Япония забранява износа на батерии за Русия

Санкциите ще влзат в сила от 17 април
5 апр 2024 21:20, Инна Ангелова
118
Япония забранява износа на батерии за Русия
Снимка: David от Pixabay

Министерството на търговията на Япония разшири обхвата за забрана за износ от Русия, която ще обхване още 164 промишлени изделия като литиево-йонни батерии, газови тръби и масла за автомобилни двигатели

Последното допълнение към списъка за контрол на износа на Япония като част от санкциите ѝ срещу действията на Москва в Украйна, който също така включва термостати, нитроцелулозни продукти и дървообработващи машини, ще влезе в сила на 17 април, съобщи министерството.

Забрана за внос на руски диаманти за неиндустриална употреба, мярка, обявена след като Япония и други държави от Групата на седемте се срещнаха виртуално с украинския президент Володимир Зеленски през декември, ще започне да действа на 10 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: ЯпонияизносРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Япония са поробени от ФАЩ през 2 Световна война и от тогава оттърване няма от Фашистката Американска ***.
84
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
ЗАЩО ДЖАПАНИЯ Е ПРОИЗВЕЛА НАЙ- ГОЛЕМИЯ ПИКАП В СВЕТА --"ТОЙОТА ТУНДРА " ---АМИ ЗАЩОТО ПОЛЗВА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ В ТУНДРАТА ЗА ДЪРВОДОБИВ И ЗАЛЕСЯВАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
83
3
 
8
 
! Отговори
Е и?!? преди 1 месец
Путин сигурно се е притеснил от краварската колония Джапейн и го е преместил в другия крачол! :)Бай дъ уей - Хирошима и Нагасаки някой с дръпнатите очички помни ли ги или...
82
4
 
7
 
! Отговори
IT пенсионер преди 1 месец
Гледах по тубата преди няколко години тестове на батерии, заряд, разряд, памет по напрежение, всички параметри. На първо място се оказаха някакви руски батерии, на второ Енергайзер а на трето Варта. Китайските и някакви други с йероглифи бяха на последните места. Тъй че руснаците ще си го преместят. Обаче японците може и да гризнат дръфцето с тоя ход, защото внасят много суровини ор Русия, уж санкции но пристанищата на Владивосток са задръстени от контейнеровози.
81
1
 
11
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Пишете Сащ забрани на "робите "си да изнасят за Русия!
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Япония като нищо ще получи и от руските красиви гъби.
79
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горките японци, сега ще видят те като спре вноса на качествени москвичи от Русия!
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Японските производители сигурно са много щастливи от това.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 81 Новината е, че не знаеш кои стоки са менте.
76
5
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Анонимен 73 Указа се че и война не могат да направят като хората. Две години тъпчат на място.Ако ВСВ е вървяла с такава скорост , руснаците още да не са стигнали до Берлин.
75
7
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 86 След красивите гъби Япония осъзнава къде е сила и разбират че е по добре да се държиш със силния , че като бият слабия , ще бият и теб.Разбра ли ? Няма да повтарям.Хи,хи...
74
8
 
7
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Нали знаете че Путин и неговите генерали са обмисляли кого да нападнат, Украйна или Япония. Просто им е домъчняло 70 години без война и биене на крак и дрънкане на оръжие всяка години на Червения площад. Спрели се на Украйна, че им е близо.Какво ли щеше да стане ако бяха нападнали Япония ?Малиййй ! Голяма патаклама , ама се усетили.
73
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Япония е забравила за красивите гъби .Тръгнала и тя със санкции да се занимава.
72
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Влизаме в ерата на нова студена война след горещата, в момента се обособяват лагерите, кой с кого може да търгува и какви стоки. Ексклузивен представител на западната цивилизация ще е САЩ, само те ще могат да търгуват с останалите лагери и после ще разпределят стоките към васалите си, с известна такса демокрация разбира се. Това Англия го е правила около 200г и е добър метод за съхраняване на хегемонията, до момента в който и васалите придобият същите военни възможности.
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Популисти, износа всеки васал на САЩ може да го забранява и да продава чрез Киргистан. Видяхме я тази схена на немците - уж забраняват износа към РФ, а износа към Киргистан странно нараства със 600%, явно тази държава бе;ежи някакъв необясним икономически подем. Айде да забранят вноса на газ и петрол да видим как ще стане. РФ вече забрани вноса на морски дарове от Япония и те се опитват да отвърнат. Държавите се разделиха на лагери и отмениха пазарната икономика.
70
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре Япония да забрани и износа на петрол за Русия. Още по-крута мярка... Аматьори... Хукнали да си купуват Японски батерии Руснаците, още една уникална санкция...
69
6
 
4
 
! Отговори
Супер! преди 1 месец
Руснаците в още области ще се събудят!
68
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то 80 процента от производството на батерии в света се държи от Китай, а газови тръби и масла руснаците сами си произвеждат. Къде е тук новината!?
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В отговор на това, Медведев ще забрани износа на москвичи за Япония! ХАХАХАХХА
66
9
 
11
 
! Отговори
Миле преди 1 месец
Запоследн видях японска батерия в едно часовниче касио от 96г то също беше японско.Та се питам какви батерии купуват руснаците или който и да е било от япония , като те нищо не произвеждат