»лон ћъск обвини јвстрали€ в цензура

ѕремиерът на страната го нарече арогантен
23 апр 2024 22:22, »нна јнгелова
13
»лон ћъск обвини јвстрали€ в цензура
—нимка: ≈ѕј/Ѕ√Ќ≈—

Ќапрежение между милиардерът »лон ћъск и јвстрали€ заради заради опитите ѝ да забрани кадри в социалната мрежа "≈кс" от намушкването с нож в църква в —идни, предаде ƒѕј.

¬ понеделник вечерта австралийски€т съд издаде двудневно съдебно разпореждане да скрие за всички потребители по света видеоклипове от намушкването с нож, извършено на 15 април.

"Ќашето притеснение е, че ако на ¬—я ј държава е позволено да цензурира съдържание за ¬—»„ » държави, каквото е искането на австралийски€ комисар по електронна безопасност, тогава какво би попречило на една държава да контролира цели€ интернет.", написа ћъск в "≈кс“. "¬ече цензурирахме въпросното съдържание за јвстрали€, в очакване на съдебно обжалване, и то се съхран€ва само на сървъри в —јў", добави той.

јнтъни јлбанезе, премиер на јвстрали€, определи »лон ћъск като “арогантен милиардер”, който е над закона.

"ўе направим каквото е нужно, за да се справим с този арогантен милиардер, който си мисли, че е над закона, но и над благоприличието", каза още јлбанезе. "“ова, което комисар€т по електронна безопасност прави, е да си върши работата да защитава интересите на австралийците. ј иде€та, че н€кой би се обърнал към съда за правото да качва съдържание с насилие в социална мрежа, показва доколко г-н ћъск н€ма връзка с реалността", допълни јлбанезе и за€ви, че социалните медии тр€бва да нос€т социална отговорност със себе си. "√осподин ћъск не про€в€ва такава", каза той.

ѕо-рано "≈кс“ блокира публикациите в јвстрали€ в очакване на съдебно оспорване.

—порът между ћъск и јвстрали€ идва след като 16-годишен младеж беше обвинен в тероризъм. Ќа 15 април двама души б€ха ранени при предполагаемото намушкване с нож в јсирийска църква в ”ейкли, западно —идни. Ќападението в църквата стана дни след като шестима души б€ха убити, а десетки ранени, при нападение с нож в търговски център в —идни
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


13
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
10
0
 
0
 
! ќтговори
ўо е то меди€? преди 1 месец
“ова е едно на ръка, но не мога да разбера защо се опитвате да скриете, че »лон ћъск се е разбрал със —вещеника?!
9
0
 
3
 
! ќтговори
абе преди 1 месец
афстрали€ си е една тоталитарна комунистическа държава,където е забранено на ’ристи€ните да празнуват  оледа,за да не обид€т техните ***!!!!Ќовак го затвориха в хотел за н€колко дена за н€ква тъпааа карантина.афстралийски жители не б€ха допуснати да се върнат повече от една година!!!!това ако не е безумие,какво е???комунузъм ли?там е на много по-високо ниво.цензурата е безумна.
8
2
 
1
 
! ќтговори
“ози дали си в€рва преди 1 месец
 огато дойде време такива като този да ви казват дали да дишате или не, защото си мисл€т че парите са всичко и той може да нарежда кой какво да прави или не прави. “огава се замислете за смотаната тесла в гаража си продадена ви за 200 000 лева състо€ща се от един електромотор с малко медна намотка и два лагера, 10000 батерии зар€дни за фенерче направена за 20 000 лева. «а манипулациите на борсата с Ѕиткойна и други манипулации от негова страна. “а много добре си е јвстрали€ имат закони това е !!
7
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќолето тр€бва да осъди скапанната аборигенска псевдодържава!!!!!
6
6
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
„е ћъск н€ма връзка с реалността - Ќяћј! ‘акт. јвстралиецът го е описал много точно, браво на него!
5
4
 
0
 
! ќтговори
 омунист преди 1 месец
¬реден за човечеството криминал.
4
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕрав е ћъск, след като новините са като криминална хроника вместо новини, защо в неговата мрежа да не се постват тези новини, особено за посегателството върху свещенник. ≈ много ли е секретно де€нието на един пси-хар, който е дори непълнолетен и веро€тно н€ма да е осъден.
3
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јвстралийското комунистическо правителство иска да скрие че алауахбарин нападна безпричинно христи€нски свещеник. ѕонеже алауахбарите са защитен вид, за разлика от христи€ните. » понеже ћъск не иска да им угоди на авторитарните претенции, щели да го вкарат в затвора. —мешно, ама и страшно
2
7
 
8
 
! ќтговори
ƒааа преди 1 месец
ама то€ си е доказано изперкал,медицински.
1
6
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“из мен, тотално изперка!