Германски автобус с 60 пътници катастрофира на аутобан

Ранени са над 20 души, един е тежко пострадал
29 мар 2024 08:00, Елка Василева
10
Германски автобус с 60 пътници катастрофира на аутобан
Снимка: архив, БГНЕС

Автобус, превозващ около 60 пътници, катастрофира в Западна Германия. Пострадали са над 20 души, предаде ДПА.

Автобусът е напуснал платното за движение на магистрала 44 в западната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия и се е преобърнал край пътя.

Според полицейски говорител автобусът превозвал ученици от професионалнa гимназия в град Варбург. Те се връщали от посещение в Англия.

Полицията първоначално заяви, че има 21 леко и един тежко пострадал. Впоследствие данните бяха променени на 20 леко и един тежко пострадал. Органите на реда уточниха, че няма хора с опасност за живота. Както се съобщава, водачът на автобуса не е пострадал.

Според наличните сведения става дума за произшествие без участието на други превозни средства, а причините за катастрофата се изясняват, обяви снощи германската полиция. Злополуката е станала в района на град Верл, на 100 км източно от Дюселдорф.

Двайсеткилометров участък от източното платно на магистрала А44 между градовете Уна и Верл в посока Касел е напълно затворен за движение. На местопроизшествието бяха изпратени екип на пожарната и спасителен хеликоптер.

Пътнотранспортното произшествие става само ден след като четирима души загинаха при автобусна катастрофа край източния германски град Лайпциг.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от ЕС
Правителството на Гърция оцеля при вот на недоверие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
емил преди 4 седмици
Бих искал да уточня при престрояването ни в едно платно времето не 45 минути а 1 час 45 минути тъй като от трите платна се престроявахме в едно като останалите 2 -е бяха затворени.
8
1
 
1
 
! Отговори
емил преди 4 седмици
. След близо 4 часа отвориха едното платно около 45 минути се движихме и се престроявахме в 1 -ното платно и накрая какво било ? Лек автомобил излязъл от магистралата и е поднала в канавката като на мястото на произшествието имаше --3 полицейски коли 2 -пожарни -- 4 броя бърза помощ и 2- ва автомобила пътна помощ . Спокойно се разговаряха помежду си като някои бяха седнали на железните бариери и си приказваха и се усмихваха .
7
1
 
1
 
! Отговори
емил преди 4 седмици
В 2018 година станах свидел на катастрофа между Magderburg - Hannover 3 -тите платна бяха затворени и пред мен - пътят беше равен - най малко 7-8 километра пълно с коли. Чакахме ( да не забравя които са в най-лявото платно се престрояват плътно в ляво ----средното платно в дясно на 2-рото платно ---а най -дясното в плътно дясно ! едва не ме закачиха пожарните като Ханс а много ми се ядоса ,че не съм се престроил не знаех ,че е така трябва ) . След близо 4 часа отвориха едното платно около 45 минути се движихме и се престроявахме в 1 -ното платно и накрая какво било ? Лек автомобил изл
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Лайпциг има немци но смрадливи . Отидат ли на Запад за нищо не стават и им бия шута. От местните немци.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До1. Каква връзка има от коя националност е водача. Може да се е родил в Германия и може и дедо му и той да се е родил. Германия а мулти държава. Стотици Градове са с население от цял свят , от Европа , Южна Америка , Африка.
4
3
 
3
 
! Отговори
Хмх преди 4 седмици
"Немци"...от новите.
3
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Пак немци...
2
0
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 4 седмици
Това е втора катастрофа.
1
5
 
4
 
! Отговори
Радко преди 4 седмици
Тази новина е отпреди 3 дни. Пак спите.