Ердоган: САЩ и Йемен превръщат Червено море в Кърваво море

Хусите организирали успешна защита
12 яну 2024 15:51, Петър Бойчев
45
Ердоган: САЩ и Йемен превръщат Червено море в Кърваво море
Снимка: БГНЕС

Отговаряйки на въпроси на репортери в петък, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ударите на Съединените щати и Обединеното кралство в Йемен не са пропорционални, както те твърдят и ги обвини, че се опитват да превърнат Червено море в "Кърваво море“, предава Daily Sabah.

Турският президент заяви още, че хусите организират "успешна защита, отговор“ срещу атаките.

Ердоган говори и за делото срещу Израел по обвинения в геноцид в Международния съд. Той заяви, че имат доверие в съда и подчерта, че Турция е допринесла за документирането на предполагаемите престъпления на Израел. "Вярвам, че Израел ще бъде признат за виновен“, уверен е турският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много ме накефи как американците и британците само за няколко часа извадиха от строя почти всички военни структури на хусите, че чак Расиа проплака колко бързо й унищожавали съюзника, и искала свикване на общо събрание на ООН! ХАХАХАХ, представяйте си копейки, какво ще стане ако някога се набутате в мечтаната от вас война с НАТО...
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ердоган каза за делото срещу Израел по обвинения в геноцид в Международния съд, че му имат доверие и подчерта, че Турция е допринесла за документирането на престъпленията на Израел.
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ердоган се прави на хитрец. Но едва ли ще е за дълго. Скоро Турците ще му видят сметката.
11
12
 
9
 
! Отговори
Бог ще Съди ислямсти преди 4 месеца
Ердоган за пореден път доказа че е свързан с ислямската терорист.престъпна мафия от палестински ирански ливански турски катарски и др терорист. агресорски режими, непрестанно нарушаващи международното право, човешки права и свободи на евреи, християни, кюрди хиндуисти и др.невинни жертви, и отвличат, изнасилват обезглавяват, безчинства, окупират и ограбват чужди земи наричайки лъжливо терорист.си групи като Хамас Джихад ООП ИДИЛ Хизбула "партии" а за дяволските си дела клеветят жертвите си
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До кога ли ще търпят Турците този пенсионер?
9
3
 
1
 
! Отговори
Valchan Voivoda преди 4 месеца
До История tazi tvar ne e sultan a rom,meko kazano
8
6
 
2
 
! Отговори
До Василев преди 4 месеца
Абе тури лимит да не може да се обменят повече от 100 000 рубли по чейндж бюрата тези ходят с някакви дипломатически куфарчета през руския културен институт!
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хусите блокират корабите на евреите корабособственици. Блокират Израел.
6
7
 
14
 
! Отговори
История преди 4 месеца
Някой да прочете някъде Султана да осъди пиратските действия на Иемен...ама сега ръси акъл...
5
9
 
10
 
! Отговори
ссс преди 4 месеца
За жалост е прав!
4
12
 
8
 
! Отговори
Реджеп Иведик преди 4 месеца
хЕрДоган, за няколко часа USA&UK унищожиха доста голяма част от военните обекти, съоръжения и амуниции на тия хути. Голям грандоман се оказа на думи. Единственото, което хутите умеят е тетор-атаки. С това ли заплашват? Да не се окаже голяма цената, която Турция ще плати за участието си в скалъпеното дело срещу Израел?
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Йемен е една от най-изостаналите държави в света, от къде, дронове и ракети, а? 1/2 от Йемен беше комунистическа, от тогава Русия ги държи на кайшка и активира когато й е нужно, заедно с Иран, разбира се.
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този пък какво се обажда?!
1
16
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Ердоган е ром и е нормално да ръси бисери.Същински ром като Борисов,Доган ,а Габриел и др.Накратко! Терористите нападат кораби,отвличат моряци,пречат на милиони хора да имат доставки на продукти. На всичкото отгоре и стрелят срещу невинни корабоплаватели. Естествено,че САЩ са прави. Никакви отстъпки пред терористите. Надявам се Йемен да плувне в кръв.