Си: Китай ще бъде винаги добър приятел на Русия

Натрупахме солиден опит, каза Путин
16 май 2024 08:55, Петър Бойчев
93
Си: Китай ще бъде винаги добър приятел на Русия
Снимка БГНЕС

Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно и трябва да бъдат съхранявани и от двете страни, заяви днес китайският лидер Си Цзинпин на среща в Пекин с руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на китайски държавни медии, предава БТА.

Китай винаги ще бъде добър съсед, приятел и партньор на Русия, каза Си Цзинпин, цитиран от китайската държавна телевизия.

Китай е готов да си сътрудничи с Русия в името на развитието и обновлението на двете страни, както и за постигането на справедливост в света, изтъкна китайският президент.

Москва и Пекин натрупаха солиден опит на практическо сътрудничество помежду си, заяви Владимир Путин на Си Цзинпин в Пекин, предадоха днес руски новинарски агенции.

Сътрудничеството между Русия и Китай не е насочено срещу някоя друга сила и е стабилизиращ фактор за света, каза още руският президент, цитиран от новинарската агенция РИА Новости.

Си Цзинпин посрещна днес Владимир Путин, който започна своето двудневно посещение в Китай, предаде Асошиейтед прес.

Путин пристига в Китай в момент, в който руските сили предприеха нова офанзива в Украйна, като посещението му в Пекин подчертава близките отношения между него и китайския лидер.

Путин бе посрещнат от Си Цзинпин с военни почести в Дома на народните събрания в Пекин.

Си поздрави Путин за избирането му за пети мандат като президент на Русия и обърна внимание на факта, че Москва и Пекин отбелязват 75 години от установяването на дипломатически отношения между бившия Съветски съюз и Китайската народна република.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: КитайсиРусияпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 55. Западът ни е дал компютри, телефони и какво ли не, а Русия ни е дала свободата. Ти нея защо я плюеш?
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До пуко 58. Аз не съм видял как крадат телевизори и тоалетни и как убиват невинни хора. А ти това видя ли го или някой добър чичко ти го разказа?
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонимеН 53. Ти от ТЕРОРУСКАТА ИМПЕРИЯ ли пишеш, приятелю, че си толкова наясно с нещата там? И ако те продават златото си, ние нашето какво го правим?
52
10
 
5
 
! Отговори
пуко преди 3 месеца
До АнонименКрадци и убийци живеят във великата россия,виж как крадат телевизори и даже тоалетни и убиват невинни в Украйна.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Повечето от написаните коментари тук се опитват да налагат омраза и разделение, (може би нарочно по ред причини), което е непродуктивно и грешно. Аспарух го е казал (във филма): "Нека да търгуваме, вместо да воюваме" Толкова е мъдро и показва правилния път и начин не само на България.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този си проси мита на всичко:)
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
на Изток няма роби убийци така ли - Турция не уби 200 хиляди българи, 150 хиляди гърци и 1,7 милион арменци само през 20ти век и не знам колко милиона кюрди, ама западът ти е виновен, иначе ползваш западни достижения - компютри, телефони, и какво ли не , ама плюеш западът.
48
2
 
10
 
! Отговори
а бе,кикимори преди 3 месеца
А миналата година колко месеца прехваления ви ЕС остана без китайски коли,щото ония работеха за вътрешния си пазар!?Щото зависели от Европа,нали!?:)))
47
11
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
НЯКОГАШНАТА ВЕЛИКА ТЕРОРУСКА ИМПЕРИЯ СЕГА ОТ ДРУГАРЯ ПУТИН Е ДОКАРАНА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА И ТОТАЛНО ФИНАНСОВО СМАЧКВАНЕ КАТО ОТ МЕСЕЦИ СТАВА САМО ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ С ПО НАД 15 МИЛИАРДА ЕВРО ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ НА МЕСЕЦ ОТ ПРИХОДИТЕ В ТЕРОРУСКАТА КОЕТО ГИ КАРА ДА РАЗПРОДАВАТ ЗЛАТОТО НО И ТО ЩЕ СВЪРШИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА! ПОСЛЕ ПОЧВА МАСОВОТО РАЗПРОДАВАНЕ НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ!
46
1
 
3
 
! Отговори
до 49-ти преди 3 месеца
Комарницки е "Иво Инджев" сред карикатуристите.
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който има минимални познания по история , би трябвало да знае , че тези на запад са наследници на крадци и убийци!!! Всички роби , всички народи дето са унищожили, всички ресурси който са откраднали са ги направили богати!! Единствено със сила и манипулации ФАЩ и ЕС имат водеща роля в света! Но...света се променя :). Промените са нещо нормално - даже необходимо! Време си е , да се измести на изток световния ред!
44
2
 
13
 
! Отговори
Нека за момент преди 3 месеца
да анализираме логиката в мисленето на САЩ. Казват на Китай да си спрат развитието на икономиката, за да може САЩ да продължат да доминират, както технологично така и военно-политически. Или казано с по-прости думи, опитват се да задължат Китай да се самоубие, за да може САЩ да живее. С основание ги наричат "нагло-сакси" в РФ. Интересно защо обаче ЕС продължава да се самоубива в името на САЩ? Толкова ли се глупави тука, ние наши интереси нямаме ли? Като минимум да не се самоубиваме по команда!
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да забравя една карикатура на Комарницки, от посещението на Си Дзинпин в Москва миналат година - докато Путин драска там нещо по границата с Украйна, зад гърба му Си тегли една дебела линия източно от Урал
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
турция и русия с боклушки държави с бедно население, без нормален стандарт на живот, ама турците по-тъпппи и от *** даже, САЩ И ЕС покрй Студената война наляха много пара в тях, ама те с по-нисък стандарт от БГ , не го ли разбрахте, че такива сатрапски режими тип Ердоган, Путин, Алиев, Бердимухмедов, Нурсултан Назарбаев водят до бедност, мизерия и миграция в изброените
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бота го закараха за смяна на софтуера!
40
2
 
4
 
! Отговори
Един там преди 3 месеца
Вчерашния *** тръгнали да ни обясняват тук за Русия и Китай..Седнете и прочетете малко история, хванете някоя книга да прочетете..Личи ви че нищо не знаете и че сте много зелени! Скоро ще започнете да влизате в правият път не се притеснявайте..
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината и справедливостта ще тържествуват накрая. Така се радвам ,че ще мога да го видя! След толкова време терор от страна на запада и Америка , време е да си платят с лихвите , всички блага и ресурси , който са заграбили със сила!!!
38
3
 
11
 
! Отговори
До всички преди 3 месеца
Смешници , които плюят по Китай , 50% от вашите европейски коли са майд ин чайна , 99% от техниката ви във вашите домове също , мислите ли , че Китай ,зависи от Европа .Ако цялото производство на Китай за Европа и Сащ спре , да ще са в мизерия може би , а какво ще стане с нас ? Откъде перални , откъде печки , климатици , електроника за колите ....дори чесън и мартенички ? Кой ще гинправи , на каква цена ? Нямате грам акъл в тиквите си ! Айтелефона ви къде мислите че е направен или самсунга ви ?
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срещу петрол на половин цена!
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Китай 80 % от БВПто зависи от САЩ и ЕС, кат плюнката и пацулла Ердоган - 90 % от Бвпто му зависимо от САЩ и ЕС, 50 милиона гастербайтери в ЕС, пращат стотици милиарда в кенеффа тюркие, туристите 80 % от чуждите от ЕС, има и руснаци, къде си тръгнал да плюеш ЕС И САЩ ислямски сатрап