Хусите атакуваха кораб с ракети в Червено море

Американски кораби са се притекли на помощ
31 дек 2023 09:00, Александър Попов
35
Хусите атакуваха кораб с ракети в Червено море
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Контейнеровозът "Мерск Хангчжоу" (Mаеrsk Hangzhou), плаващ в южната част на Червено море, е подал сигнал, че е бил ударен от ракета, се съобщава в пост в "Екс" на американското Централно командване.

Корабът, който е собственост на датската компания "Мерск" и който плава под флага на Сингапур, е поискал помощ  и два американски кораба в Червено море - "Грейвли" и "Лабун" са откликнали на призива. Докато те са се намесвали, по тях са били изстреляни две противокорабни ракети от контролирани от йеменските бунтовници хуси райони на Йемен. Ракетите са били свалени от единия от двата американски кораба.

Атакуваният от хусите търговски плавателен съд не е изваден от строя, може да продължи плаването си и на борда му няма пострадали хора.

Това е 23-ата незаконна атака на хусите срещу международното корабоплаване от 19 ноември досега, се казва в поста на Централното командване.

По-рано британската агенция за морски търговски операции съобщи за инцидент с кораб в Червено море, на 50 мили от град Ходейда в Йемен, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Червено море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Умирам си от смях! "23-тата незаконна атака..."! А коя атака е законна? Само хамериканските атаки са законни. Всички останали са незаконни.
23
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
А ракетите са били подарък от Украйна...
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А с какво хусите са атакували кораба превозващ ракетите и за къде са тези ракети превозвани от кораба, както пише в заглавието.
21
2
 
1
 
! Отговори
11 преди 4 месеца
Слагайте минуси, о вие заблудени, мислещи си *** светът е цветя и рози.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 17 - Това е съвременната политическа ситуация. Търговските кораби нямат правоз да има каквито и да е оръжия (макар, че да знам случай на такива, които държат два съндъла с калашници, докато са в международни води и после ги изхърлят зад борда. Говоря за норвежци, не за други ...), не може да имат други освен САЩ да кръстосват моретата и е така. Все пак, ако Дания удари нешо, може да има война. Ако е САЩ .. Трудно.
19
6
 
7
 
! Отговори
Хари преди 4 месеца
Хусите атакуват корабите с ракети в Червено море,а Тагаренко ги преследва с надуваеми лодки и шперплатови автомати,боядисани в черно!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що си губят времето и нашите пари?! Превръщат един град в стъклена играчка и въпросът приключва... Целият този "анти" терор е за да оправдае руската агресия..
17
4
 
10
 
! Отговори
Лагрестин преди 4 месеца
И какво - тези само ще отстрелват,а другите само ще им свалят ракетите ли?Кога най-накрая ще им ударят гнездото на тези терористи?Вместо да им ударят щабовете,те си играят на патрулиране из морето.
16
6
 
11
 
! Отговори
Who you're gonn преди 4 месеца
И кого извикаха да им помогне? САЩ. Докладвайте и за над 100 християни избити по Коледа в Нигерия. Това е редовна практика от години. Кой може да спре това? Папата, който е марксист и анти-християнин? Не. САЩ е отговора. И все по-ясно ще става и за европейците. Християните в Нигерия по детски вярват в "обичай всички". Затова не са въоръжени и не могат да се защитят. САЩ като християно-масонска държава нямат проблем да ошамарят ислямистите.
15
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези кораби са собственост на кривоносите, и Свинскойдни очички като на Коломийски, абрамович, сорос и тн... Така че нека ги бомбардират това е радостна новина за нас. Те как потриват Гнусните си ръчички като ни унищожават икономически къде със бежанци къде със войни. Така че празнувате.
14
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руски кораби ако има още по океаните са легитимна цел за потапяне. Чакат да минат празниците и ги почват наред
13
4
 
16
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 месеца
Тия мръсни хуси знаят ли, че съм си поръчал 10 чифта боксерки от али експрес и сега реално те стрелят по моята собственост. Нещата взеха да стават лични.
12
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Истината е, че където има ислямисти и руснаци - цивилизация няма. Просто не са достатъчно еволюирали тези.
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво ми биете минису, БЕ! КАК СМЕЕТЕ! Аз ви казвям нешата, каквито са. Да не казвам, че половината от инвеститорите едно време в Маерск са били такива, чисто семейства за забогатели от Dutch Eaat Company и буквално са "помагали", като са извивали ръце на политици и прочие. Това, *** са датчани, не гонправи мили и добри. Ако се наложи, ще си направят и частна "датска" армия и ще изоеоелят всяко "проблемно" крайбрежие. Заега не гонискат, защото е лош PR и ще повлияе ESG-то догофина.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Корабът е пренасял ракети или Хусите са го атакували с ракети?
9
15
 
19
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 месеца
Незаконно било? А това което направиха и правят краварите в Либия, Сирия, Ирак и къде ли не законно ли е? А взривяването на северен поток законно ли беше? Д.,е,б.и.,и задокеански!
8
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има ислямист - има проблем. Няма ислямист - няма проблем. Пратете им Цахал. До две седмици проблемът е изчистен.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гошо - Маерск шемразвържат кисията и ще започнат да валят рушвети - за НАТО-вци, за чуждите правителства ..ю абе няма да се изненадам, ако не почнат да "изчезват" политици в другите стрнаинид а биват заменяни с техни хора. Къде с протести, къде с "малка група от бунтовници, снабдена с дронове и самолети". Те инчастна армия ще съберат, ако се наложи.
6
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е тези ислямисти да бъдат спрени.
5
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е малко бомбардировачи да минат по бреговете на тея маймуни. А втория път през градовете. Всеки си прави избора с този имот.