Зеленски се закани, че Украйна ще увеличи производството на дронове

Те са "очите" и защитата на фронтовата линия, отбеляза той
17 авг 2023 07:40, Красимир Ангелов
95
Зеленски се закани, че Украйна ще увеличи производството на дронове
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Киев "значително" ще увеличи производството си на дронове, предаде ДПА.

Във вечерното си видеообръщение той подчерта значението на дроновете за защитата на страната му от руската инвазия.

"Дроновете са "очите" и защитата на фронтовата линия. Безпилотните летателни апарати са гаранция, че няма да се налага хората да плащат с живота си, когато могат да се използват дронове", заяви украинският лидер.

Той също така подчерта значението на доставките на дронове от международните партньори.

"Във всяка бойна бригада войниците първо питат за дронове, средства за електронна война и за противовъздушна отбрана", каза Зеленски, като се позова на няколко свои посещения на фронтовата линия, които направи през последните дни.

През последните седмици Киев проведе няколко успешни атаки с дронове като част от контраофанзивата си. (БТА, Владимир Арангелов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
10
 
! Отговори
саркози 1 преди 1 година
Бившият президент на Франция Никола Саркози нарече илюзия възможността Крим да се върне в състава на Украйна. Това заяви той в интервю за вестник. Той посочи, че Крим е бил руска територия до 1954 г.и по-голямата част от жителите на полуострова са смятали и се смятат за руснаци. "[Във връзка с това] мисля, че всяко връщане назад е илюзия"
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 50 - Ограничен суверенитет ли? Ще го търсиш. От държава с ограничен суверенитет през ХХ век, днес България е страна с отнет суверенитет.
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господа русофилстващи русофили. Пилците се броят наесен. Бяхте си глътнали граматиката когато Русия ядеше порядъчен бой при Харков, Изюм и Херсон. Сега много надигнахте гребена след като едва одържащата фронта руска защита заложила по 5 мини на квадратен метър успя да позабави украинското настъпление. Мога да ви гарантирам че пробие ли Украйна фронта на едно място руснаците ще рухнат като берлинската стена за една нощ.
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално за Зельо, той или проси, или се заканва. Иначе, файда от него никаква, само избити хора и разрушена държава.
57
0
 
7
 
! Отговори
до 58 Да речем, че преди 1 година
си прав за предателите - около 7% са, но без боя. Те се боядисват както им скимне, понякога в рамките на седмица два пъти сменят цвета - за справка ПП-ДБ. А русофилите у нас не са 7%, това мога да ти гарантирам. Принципно, всичко може да се изясни с едно истинско проучване, без манипулация на процентите в ничия посока, но едва ли съществуват толкова независими статистически компании. А още по-принципно и правилно би било и резултата от изборите да не се манипулира, но това вече е фантазия.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според плановете на Украйна войските и трябваше да са на подсъпите Мелитопол, Бердянск, Мариопул и части от стратегическия резерв да нанесе съкрушителния удар. От два дни 82 въздушно десантна бригада от стратегическия резерв на ЗСУ е вкарана в боя но не да освобождава градовете а да могат да направят пробив до първата защитна линия на Руснаците. От вчера има много кадри как тази прехвалена бригада буквално почна да се топи. Укропите нямат полезен ход въпрос на време е да бъдат смачкани
55
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напрежението сред русофилството в България напоследък се засилели до краен предел. Русофилският ъндърграунд у нас започна да се самоизтребва, сигурно не си изплащат дължимите проценти на Москва, или просто рекета от страна на Кремъл е вдигнат до тавана поради растящите разходи на руския агресор в Украйна.
54
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 53 Много се пресилваш с твоите 70%. Предателите русофили в България са не повече от 7%.
53
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атаките по Русия от Мурманск до Севастопол трябва да се усилят на макс. Освен въздушни дронове, добро средство за превъзпитание на агресора Русия са и надводните и подводни дронове.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските дронове са сериозна идея с гаражно изпълнение. А резултатите напоследък се равняват на хвърлен камък по витрина. Към победата ще я карат с приказки.
51
0
 
16
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Най ми е интересно как една шепа хора и национални предатели карат хората които са с Русия да напускат България. Не можеш да кажеш на 70% от Българите да напускат страната. И за какво да я унищожаваме България вие за 34 години вече го направихте.
50
0
 
16
 
! Отговори
Слаба ракия... преди 1 година
дроновете са хубаво нещо, но не могат да спечелят войната сами по себе си. Трябва да има кой да ги пилотира, а тия дето ги пилотират намаляват със всеки ден. Има един особено противен тип, който прави смешни (по неговите представи) видеа, където ужким гледа сеира на руската армия, посредством неговите хиляди дронове, но реално, Украйна губи тази война и то по-бързо от предвиденото. Очаквам скоро да започнат с размяната на обвинения "Ти беше! НЕ! - ТИ БЕШЕ! Аз ли, бе!? А ти какво даде!?" Ей, тъй!
49
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русофил 3а какво сте нужни тук? Да унищожавате България ли? Марш на фронта да се самоунищожавате.
48
10
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Като толкова ненормално обичате Русия, повече от руснаци, що не идете на фронта да ви гътнат за Русия?: 1. Ако братушките обявят набор, ще отидем, недей се съмнява; 2. България също е фронт и сме нужни тук.
47
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват постоянни атаки с дронове по Масква и най-вече Кремъл.
46
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още първия ден в който България е ,,освободена" от Русия е изрично заявено че това е ограничен суверенитет и ако някой реши да води самостоятелна политика, ще си има сериозни проблеми с Русия! Ако не вярвате, накарайте всички професори историци от Софийския да си хвърлят дипломите!
45
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата нощ Русия е нанесла удари,право в целта! Складове и цехове където се произвеждат дронове и оръжие в Украйна!-:) Той за това се петлерчи,че пак щели да " произвеждат"!-:)
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се, ако нещо се случи с Зеленски, САЩ къде ли ще му търсят заместник?! Той е перфектен за работата, която са му намерили. Запомня бързо това, което са му подготвили за говорене, умее да драматизира, добър оратор е... Изобщо това е ролята на живота му. Преди се чудех как така украинците са си избрали артист за президент. От 2г вече знам, че не те са си го избрали, а САЩ им го избраха, защото са знаели какво предстои.
43
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое е по малкото зло бе, Русия, че тя направи 5 войни за 20 години.....по малка е в смисъл на възможности, но като зло си е най голямо зло
42
1
 
5
 
! Отговори
N2H1 преди 1 година
Koмедията продължава.