21 израелски войници са убити в Газа

Повечето са били мобилизирани запасняци
23 яну 2024 10:42, Петър Бойчев
28
21 израелски войници са убити в Газа
Снимка БГНЕС

Израелската армия обяви, че в понеделник 21 нейни войници са убити в Газа, което е най-тежката загуба на дневна база от началото на сухопътната операция на 27 октомври, предаде АФП.

Повечето от бойците са убити при обстрел с гранатомет срещу танк и сграда, съобщи военният говорител Даниел Хагари. Военните, повечето от тях резервисти, са участвали в операция, която да разреши на жители на Южен Израел да се върнат безопасно в домовете си, след като десетки хиляди бяха евакуирани през октомври, предава БНР.

Израел започна офанзивата си срещу "Хамас" в Газа, след като ислямисткото движение предприе кръвопролитна атака срещу Израел на 7 октомври. При атаката бяха избити 1140 души, предимно цивилни, според изчисленията на АФП, базирани на израелски официални данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
коктолстой преди 3 месеца
До Веселинъ 7112136860Е,може и да положат две яйца и един шпек салам в твоето кюмбе,преди да напълнят с малки човечета ***.
24
0
 
3
 
! Отговори
аз да ви преди 3 месеца
Не са много но все пак добра работа......
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Army "Тези жертви са резултат от това, че искат да са хуманни към фанатици, които мислят и действат античовешки." - Викаш съвсем хуманно се взривяват сградите. Не е да кажеш нехуманно взривяване хахаха Я кажи как точно се взривява жилищна сграда хуманно, че ми стана интересно... :)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Веселинъ 7112136860 - Има една приказка (тя е за мъдри, а не за отмистителни хора) ако не се лъжа на Ганди. Цитирам по памет - Ако всички на този свят бяха на принципа "око за око, зъб за зъб", тогава на света щеше да има само слепи хора. И така... толкова относно твоя интелект и този на всички останали харесващи този принцип. Просто не виждате дори 2 минути напред в бъдещето... :)
21
4
 
15
 
! Отговори
Божил Божилов преди 3 месеца
Каквото потърсили такова намерили.Вместо да се занимават с палестинците и да ги избиват на корем,по добре да бяха хванали Натаняху за ушите да му теглят един як бой,че е проспал нападението от 07.10.да си оправят оградата и щяха да са живи и здрави.Сега арабите се кефят,че са убили евреи после всичко отначало аз това го помня още от 60 тегодини на 20 ти век.Омръзнаха на целия свят
20
3
 
14
 
! Отговори
Тъжен ден за Паси преди 3 месеца
Тъжен ден братя загиналите са най малко 27 Тукашните булгаристански медии лъжат ( защото ние плащаме музиката ) А отсреща се срутила една двуетажна сграда с още толкова ционисти в нея .Ама стана тежко в Газа братя
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова земя откраднаха ,нека си живеят там и да оставят палестинците на мира . Но не, понеже са алчни и искат всичко! Едните се бият за земи и блага ,другите защитават своя дом
18
13
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Винаги съм уважавал коректният,логичен и достоен израелски принцип ОКО ЗА ОКО,ЗЪБ ЗА ЗЪБ. Предполагам,че след този тежък случай Израелските бойци ще повалят 2000 само в чест на загиналите си бойно другари. Моите най-искрени съболезнования на семействата на загиналите рожби на Българолюбив Израел Поклон!
17
14
 
3
 
! Отговори
Army преди 3 месеца
Това са млади и красиви млади момчета и мъже, високо мотивирани от любов към народа и държавата си и да ги защитават. Всеки един от тях е огромна загуба за Израел. IDF е армия, която всяка държава иска да има. Тези жертви са резултат от това, че искат да са хуманни към фанатици, които мислят и действат античовешки. Израел ликвидира военни лидери на Иран, на Хизбула, на Хамас. Ще стигне и до "живите мъртви" организирали 07.10.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 15, напротив - знаем я руската пропаганда, знаем и че когато руснак ти каже колко е часа, трябва да гледаш слънцето! Никакво бомбардиране не е имало на Донбас, Кървав Вова започна войната защото искаше да се пробва като голям завоевател и военачалник! Това е единствената причина
15
8
 
10
 
! Отговори
политкоректност преди 3 месеца
До 14.Не , защото трябва да си припомниш, драги джендьо, как запопна войната.Ще ти помогна - с бомбандиране на едни детски градини в Донбас. Няма как да го знаеш, не го дават по новатв, битв и сие.То се чете повепе от фейсбук и инстаграм, поне докато е възможно.
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 12, a когато руските терористи бомбардират украински градове, тогава не ревеш за цивилните и даже пишеш "Мачкай Вова", нали лицемерен копейко???
13
7
 
14
 
! Отговори
ДО 9 преди 3 месеца
айде бягай да го смучкаш и на еврейчетата и на краварчетата, ако бяха избили 30 хил евреи сигурно щяха да обявят втори холокост! Ама за плалестинци няма проблем, те са *** нали, после имало семитизъм, чисти фашисти са тия евреи!
12
6
 
9
 
! Отговори
политкоректност преди 3 месеца
Каква трагедия. А 20000 убити цивилни палестинци са допустима загуба. Нищо, *** и двете страни участват в тази война от година. Оравилна е страната на едната.По - богатичката
11
7
 
18
 
! Отговори
Пляс пляс преди 3 месеца
Дай боже борят им се увеличи стократно !
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както Израел следва полу-гласната стратегия 1/100 (за един убит евреин да взема 100 араби), значи нищо хубаво не ги чака камиларите
9
16
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 3 месеца
Как бе копейка, руснаците не са агресори, те носят мир и благоденствие. Ама заблудените народи в цяла Източна Европа избягаха в ЕС и НАТО и се пазат с бодлива тел и ровове от тия хубави руски хора. А евреите така избиват цяла нация че палестинците са били 2 милиона 1990та а сега са 5 милиона.
8
4
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Да припомня, че преди години Нетаняху носеше пари с куфари и ги предаваше на Хамас, за да създаде подкрепа за партията си. Факт.
7
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Дано да са от тези, надъханите дето живеят в чужбина и са се прибрали заради войната. ПП. Защото тези в Израел знаят какво е война.
6
5
 
24
 
! Отговори
Сандо преди 3 месеца
някак си не им съчуствам