даже е  –Џ—“≈Ќ — »«÷яЋќ √–Џ÷ ќ“ќ »ћ≈ ≈¬–ќѕј
247
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо “айни ћного, » вас са ви зомбирали, като украинските фашисти! —ъжал€вам, че го казвам, но всичко което си написал, са глупости!