15-годишна, убила 19 души в общежитие в Гвиана, ще бъде съдена като пълнолетна

Запалила пожара в средното училище в гняв заради конфискацията на мобилния ѝ телефон
Обновена: 30 май 2023 20:59 | 30 май 2023 19:21, Йоана Цонева
4
15-годишна, убила 19 души в общежитие в Гвиана, ще бъде съдена като пълнолетна
Снимка: Pixabay

15-годишно момиче, което полицията в Гвиана обвини в умишлено подпалване на общежитието на друго момиче, ще бъде съдено като пълнолетно лице за убийството на 19 души, съобщава АП.

То се яви виртуално на изслушването в съд южно от столицата Джорджтаун и беше задържано в ареста в очакване на по-нататъшно съдебно производство.

Разследващите твърдят, че тя е запалила пожара в средното училище Махдия на 21 май в гняв срещу администратора заради конфискацията на мобилния ѝ телефон. Държавното училище-интернат обслужва отдалечени коренни села в югозападната част на страната.

На подсъдимата не беше позволено да пледира по обвиненията и ще се яви повторно пред съда на 5 юли. Ако бъде призната за виновна, може да получи доживотен затвор.

Гневът в малката южноамериканска страна заради трагедията нараства.

В общежитието са настанени момичета на възраст 11-12 и 16-17 години. Много от тях са били ранени и получили болнично лечение.

В сградата е имало 63 ученици, когато е избухнал пожарът. Сградата бе изпепелена от огъня.

Гвиана, с население от 800 000 души, е единствената англоговоряща страна в Южна Америка. Тя е бивша холандска и британска колония, която наскоро откри, че притежава най-големите в света запаси от петрол на глава от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вижда се, че непълнолетните на все по малки години правят щуротии и трябва да се свали възраста за носене на отговорност и съдене. Щом на 12, 14, 16 години налитат да крадат и убиват да започват да строят затвори за такива и да ги съдят с цялата тежест на закона.
3
0
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Общежитието е било от тръстика сигурно затуй изгоряло :)))
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мачкай, да разбере трагедията която е причинила. Масово непълнолетните трябва да ги съдят като възрастни за тежки престъпления. Някакви 13-14 - годишни се гаврили с 11-годишна и видиш ли нямало да носят отговорност!? Ами прати родителите им в затвора, а тях в интернати
1
0
 
3
 
! Отговори
Алберто Сантофимио преди 10 месеца
Наскоро са открили, че притежават петрол. Оха, каква демокрация ги чака само.